Ragaszkodnátok a nappali /ebéd utáni/ alváshoz?
3 éves a kisfiam. Ebéd után /legkésőbb 2 órakor/ nagyon könnyen, gyorsan elalszik. Van egy húga, egyszerre alszanak délután 4-ig.
Viszont a fiam esti elalvàsa egy horror, van, hogy másfél órát fekszem mellette, és rengeteg forgolódás utàn leghamarabb fél11-kor alszik. Szerintem ez nagyon késői elalvás egy ekkora gyereknek. Viszont akárhogy próbálom, nem sikerül jelentősen előrébb hozni. Ha viszont kimarad a nappali alvás /elég jól bírja/, akkor este 8 körül már húzza a lóbőrt.
Tanácstalan vagyok. Ősztől lesz ovis, ott altatják Őket délben, tehát lehet, hogy nem kellene leszoktatnom a nappali alvásról. Ráadásul úgy tűnik, igényli, hiszen hatalmasakat alszik olyankor. Valamint az sem utolsó szempont, hogy olyankor a kislányom is nyugodtan alhat.
A lefàrasztással szerintem nincs gond, rengeteget vagyunk kint, és sokat járunk gyerekközösségbe.
Ti mit tennétek? Köszönöm a válaszaitokat előre is!
Köszönöm a válaszaitokat. Igazatok van, valóban későn ébred délután. Nem telik el elég hosszú idő az esti elalvásig.
Kedves 4-es! Nem hagyjuk el a délutáni alvást, kell Neki, látszik rajta. Na például Ő maga mondta, hogy ebéd után menjünk aludni! Kb. 2 perc alatt el is aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!