Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akik sírni hagyták a babát,...

Akik sírni hagyták a babát, hogyan kell ezt elképzelni?

Figyelt kérdés

A kérdésem azokhoz szól, akik sírni hagyták a gyermeküket vagy talán még azokhoz, akiknek a közeli ismerőseik körében van ilyen. Nem szeretnék személyeskedést, sem bírálást. Köszönöm.

Kisfiam 4 hónapos, jó súlyban van, szépen gyarapszik, nem hasfajós, nappal van, hogy nem kér enni 5 órán keresztül sem, éjszaka mégis mindig rendre 2-3 óránként ébred. Szerettem volna megszüntetni az éjszakai felkeléseket, de szerintem ez lehetetlen. Mégis hogy értik azt, hogy hagyjam sírni a babát? Meddig? Mert, ha felébred 3-kor és nem adok neki enni, akkor bizony szerintem addig ordítana, amíg nem kapna. Nem próbáltam tovább soha fél óránál, de ennyi idő alatt is már marja magát, sikítva sír, egyre jobban csak hergeli magát, természetesen ez alatt a 30 perc alatt is felemelem, ringatom, a vállamra teszem, énekelek neki, kiviszem nézelődi, ami működik is, de ahogy visszatenném újra ordít, egész éjjel (3-tól 6-7ig) ringassam, menjek le vele sétálni? Aki ezt a drasztikus módszert választotta, az mennyit várt? Vagy olyan nagy a házatok, hogy elmentetek egy messzi szobába, hogy ne halljátok, ahogy sír? Vagy másnak feladta a gyereke és visszaaludt? Hogy kell ezt elképzeni? Egyszerűen nem értem. Ha egész éjjel a vállamon tartom, akkor nem fogja megszokni, hogy “éjjel” nézelődünk? Itt is folyamatosan azt olvasom, hogy a baba egyszer csak abbahagyja a sírást, mert “rájön, hogy nem számíthat senkire” tudom csúnya és hülye kérdés, de mégis mikor jön erre rá? Hány óra sírás után? Mert ezt senki sem mondja el, és én eddig azt hittem, hogy körülbelül 15 perc

2018. ápr. 24. 11:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%
Félreértés ne essék, én se hagytam hosszú órákig sírni a gyerekeimet. Nagyon sokat ringáztam őket, volt hogy egész éjjel ha úgy adódott.
2018. ápr. 24. 16:53
 22/28 anonim ***** válasza:
90%
De nem is kaptam fel őket egyből ha megnyerje TEK, főleg ha tudtam, hogy két perce raktam le őket és biztos nincs semmi bajuk. Nem gondolom hogy ettől rossz anya lennék. Csupán megtaláltam a közép utat.
2018. ápr. 24. 16:56
 23/28 anonim ***** válasza:
53%
Ja és nem mentem másik szobába. Ott ültem mellette és simogattam az arcát hasát. Csititgattam. Beszéltem hozzá. Ha nagyon sokáig sírt felvettem. Ringáztam. Majd újból letettem és kezdtem elölről.
2018. ápr. 24. 17:00
 24/28 anonim ***** válasza:
79%
Te írtad kérdező, hogy akár 30 percig is hagytad, hogy sikítva sírjon, meg hogt marja magát. Tehát SÍRNI HAGYTAD. Ha egy nyilvános oldalon felteszel egy kérdést, akkor vállalod, hogy lesz, aki nem ért veled egyet. Segíteni próbál az, aki arra biztat, hogy ne hagyd sírni, mert a síró, éhező, kialvatlan gyerekkel sokkal nehezebb bírni, mintha reagalnal az igényeire.
2018. ápr. 24. 17:27
 25/28 A kérdező kommentje:
Ember.. Miben nem értesz egyet velem?! Abban amit kérdezek? Nem hozzád szóltam, hanem ahhoz, aki sírni hagyta a gyerekét. Édes Istenem. Az én gyermekem az első perctől sikít és marja magát, nem 30 percet vártam erre, nyugodj meg. 30 percig ringattam, mászkáltam vele, énekeltem neki, csupán enni nem adtam, de nem is éhes, ha a vállamon nézelődéssel jól lakik, ezért kérdeztem (leírom tizedszer :D) hogy mások egész éjjel cipelik a babájukat?! Mert én inkább megetetem. Kössz, hogy megint írtál és egy újabb felesleges kört futhattunk olyan dolgokról amiket én nem írtam és nem mondtam.
2018. ápr. 24. 17:36
 26/28 anonim ***** válasza:
59%

26 honap sokszori nemalvassal a hatam mogott tobbszor feltettem a kerdest, hogy hagyjam-e sirni, rengetegszer voltam iszonyat kimerult, ami nyilvan a gyereknek sem jo, es bevallom, mar az is megfordult a fejemben nem egyszer, hogy inkabb maradna csondben barhogyan, csak alhassak. Amit en latok, (es ez nem lesz valasz a kerdesedre, Kerdezo, de nem is foglak semmirol sem gyozkodni), hogy a gyerekek nagyon nem egyformak. Vannak kisagyban ellevos, ejszakat kezdettol atalvos, kisagyban elnezegetos babak, es vannak a nagy testkontaktus-igenyuek, adott esetben sokszor keveset enni akarok. Utobbinak egeszsegugyi okai is lehetnek, hogy miert eszik egy baba sokszor keveset (amellett, hogy az anyatej eleve 60 perc alatt mar fel is szivodik). Ilyen ok lehet peldaul, ha a vercukorszintje nincs rendben, vagy ha valamilyen etelerzekenysege van. A sirosabb, nagyobb testkontaktus-igenyu, az atlagnal tobb ringatast igenylo babaknal sok esetben egyuttjarnak olyan genetikai tenyezok, amik osszefuggnek egy csomo mindennel, pl. bizonyos hormonok nem ugy termelodnek a szervezetukben, ahogy kellene, vagy pl. valamilyen tapanyag-felszivodasi zavar van naluk. Nem vagyok szakember, csak laikus, a temaban sokat olvasott anyuka, sokat ebredo, nagy testkontaktus-igenyu, etelerzekeny, es erzekeny boru gyermekkel. Sokszor voltam ki, aztan valahogy tovabbleptem, mikor sikerult elfogadni, hogy mi is az utobbi csoportba tartozunk. En ezek alapjan ugy gondolom, hogy erdemes ilyen szempontokat is at gondolni, foleg, hogy az ebbe a csoportba tartozo babak (becslesek szerint a magyar nepesseg 40-50%-a) nem, vagy csak rengeteg sirnihagyas aran adjak fel. Szoval ilyen szempontbol az, hogy kinek mennyi ido alatt sikerult nem feltetlenul segit rajtatok, ha kitartobb, hangosabban jelzo babad van.

Olvastam sokat sirnihagyott babak anyukajanak kommentjeibol, ajanlom az Alvas altatas csoportot a facebookon, ott sokan partoltak ezt a modszert, annak ellenere, hogy a csoport szemletevel teljesen ellentetes, es ott irtak, hogy volt, aki 2-3 nap, vagy 2-3 het eroteljes siras utan adta fel. En 2-3 orat sem birnek, meg a 2-3 perc is megterhelo szamomra, de ez en vagyok.

2018. ápr. 25. 13:21
 27/28 anonim ***** válasza:
29%
Ja, es en a felvesz-letesz modszert probaltam, ami alvastrening, de gyorsan feladtam, miutan a gyerekemet annyira bestresszelte, hogy kakisztrajkkal reagalt...
2018. ápr. 25. 13:23
 28/28 anonim ***** válasza:
40%
Csak nekem tűnt fel,hogy a kèrdező egy arrogáns s....fej?
2018. ápr. 26. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!