Nagy baj ha babánk a saját szobájában, kiságyában alszik kezdettől fogva?
Nem nagy baj, csak nem ideális. Tudod, nincs az a gyerek,amelyik, miutána szülőkkel egy szobában aludt x hónapig vagy évig, 14 éves korában még mindig aszüleivel aludna, azaz nincs olyan, hogy "alig lehet leszoktatni".
Ne ragaszkodj a dolgokhoz görcsösen. A gyerek lelki és testi igényeire figyelj, ne másra.
14
Nem kérdező, ez nem ezt jelenti.
Ez azt jelenti, hogy minden újszülött mást igényel, de gy biztos: sokkal (!!!) több testi kontaktust, mint hiszed. Neked pedig nem az a dolgod, hogy trenírozd a pár hónapost az egyedüllétre (ami egyébként a stabil kötődése rovására mehet, nem véletlenül), hanem hogy segítsd neki az anyaméhből az életbe való átmenetet.
Gondolj bele: megszületik egy 37 fokos közegből, ahol egézs nap hallotta a szíved dobogását, és egyéb hangokat, alig lát foltokat és beteszik egy üres, hideg, néma szobába ...
Amíg baba, addig "dönt", addig nem lehet elkényeztetni. Egyszerűen van valami kis baja, testben vagy lélekben, és nincs időérzéke sem, azaz ami most van, csak az van. Tehát neki ha fáj/fél/hideg/éhes/akármi, az azonnal van és csak az létezik.
Mi okod lenne ezeken nem átsegíteni?
Trenírozni majd kísőbb kell, nem pár hetesen-hónaposan.
Ez azt jelenti,hogy vannak elveid aztán a baba pedig egy külön személy aki máshogy gondolja. Máshogy viselkedik mint ahogy te elképzelted, hogy hogyan reagál bizonyos szituációkban.
De ez nem is baj
Nálunk is várta a kis birodalma a babàt..Aztán sürgősségi császár után bekerült az ágyunkba.Férjem javaslatára mert ő úgy volt nyugodt ha látta. Látja, hogy lélegzik 😊 aztán a császár miatt én sem tudtam úgy pattogni
És mindenki kiphint. 3 hónapos. Nappal az ágyában alszik
Nem akartam felkapkondi. Mert elkapatom ...Aztán szülés közben majdnem ott maradt szegénykém, és orvosi hibák sorozata miatt problémák voltak, így állandóan szeretgettem. Most 3 hónaposan már ő maga sem igenyli,hogy kézben legyen.
Szoptatni sikerül így soha nem kapott üveget. De ezt nem véstem kőbe, hogy hogy legyen.
A cumis elvemhez kitartó voltam.Így soha nem kapott. De így is jókedvű 😊
17es vagyok
A 16os valaszoló is szépen leírta.
Nem hiába hívják a szülést követő állapotot a 4.trimeszternek
Olvasd el
Szívesen
1x vagy 2x fordult elő,hogy magamra kötve kellett ennem és pisilni de csak azért mert nem voltam otthon és egyedül voltam a babàval. Hová raktam volna? 😅
De amúgy persze ez túlzás. Én is simán tudok enni zuhanyozni olvasni netezni körmöt festeni szóval nem kell alárendelni magad neki 😊 pár hét után úgy is rendeződnek a dolgok. Nálunk is van szép napi rend pedig én nem is erőltettem. Egyszer csak azt vettem észre ,hogy kb beállt a dolog. Pedig én rugalmas eljárogatós vagyok
Gratulálok a babához. Biztos mident jól fogsz csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!