Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy vettétek észre, hogy már...

Hogy vettétek észre, hogy már nincs szüksége a gyermeknek az ebéd utáni alvásra?

Figyelt kérdés

Egy korábbi kérdés ihlette a kérdésemet.

A gyermekeim még látszólag nagyon igénylik a nappali alvást. A 2,5 éves kislányom egyértelműen, Ő még pici, és ebéd után pikk-pakk elalszik. Alszik 2 órát, este pedig már 9-kor durmol.

A 4 éves fiam inkább az, aki fejtörést okoz. Reggel korán kel, így olyan 13 óra körül gond nélkül elalszik. Ha nem ébresztem, képes lenne 4-5-ig aludni (egyébként nagyon aktív energiabomba, nem csoda, hogy kidől). Viszont így este sokszor kínlódva alszik el 10 órakor.

Ez nem is gond, ha hétvége van, de hétköznapokon reggel 6-kor ébresztő van.

Azt megfigyeltem, hogy ha oviban van, akkor kifárad annyira, hogy a nappali alvás ellenére is képes itthon legkésőbb fél10-kor aludni, és kipihenten ébredni másnap.

Inkább a hétvégeken gondolkodom, hogy vajon altassam-e ebéd után, vagy sem. De az oviban alvástól sem akarom elszoktatni, mert hál' istennek ott is könnyen elalszik.

Nálatok mikor szokott le a gyermek a nappali alvásról? Csak otthon vagy az oviban sem alszik?

Ti mit tennétek a helyemben főleg így, hogy kistesó is van, aki még aludni akar ebéd után?

Köszi

2017. jún. 13. 09:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
9-es! Nagyon hasonló a mi napi rutinunk is. Mi is kelünk 6-fél 7 felé, hozzászoktunk a hétköznapi koránkeléshez, ez hétvégén sincs másképp. Délben ebédelünk, legkésőbb 1-kor alszanak 3-fél 4-ig. Mi is nagyon aktív család vagyunk, folyton kirándulunk, a levegőn vagyunk, szinte sosem ülünk bent a lakásban. A gyerekeim pörögnek ezerrel, igazi energiabombák. Mégsem látom szinte soha azt a fiamon, hogy este szinte kidől a kimerültségtől, legyen akérmilyen aktív a délutánunk. Ha viszont kimarad véletlenül egy alvás, szó szerint eldől este 8-kor.
2017. jún. 13. 10:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Én mindig megijedek, amikor a gyerekek annyira fáradtak, hogy "szinte elájulnak" mikor lerakom őket. Én valamiért nem szeretem megvárni ezt a szintű fáradtságot. Inkább mesélek 2-3 mesével többet, míg lenyugszanak és szép lassan elalszanak. Szerintem nekünk felnőtteknek sem jó érzés annyira fáradtnak lenni, hogy 5 perc alatt alszunk. Az már túlzás lenne. Teljes kimerültség.
2017. jún. 13. 10:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen, 12-es, lehet, hogy igazad van.
2017. jún. 13. 11:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2 és fél évesen szokott le, egyre később bírt elaludni, már ott tartottunk, hogy 3 előtt nem tudott aludni, ha meg elaludt nem bírt felkelni, ha felébredt mégis egy órát sírt. Így átállzunk a nem alvásra és szépen beállt, hogy éjjel alszik egy nagyot, korán fekszik, így mindenkinek jobb, a kistesóval egy ritmusban alszik éjjel, de nappal csak a kicsi alszik.
2017. jún. 13. 11:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyon rövid ideig lehetett mert utáltunk aludni.

Mai napig nem tudok napközben aludni akkor sem ha egész éjjel fenn voltam. Óvodában is csak bámultam a többieket ahogy alszanak.

Nem mindenkinek van rá igénye. Szerintem ha a gyerek nem panaszkodik akkor még maradhat a nappali alvás. De ha nem akar aludni én nem erőltetném. Nekem olyan volt mintha büntetésben lennék mert ugye nem szabadott semmit csinálni.

2017. jún. 13. 12:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Kerdezo, 1 es vagyok. Anglia , a picim juniusban tolti a 4 et, es szeptembertol iskola. O lesz a legkisebb, 9-3 ig van.
2017. jún. 13. 13:44
 17/18 A kérdező kommentje:

A tegnapi napunkat kórházi kivizsgálással töltöttük (fülprobléma miatt), kimaradt a nappali alvás, és a kisfiam nagyon maga alatt volt. Nagyon szeretett volna pihenni.

Kell még Neki a nappali alvás, most már nem is kérdés.

2017. jún. 15. 09:28
 18/18 anonim ***** válasza:

ne hagyd sokat aludni délután!

a 11 éves lányom alszik el 10-kor!

2017. jún. 17. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!