Mennyi a normális hízás egy csecsemőnél?
3330grammal született a baba visszaesett a korházba 3080grammra és hazafelejövet már 3340gramm volt.azt mondták jo evő . 2hetesen vittem súlymérésre akkor 4010gramm volt már. azt mondták vegyek vissza az etetésből. mennyit kell naponta hiznia kb? nem etetem tul?
most 3hetes baba anyukája
Az előző szerint a babámnak 5400 grammnak kellene lenni, ehhez képest 6900. Nem ettem túl, most kéri gyakrabban a cicit, hogy meleg van. 3 hós, 3600 g-al született. Dokink azt mondta, örüljek neki, hogy ilyen tápláló a tejem.
Sztem úgy etesd ahogy kéri, legalábbis a mi orvosunk csak ennyit kérdezett: Ha látod, hogy éhes inkább hagyod üvölteni? Dehogy hagyom. Igaz ő hosszú baba, már 68as cuccokat hord.
A lényeg anyatejes babát nem lehet túletetni. Nagyfiam is ilyen sokat hízott míg pici volt, most 5 évesen 20 kg, 122 cm, tiszta kis csontkollekció.
Tudja azt a baba:)
Túletetem? Gyakori tévhit, hogy ha egy baba gyorsabban fejlődik, akkor az anyuka túleteti. Amennyiben a baba anyatejes, gyakori, hogy már 3 hónapos korra megduplázza születési súlyát, ezek a babák azonban a második félévben szinte semmit nem híznak. Alapszabláy, hogy anyatejes babát nem lehet túletetni. Ha igény szerint szoptatunk, pontosan annyit fog enni, amennyire szüksége van.
A tápszeres vagy vegyesen táplált babáknál már más a helyzet, őket könnyebb túletetni, de nyilván náluk is fontos, hogy az igényeiket kielégítsük, ne tartsuk szigorúan az etetések közti időközöket ha hamarabb megéhezik a baba.
utolsó: igen, pont ezt mondta mindenki előtted is. hogy ha anyatejes, akkor nem lehet túl etetni.
utolsó előtti: persze, az első 3 hónapban lehet hogy akár 1 kg-ot is híznak, de ez függ a születési súlytól és semmiképp nem elvárás az 1 kg.
A én lányom havi fél kilónál nem hízott többet, egészen 11 hónapos koráig.
Tök kindegy volt, hogy csak cicizett, 1-2 vagy 3x evett.
6 hónapig csak anytejes volt, mot 15 hónapos (még minig szopik) hihetetlenül sokat eszik, ahhoz képest átlagosan hízik..
előző
anyatejes babánál a heti súlygayrapodás, he megvan 100-120 gramm, az elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!