Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altassam el napközben?

Hogyan altassam el napközben?

Figyelt kérdés

7 hetes a babám, az éjszakai alvás úgy ahogy, de rendben van, kisagyban alszik 1-szer kel ejszaka, 1 óra után visszaalszik a mellkasomon.

Napközben van inkább a probléma, mert akkor is csak mellkason vagy kézben hajlandó aludni es ahogy beteszem a helyére fel ora mulv ébred. Próbáltam simogatni, beszélni hozza, de csak felhergeli magát es sír. Hiába rakom be félálomban, nem tud magától elaludni.

Így napközben 2-3 órákat fekszem vele és nem tudok semmit csinalni ha egyedül vagyok....

Mit javasoltok, mit tehetnèk? Vagy ez majd konnyebb lesz ha kicsit nagyobb lesz?

2017. szept. 5. 09:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Az én fiam ekkor már nem nagyon akart aludni. Próbáld ki, hogy ha hagyod, hogy nézelődjön, "játsszon", akkor mit csinál.

A fiamat ilyenkor plédre szőnyegre tettem köré játékok és sokat figyelte azokat. Eleinte én is altatni akartam, de annyit nyűglődtünk, hogy egyszer nem is álltam neki. És kiderült, nem volt fáradt, csak én hittem, hogy szokássá alakult az X órai alvás. De nem, mert idő közben változott az éber ideje.

Ezután már hagytam őt a játszó szőnyegen és ha elfáradt, látszott, hogy aludna és magától nem sikerült neki, akkor segítettem elaludni.

Amúgy a legtöbbször ott a nappaliban aludt el "játék" közben (körülbelül 3 hónapig hagytam) és megtanult így egyedül elaludni. Utána már tudatosan szoktattam a kiságyhoz.

Szóval szerintem próbáld ki, hogy mi van akkor, ha nem altatod, hanem hagyod ébren lenni. Vagy hagyod a szőnyegen elálmosodni.

2017. szept. 5. 10:03
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszodat!

Sajnos mar próbáltam ezt is, éves utan van kb fel vagy háromnegyed orank amikor elvan, gogicsel, nevet aztán az egész átvált üvöltésbe...

játszó szőnyegre próbálom többször lerakni es ott játszani vele beszélgetni de ez nem mindig jár sikerrel, néhány napja csak kézben hajlandó lenni még akkor is ha nem álmos... pedig nem szoktattuk erre, egy ideig olyan szépen elnezegetett néhány percig egyedül is akar a szonyegén... nem tudom mi történhetett :(

2017. szept. 5. 10:20
 3/21 anonim ***** válasza:

Ugyanigy volt az enyem is.

Nem minden baba alszik orak hosszat, az enyem is napi 3* 20-30 percet aludt.

Kb 1 eves koraban lett jobb.

2017. szept. 5. 10:38
 4/21 A kérdező kommentje:

Az a probléma h az enyém 2-3 órát alszik, de az csakis rajtam :(

Ha leteszem es fel ora utan ébred, hiába próbálok meg vele játszani vagy akármit csinalni, látom rajta h meg faradt es megint csak nekiáll sírni, amíg le nem fekszünk együtt es akkor alszik rajtam mint a bunda :)

2017. szept. 5. 10:46
 5/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyan ez volt! Semmit nem tudtam csinàlni, idővel könnyebb lett. Kb 3-4 hónapos kora körül nőtte ezt ki. Nekem a gyerek orvos és a védőnő is azt mondta, hogy még fejletlen az idegrendszere és csak rám van szüksége. Beletörődtem, hogy ez van. Ha rajtam is, de legalább aludt. Sokszor én is aludtam vele együtt. Idővel kinőtte.
2017. szept. 5. 11:01
 6/21 anonim ***** válasza:
az én fiam is csak így aludt kb 11 hetes koráig, amikor már 7,7 kg volt... alig kaptam levegőt. így miután elaludt a mellkasomon bettem az ágyába. kb 20-30 percet aludt. utána ha megébredt visszasimogattam. (bébiőrünk volt és első nyikkanásra be kellett menni nehogy nagyon megébredjen). ha nem sikerült viszaaltatni és ágyban altatni akkor magamon már nem hagytam. 10 hónapos korától igazi mormota, magátol alszik el az ágyában. ébren sokat babusgattam, hordoztam hogy a testközelségemet megkapja azért. :-)
2017. szept. 5. 11:35
 7/21 A kérdező kommentje:

Jó tudni h nem csak mi vagyunk ebben helyzetben....

Elég fárasztó, de hat ez van :/

2017. szept. 5. 11:39
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedbe vennék hordozókendőt, magadra kötöd, alszik te meg tudsz közbe végezni a dolgodat.

Később meg ha menni kúszni/mászni fog úgy is lefárad aztán nem lesz szükség rá.

2017. szept. 5. 11:40
 9/21 anonim ***** válasza:
Ugyanez szóról szóra a helyzet nálunk, az en babám is 7 hetes. Nagyon nehéz, hogy a vilagon semmit nem tudok csinálni tőle. :)Szerintem reménykedjünk, hogy kinövik.
2017. szept. 5. 11:55
 10/21 A kérdező kommentje:

Kendőhöz nem szokna hozzá nagyon?

Félek h akkor aztán egyatalsn nem tudna magát egyedül elfoglalni.

Milyen tapasztalatotok van a hordozassal kapcsolatban?

2017. szept. 5. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!