Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor jon el az a pont, mikor...

Mikor jon el az a pont, mikor el kell vinni a gyereket kivizsgaltatni ha rossz alvo?

Figyelt kérdés

1 éves lesz, cicizik.

Sosem aludta at az ejszakat, egy kezemen megtudom szamolni hanyszor aludt 3 oranal tobbet ejjel.

Ez neki se jo meg nekem sem. Sir oranke t felorankent, eddig 2 perc cici utan letettem aludt is. Most viszont cicizik orankent felorat aztan vagy le tudpm tenni vagy nem... ahogy leteszem uvolt.

5 foga van, de jonnek neki sorba. Menni nem megy meg egyedul.

A doki eddig mindig a fogara meg a mozgasfejlodesre cumi hianyra fogta de nem.mehet ez igy hosszu tavon en is belebolondulok, napok ota nem alszom ejjel tobbet ossze adva 3 orat

2017. ápr. 18. 04:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Kivizsgaltatni?

Ez valami reggeli vicc?

TELJESEN normalis, hogy az anyatejes egy eves kisgyerek nem alussza at az ejszakat. Sot, 2 es 3 evesen sem szokatlan.

2017. ápr. 18. 09:15
 12/31 anonim ***** válasza:
61%

4-es vagyok!

Jó dolognak és fontosnak tartom a szoptatást, de nem minden áron. Neked és a gyereknek is KELL a pihenés, tehát ez abszolut közös kettőtök érdeke, sőt közvetve a többi családtagé is, mert az állandó kialavatlanság igenis nagyon rossz hatással van mindenkire. És hidd el a gyereknek sem jó, h nem tud hosszan, mélyen, nyugalomban aludni.

Mint már említettem, sohasem hagytam sírni a gyereket, de beláttuk, ha éjszaka én megyek be hozzá egyből a szoptatásra asszociál. Ez egy ördögi kör és ki kell belőle lépni. Nekem ezt a másodiknál a védőnőm javasolta, nála, a 3.-nál és a 4.-nél is bevált.

Persze lehet szenvedni, kínlódni még hónapokig, hátha magától elhagyja, de hidd el minél hamarabb leszede a ciciről éjszaka annál jobb.

Azt meg nekem ne probálja meg senki megmagyarázni, h jó a gyerenek, ha 2 perc ciciért felébred az éjszaka közepén. Ez tényleg egy rossz szokás, amit ki kell nevelni.

2017. ápr. 18. 10:29
 13/31 anonim ***** válasza:
92%

Iagzából összefoglalva 2 lehetőséged van:

1. hagyod így menni a dolgokat, ki tudja meddig, lehet pár hétig, de akár fél- 1 évig is elhúzodhat míg magától elhagyja. Ezzel az egyik kommenetlő szerint, igenis jó teszel a gyereknek, mert akkor kap cicit amikor jólesik neki.

2. a sarkadra állsz, belátod, h már nem baba, és máshogy is lehet megnyugtatni, megvigasztalni, megszeretgetni, nem csak a cicivel, és elkezditek leszoktatni erről. Jó esetben pár nap, de 1-2 héten belől nyugodtan fogsz tudni aludni. Ez az én véleményem szerint nemcsak Neked a gyereknek is jobb lesz, mert ő is tud nyugodtan, egyhuzamban több órát aludni.

2017. ápr. 18. 10:35
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

És még az jutott eszembe, h mások vagyunk. kiváncsi vagyok az 5.-ös szerint hol húzodik a lélektani határ, ami után már nem szabadna engedni cicizni a gyereket.

Bálint Antonia 5 éves lánykája is cicivel a szájában aludt el. Valaki szerinet ez teljesen rendben van így, én nem így gondolom. Ha 5 éves korig igényelne akkor még akkor is odadnád neki? vagy hol húznád meg a határt, ha magától nem akarja elhagyni? 3-4-5-6 vagy hány évesen?

2017. ápr. 18. 10:42
 15/31 anonim ***** válasza:
18%
5ös hagyd, nem fogod őket meggyőzni. Ők aludni akarnak és kész, a gyerek meg senkit nem érdekel, alkalmazkodjon. Végülis azért van ugye.
2017. ápr. 18. 10:43
 16/31 anonim ***** válasza:
okés,ha az 5-ös pártján vagy, hol húzodik a határ, ha magától nem akarja elhagyni?
2017. ápr. 18. 11:01
 17/31 anonim ***** válasza:

Enyém tápszeres, 1 éves és még se alussza át bár ő 4x kel kb, de volt nemrég fél órás ébredeseink is.

Mi felváltja csináljuk a férjemmel pedig ő még korán is kel de ezt ezt egyedül nem lehet bírni.

Már kibújt a foga is arra se tudom fogni, éhesnek se hiszem hogy éhes mert jól lakik vacsinál, néha már pánikolva kel én meg kb úgy vagyok mint újszülöttkorába hogy fogalmam sincs néha hogy miért sír éjjel..

Kitartást, de ezért kivizsgálás nem kell.. Segítsen a férjed ahogy tud, és gondolj arra hogy nem tart örökké..

2017. ápr. 18. 11:04
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
továbbá, ha többedikként születik egy gyerek, harmadikként, negyedikként, akkor hozzá alkalmazkodjon a többi gyerek, és az egész család?nálunk kölcsönösen alkalmazkodtunk egymáshoz, és a nyugodt pihentető alváshoz mindenkinek joga van, hiába mondogatjátok, nem tesztek ezzel jót a legkisebbnek sem.
2017. ápr. 18. 11:05
 19/31 anonim ***** válasza:
18%

A határ középen van. Nem kell 5 évesen is szoptatni, de 1 éves, szepa szorongás, fogzás stb. közepén lévő gyerektől sem venném el. Az enyém nyáron lesz 2, most próbálom szép lassan elválasztani. Már okos, meg tudom vele beszélni, nem az van, hogy egyszercsak elveszem és kész, ő meg nem érti, mi történt.

Többedik gyereknél nekem nagyon egyszerű, bár csak egy van, de nem látok benne nehézséget: a kicsi, szoptatott gyerek velem egy ágyban/szobában, kinek hogy, a többiek a saját szobájukban. Így senki nem kelt fel senkit, csak a kicsi engem. Most amúgy a lányomra pl. nem ébred fel az apja így sem, hogy egy ágyban vagyunk. Ott vagyok köztük, ha felkel, megsimogatom, vagy cicizik picit és alszunk tovább. Nincs ordítás vagy ilyesmi. Nem mellesleg így hulla sem vagyok, mert nem kell 20x felkelnem.

2017. ápr. 18. 11:16
 20/31 anonim ***** válasza:

Sosem altattam őket velünk közös ágyban, annaál jobban féltem a bölcsőhaláltól. Max. 1 szobában, külön kiságyban, légzésfigyelőre rákötve. Nálunk pl. a férjem rossz alvó, őt zavarta, h állandóan felébresztik.

Nálunk szerencsére mindenkinek van külön szobája, de nagyon sok helyen együtt van 2 gyerek.

2017. ápr. 18. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!