Mi a baj az esti alvással? Napi rutinunkat leírtam.
Mennyi idős a babád?
Nálunk picike korában az vált be, hogy nappal kint volt velem/velünk egész nap a nappaliban (a babakocsi merev mózesében), ott is aludt. Éjjelre ment csak a kiságyba, így nem cserélte fel a napszakokat.
Ilyenkor az a ritka, ha egy babának van már napirendje. Nagyon gyorsan változnak, biztosan lesz könnyebb is, meg nehezebb is az alvás.
Olyan sok mindent nem tudsz tenni, most ez van. ☺
5 hetesen hektikus még, inkább a dolgok sorrendje a fontos: evés után játszon, utána fürödjön, utána aludjon stb.
ami fontos hogy lehetőleg az evésbe ne altasd bele, mert abból nem lesz nyugodt alvás, nem böfizik, fájni fog a hasa, rövidet alszik stb
Én anno olvastam hogy a "minta napirend" egy 5 hetesnél az, hogy reggel 6-7 fele ha felébred, 9ig fent van, 9-10 alszik, aztán utána 12.00 körültől alszik kb 15.00ig, aztán fél 6 fele még le lehet tenni de max egy 20 percre...tehát ez napi 3 alvás.
Na mármost, ezt egyik gyerekemnél se sikerült tartani, viszont mindig is erre törekedtem, és kb 4-5 hónaposan be is állt náluk ez az ütemezés.
Egy 5 hetesnél max annyit tehetsz, hogy 18.00 után már nem altatod, akkor sem ha nyűgös, dajkálod, szeretgeted. továbbá most valszeg megfognak kövezni, de én minden nap "keltettem" 6-7 körül, ezt nem úgy kell elképzelni hogy bementem és felráztam, hanem pl megengedtem a fürdővizet, lefőztem a kávét, hagytam hogy a reggeli zajok felkeltsék (nem jártunk lábujjhegyen, nehéz is lett volna mert a férjem 7-kor már fürdik a melóhoz)....ezáltal legalább a reggel, a délelőtt rendszer lett, nem volt az hogy minden nap más...a barátnőm pl sose keltette a gyerekét reggel, és még 1 évesen se tudta soha megmondani hogy pl el tudnak e jönni reggel ringatóra vagy nem, mert sose tudta előre mikor fog aludni a gyerkőc. Szerintem ez nem jó, kell a napirend, csak 5 hetesen még picike hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!