Hogy érhetném el hogy átaludja a 9 hetes babám az éjszakát? Kinek mi vált be?
Egy modszer van: az ido.
Majd nagyobb lesz es nem kel fel.
Nem módszer, hanem babafüggő. Az első gyerekem pár hetes korától éjszaka egyhuzamban10 órákat aludt. Csak nappal volt hajlandó szopizni. Szépen fejlődött, nem keltegettem. A második gyerekem 1.5 évesen aludta át az éjszakákat. Teljesen magától, mindenféle módszer nélkül.
Feltételezem, akkor érett meg rá.
Szerintem próbáld meg fordítva: találni kell rá megoldást, hogy te aludj vissza gyorsabban!
9 hetes babánál még természetes, ha éjjel is megéhezik, és felébred szopizni, de te is írod, hogy rögtön vissza is alszik. Ez már fél siker! Van olyan baba, aki éjféltől hajnal négyig énekel, ébren tartva az egész családot!
Én is nehezen alszok vissza, minden neszre megébredek, még baba nélkül is. Viszont ha olvasok, akkor két perc alatt el tudok aludni. Úgyhogy ha este kelni kell, akkor mászok vissza az ágyba, kicsit olvasok e-book-ot a telómon, és már húzom is a lóbőrt. :) Ez annyira berögzült, hogy most már két-három esetben is elég volt maga a szertartás, és két sor után bekómáztam.
Rengeteg tipp van a neten, hogy tudsz gyorsan elaludni, légzéstechnikától a langyos tejig kipróbálhatsz mindent, ami nem árt senkinek (tehát azt ne, hogy iszol két felest. :D ).
Szerintem ne addj hitet az önjelölt fórumos bezzeganyáknak. Doktori végzettség nélkül virtuálusan diagnosztizálnak és gyakran szembe mennek még a valódi orvosok véleményével is. Sajnos belőlük íródott az interneten fellelhető babás és gyermeknevelési ,,szakirodalom" 90%-a.
Az hogy a babád csak enni kel fel egyszer eleve egy szerencsés dolog. Biztos nem bolygatnám az altatási rutint mert lehet ám bőven rosszabb is a helyzet. Az én 15 hetesem is nyugodt kiegyensújozott baba. Felkel enni éjfélkor 2-kor 5-kor majd 5-7 között gagyorászik mert felkel de aztán alszik is vissza és 8-kor újra felkel enni. Nem sírva éjszaka csukott szemmel eszik... de szüksége van rá. Anyatejes babáknál nehezebb a mennyiség meghatározása is mivel az anyuka teje lehet táplálóbb és kevésbé az egyénenként de még napszakonként is eltérő.
Cseréljünk :)
Komolyan.
Viccet feltéve szerintem sehogy. a nagylanyom 2 honaposan ataludta az éjszakát a kicsi katasztrófa. 5 hónapos lesz és minimum 3x kel enni és van amikor nem akar vissza aludni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!