Hogy vettétek észre, hogy már nincs szüksége a gyermeknek az ebéd utáni alvásra?
Egy korábbi kérdés ihlette a kérdésemet.
A gyermekeim még látszólag nagyon igénylik a nappali alvást. A 2,5 éves kislányom egyértelműen, Ő még pici, és ebéd után pikk-pakk elalszik. Alszik 2 órát, este pedig már 9-kor durmol.
A 4 éves fiam inkább az, aki fejtörést okoz. Reggel korán kel, így olyan 13 óra körül gond nélkül elalszik. Ha nem ébresztem, képes lenne 4-5-ig aludni (egyébként nagyon aktív energiabomba, nem csoda, hogy kidől). Viszont így este sokszor kínlódva alszik el 10 órakor.
Ez nem is gond, ha hétvége van, de hétköznapokon reggel 6-kor ébresztő van.
Azt megfigyeltem, hogy ha oviban van, akkor kifárad annyira, hogy a nappali alvás ellenére is képes itthon legkésőbb fél10-kor aludni, és kipihenten ébredni másnap.
Inkább a hétvégeken gondolkodom, hogy vajon altassam-e ebéd után, vagy sem. De az oviban alvástól sem akarom elszoktatni, mert hál' istennek ott is könnyen elalszik.
Nálatok mikor szokott le a gyermek a nappali alvásról? Csak otthon vagy az oviban sem alszik?
Ti mit tennétek a helyemben főleg így, hogy kistesó is van, aki még aludni akar ebéd után?
Köszi
Ugy, hogy nem aludt el.
Lefekudt mert mondtam neki, de csak forgolodott, nyuglodott, es mikor mondtam neki egy-masfelora utan hogy felkelhet, jokedvuen rugta le a takarot es ment jatszani, delutan sem volt nyugos es este sem.
És az otthoni nappali alvás elhagyása nem zavart be az ovis rutinba?
Mert azt végképp nem szeretném, hogy az oviban ne akarjon majd aludni, azzal rendesen megszivatnám az óvónőket és a többi gyerkőcöt is. Ők még javarészt mindannyian alszanak, kiscsoportosok.
Talán az a különbség a te gyermeked és az enyém között, hogy te azt írtad, ő elaludni sem tudott, ezért gondoltad, hogy már nincs rá szüksége. Az én fiam viszont gond nélkül max. 10 perc (de inkább 5) alatt alszik.
Nézd, itt ritmusproblémák vannak. Egy 2 éves gyereknek 9-kor már régen aludnia kellene, hogy meglegyen a napi szükséges alvásmennyiség (13-14 óra naponta), ami az egészséges fejlődéséhez szükséges.
4 évesen ez a mennyiség már csak 11-12 óra átlagosan.
Altasd csak nappal is! Érdemes maximum két óra múlva felébreszteni, s akkor nem lesz gond az esti alvással. Így alszik nappal 2 órát, éjjel 9-10-et, és megvan a szükséges mennyiség.
Igen, 8-as, ezért is kezelem külön a két gyermekem alvását. Azt írtam, hogy a kétévesem este 9-kor már alszik, és nappal is alszik egy hatalmasat. Az nem is kérdés, hogy Neki aludnia kell ebéd után.
A 4 éves fiam a kérdés. Ő megalussza a nappali alvásával együtt a 11-12 órát. Viszont ha nem aludna nappal, már este 8-kor aludna, és nem kukorékolna reggel 6-kor, hanem lehet, hogy aludna 8-ig, és gy is meglenne a 12 órája, csak egyben , nem külön. Ezért gondolkodom azon, hogy vajon hogyan alakulna az alvása, ha kimaradna a nappali nagy alvás. A kislányom alvását nem érinti a kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!