Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ha kitartó vagyok meg fogja...

Ha kitartó vagyok meg fogja szokni ezt az altatást és nem fog sírni?

Figyelt kérdés
3,5hós kislányom kezdetektől a kiságyában alszik. Volt,hogy mellkason aludt el és utána tettük le,volt hogy ringatás után. Most,hogy mozgásfejlődik nem jelzi,hogy fáradt csak már mikor késő és túlfárad. Ilyenkor leragadó szemekkel sír. Csak ringatáskor nem.de már 6 kg,órákig nem lehet ringatni. Igy leteszem az ágyába,simogatom míg elalszik,de van hogy fél órát küzdünk egy 40 perces alvásért,mert hánykolódik forgolódik,sír. Ha csak azért is így altatom,egyszer csak elfogadja?

2019. febr. 23. 17:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Ha tudod, hogy azért sír mert szeretné, hogy felvedd és ringasd, de ezt nem teszed, akkor ez 30 perc sírni hagymás, hiába vagy ott vele. Nyilván előbb utóbb beletorodik, hogy hiába sír, nem segítesz neki. Te meg akkor majd azt gondolod, hogy milyen jól rászoktattad az egyedül elalvásra...
2019. febr. 23. 21:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
De mitől fárad túl? Igen túlfáradt felnőtt sem tud aludni és kiéhezett meg nen tud enni. Mitől és miért fárad túl a 3,5 hónapos? Még messze van a mozgásfejlődéstől meg a nem alszom mert lemaradok valamiről a végén korszaktól.
2019. febr. 23. 21:48
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Lányom 10 hónapos koráig ringatva aludt el, akkor egyik napról a másikra leszokott róla, de neki erre volt igénye.

Miért nem figyelsz arra hogy most valami másra van szüksége a kislányodnak?

2019. febr. 23. 21:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam sem szokta jelezni,ha fáradt,de a szemein mindig láttam. Amikor nem vettem észre,akkor már azért sírt,mert nyűglődött. Kb 8-9 hónapos koráig ringatva aludt el,s utána tettük le a kiságyba. Bízz benne és bízz magadban. Ha arra van szüksége,akkor ringasd. Hidd el,mindent jelezni fog. Nálunk egyedül alakította ki az alvást magának. Amikor nem igényelt ringatást,jelezte,h nem akar az ölemben lenni. Letettem és egyedül aludt el. Most már nappal csak 1x alszik,este már nem kell ringatni,de simizni kell. Én bízom benne,majd jelzi,ha nincs szüksége babusgatásra.

És ahogy írta vki előttem,az időt figyeld,mennyit bír ébren lenni. Abból már tudod,kb mikor jön a következő alvás.

2019. febr. 23. 21:57
 15/18 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondjátok ringassam továbbra is nem lesz tőle "ölbaba" mert majd jelzi ha nem kell már neki. Megpróbálom akkor újra ezt. 3-4hósnál lehet már mozgasfejl. miatt. Sokat tesszül hasra,és hanyatt a játszószönyegben ahol jól kikalimpálja magát. Plusz már sokäg tud alkaron taszkodni, és nem teszi le közben a fejét egyszer sem pihenni.Én elhiszem neki,hogy ebben jól elfárad
2019. febr. 24. 08:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyelőre addig tarts ki, amíg ki nem tapasztalod mennyi az annyi, mármint mennyi időt bír ébren lenni. Aztán könnyebben el fog aludni, akkor megpróbálhatod kiságyba szoktatni.

Oké, hogy ásítás és szemdörzsölés nincs, de figyeld ki, olyan se, hogy csak néz ki a fejéből, mintha elbambulna? Én mindig akkor vittem be az enyémeket :) aztán lehet olyan, hogy ha sokat van fent, túlpörög, az egyik gyerekemnél látványos volt, a másiknál nem. A fiam sikítozott, csapkodott, járt keze lába megállás nélkül. Na ezt nem volt szabad megvárni nála, ilyenkor csak sírás és küzdés árán sikerült elaltatni, hiába járkáltam én vele. Még ami az eszembe jutott, sehogy nem volt jó neki, kézbe se, feszengett, ezt is álmosság miatt csinálta. Hasfájós is volt de idővel kiderült, hogy csak van különbség a 2 jel között, máshogy viselkedett ha fájt a hasa. A fiam pont 3-4 hónapos volt, mire sikerült az alvását rendbe tenni jelvadászattal.

2019. febr. 24. 09:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyrészt egy ekkora babát simán lehet még ringatni, mert nem hisztizik. Másrészt nekem is az jött be a kisebb gyereknél, hogy tudtam, hogy 3 óránként aludni kell. Mert ennyit bírt ki, ezután túlfáradt. Így ha láttam jelét, ha nem, akkor is ment 3 óránként aludni. És általában 5-10 perc alatt bealudt. Nekem pl nappal csak a babakocsiban, a mózesben volt hajlandó aludni. Éjjel meg semmi baja nem volt a kisággyal. Amikor kinőtte a mózest, akkor simán átszokott a kiságyba.
2019. febr. 24. 09:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ölbaba egészen biztosan nem attól lesz, hogy a valós igényeire reagálsz. Nyilván nem mondok újdonságot, de egy pici babának nem csak a tele poci, tiszta pelus, kellemes meleg környezet az igénye, hanem az anya fizikai közelsége (ölelése) is.

Egy ilyen csöpp babának tehát nem elég, ha mellette állsz - az ő biztonságérzetéhez elsősorban még a szaglás és a tapintás során szerzett ingerek is szükségesek, nem véletlenül ezek indítják be a szopóreflexet. Vagyis azért nem nyugszik meg, hiába állsz mellette, mert éreznie kellene az illatodat ÉS a tested melegét is.

Vedd fel, ringasd nyugodtan - ha alapélménye lesz, hogy anyában mindig bízhat, mert felismeri és kezeli a szükségeit, akkor biztos kötődésű gyerekként később bátran indul majd felfedezni az őt körülvevő világot is.

(Tanító néni)

2019. febr. 24. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!