Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 hetes csecsemőnél normális?

3 hetes csecsemőnél normális?

Figyelt kérdés

Este 9 és hajnali 5-6 között megetetem és el is alszik 3-4 órákra a saját szobájában, a saját ágyában. Hajnaltól estig viszont soha nem tud 15-30 percnél többet aludni, sírni kezd, nyüszög. Kivéve ha ringatjuk, magunkra kötjük vagy babakocsizunk.

Magyarul hajnali 6tól este 9ig FOLYAMATOSAN kézben kellene lennie. Ez normális? Egy ebédet se tudok megfőzni, semmit a világon nem lehet tőle csinálni.

2018. okt. 18. 17:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy írtál a csoportba, remélem kapsz segítséget és egy kis lelki támogatást.

Ez egy nehéz időszak az anyukáknak, főleg első babával.

Hasfájás nem lehet a babádnál? Próbáltatok esetleg erre való szereket?

2018. okt. 19. 07:35
 22/26 anonim ***** válasza:

20as vagyok

8honapos akár lenni a vége

2018. okt. 19. 07:51
 23/26 anonim ***** válasza:

Ha hasfajos akkor bio giai nagyon jó tud lenni még az angol íz-gripe Water

Espumisan is hatásos de ugye az sokkal jobban minősül gyógyszernek és azt nem szívesen ad az ember picibabanak

2018. okt. 19. 07:51
 24/26 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk az egyik gyereket le lehetett tenni az ágyába, szoptatás után büfizett, vártam kb. negyed órát még, aztán leraktam, néha mocorgott, de aludt tovább. És nap közben is aludt kétszer 3 órát. Még dolgozni meg tanulni is volt időm mellette. A másik egyszerűen csak akkor aludt, ha ott voltam vele, éjjel is és napközben is. És míg az egyik csak cuppogott, a másik éjjel is üvöltve ébredt két-három óránként, nappal meg csak 15-20 perceket aludt (kivéve, ha mellette feküdtem). Így két hónap után a derekam feladta az oda-vissza hajlongást és összes elveimet is eladtam plusz 1-2 óra alvásért, úgyhogy velünk aludt. Ha csak az első verziós gyerekem lenne, most biztos állítanám, hogy minden a szoktatáson múlik. Persze biztos, hogy kettes számút is betörhettem volna, de azért csak szeretem őt is a ziziségével együtt.

Szerintem 3 hetes baba mellett még sokan vannak úgy, hogy örülnek, ha lyuk van a fenekükön, és ez nem az anyai képességeiket minősíti. A babáknak persze van egy hetedik érzékük arra, ha le akarják passzolni őket, de nem a te hibád, hogy veled akar lenni, sőt nézd úgy, hogy neki te vagy a legjobb az akármilyen hibáiddal együtt is. És szerintem ne legyen bűntudatod, tök normális az, hogy az ember minden nap szeretne önmagával is foglalkozni (a saját ritmusában enni, inni, vécére menni, aludni, hallani a saját gondolatait :) ... ) és gyorsan belefárad és ideges lesz, amikor nem lehet - ez pedig sokaknak egy ilyen korszak. Ha emellett még magasra is raktad magadnak a mércét, mikor elképzelted, milyen lesz, hogy majd laza szuperanyu és tökéletes háztartásbeli leszel, de erre kaptál egy kézbebabát, hát az simán vezethet depresszióhoz.

Egyébként nem lehet, hogy hasfájós a babád? Olyankor jobban szeretik a függőleges helyzetet. Aztán sokan dicsérik a hordozás mellett a hintát vagy rezgő pihenőszéket is - persze kétesélyes, hogy elfogadja-e.

Főzni meg gyanítom, alább adva persze a szokásokat, de lehet 5 perc alatt is sokféle olyan ételt találni (előre pácolt/felvágott/panírozott, vagy mirelit hal, zöldség..., tészták..., zacskós saláták..., konzerv pástétomok, gyümölcsök...) , amit csak zutty bele a fazékba vagy sütőbe papírra vagy mikróba, aztán csak lezárni nem szabad elfelejteni :), és nem kell pucolni, vagdosni, mellette állni és sokat mosogatni se; vagy apa átszokhat a hideg vacsorára, ha ez nem válóok; vagy rendeljetek.

2018. okt. 19. 08:13
 25/26 anonim ***** válasza:
Nálunk az adamo hintahoz hasonlónk van (csak olcsóbb) és abban elvolt míg főztem, pisiltem, begyujtottam persze ezeket nem egyszerre. Napi 3x1 órat is elvolt néha. Volt h be is aludt benne magától. Ami nála nagy szó volt. Nagyon rossz alvó volt a fiam. Megerne beruhaznod egy indigo típusra, pl nekünk az van. 23 ezer volt minden tartozékkal egyutt
2018. okt. 19. 08:42
 26/26 anonim ***** válasza:

23

Nálunk csak a colief vált be

3 heteaen volt egy rövid ideig ilyen

Normális

Mist 15 hetes

Csak nálam van el

Alvása kezd jobb lenni

Éjjel alszik, de nappal eddig nem

Szopi emiatt napközbem gyakoribb

Ha ennyire rosszul viseled, akkor pszichológus

2018. okt. 19. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!