Hogyan érhetném el, hogy 15 hónapos cicifüggö fiam
leváljon rólam és végre nyugodtan aludhassuk át az
éjszakát? Bövebben lent.
Figyelt kérdés
Egyszerüen lehetetlen elválasztani,mert ha nem kap cici ordit a végtelenségig és attól félek beteg lesz a sok sirástól.Tej már alig van neki,ezért próbáltam rászoktatni a cumisüvegre,de ha azzal kinálom még dühösebb és követelözöbb lesz.Egész éjjel a cicimen lóg,hiába próbálom visszatenni az ágyába,max 10 percet alszik ott aztán magamhoz vaszem és cicin alszik,különben ordit ha ezt nem teszem meg.Azt gondoltam lehetne neki adni egykis nyugtatót,hogy mikor elálmosodik megkapná cici helyett aztán elaludna.Tudom mindenki idegenkedik ettöl a modszertöl,én is igy voltam,de végsö elkeseredésemben ez az egytlen amiröl ugy vélem beválhat.Nagy teher ha nem alszol éjszakánként szinte soha,reggel meg vár egy halom munka,mert falun az rengeteg van.Meg társaságba se lehet vele menni,mert ha a utcán rájön a szophatnék képes velverni az egész megyét és mig meg nem érkezünk és meg nem kapja ORDIT.Kérlek adjatok ötletet mit tehetnék még a nyugalmunk és föként a gyerek nyugalma érdekében,mert neki is rossz ha sir és nem kaphatja meg.
Szegény, én sajnállak, hogy ez a helyzet, elhiszem, hogy rossz, de egy gyereknek nyugtató, hát nem kellene talán.. Másfél éves, még ha ő nem is beszél, téged megért már, valahogy a kis lelkére kell hatni, mert így kimerülsz teljesen, észre fogja venni rajtad. Lehet már azért ilyen, mert látja, hogy nyűgös vagy..:-(
2012. aug. 7. 12:55
3/9 anonim válasza:
Védőnőm tanácsa:
"1-2 kemény hét, de beválik, ha éjjel kiságyba rakod és nem te mész be hozzá, hanem nagymama vagy apa. Üvölteni fog, sokat, de rájön, hogy nincs miért felkelnie."
Más kérdés, hogy én sem tudom ezt megvalósítani, mert apa dolgozik, nagymama meg messze van (és nem is fiatal már...)
De beszélj a védőnővel, esetleg gyerekorvossal.
2012. aug. 7. 13:02
4/9 anonim válasza:
Kend be a cicid, en is probaltam igy. En mustarral kentem be,az nem izlett neki.
Vegul ugy valasztottam le,hogy nem adtam es kesz,nincs cici.
Nappal el volt,de ejjel volt siras.Ez par napig. Keszits be egy pohar vizet estere es azzal kinald.
18honapos volt,amikor levalasztottam. Este nem tudtam tole aludni.
2012. aug. 7. 13:07
5/9 anonim válasza:
szia, megértelek, mert nálunk is ez volt. kisfiam 14 hónapos és mindig cicin altattam, hát hiba volt. mondjuk fél éves kora óta rossz alvó, de az utóbbi 2-3 hónapban nagyon eldurvult a helyzet és éjjelenként már 10x kelt fel legalább és neki is cici kellett csak:(( máshogy nem volt hajlandó elaludni. Először én az éjszakait akartam elvenni tőle,de nem jött be, mert 2 órát ordított és feladtam. Végül fordítottam és először a nappali elalvásnál vettem el, majd az estinél, végül az éjjelinél és így könnyebb volt neki és 2 óra helyett csak 6perc hiszti volt. Szerencsére hamar megszokta és most már csak 4-5x kel:) meg emellett kap még lefekvés előtt homeopátiás nyugtatót is(ezt a védőnő javasolta) így már könnyebb
2012. aug. 7. 13:39
6/9 anonim válasza:
az én lányom 15hós,és úgy 2hónapja kezdte el ezt,amit a tiéd.tervem a következő,ami már 1 hete tart és működik: én is a nappali cicizésről szoktatom le először, most ott tartunk, hogy már csak az ebéd utáni alváshoz kell neki, meg az estihez. úgy 2szer 3szor bepróbálkozik,de ilyenkor elviszem játszani,sétálni stb. ez egy hete tart, azóta 1szer kel fel éjszaka,pedig előtte úgy 6-8szor kelt.igaz többször van hiszti, érzékenyebb szegénykém,de muszáj mert ősszel műtenek engem, így utána már nem szoptathatom:-(
2012. aug. 7. 15:21
7/9 anonim válasza:
Az én kisfiam a cumisüveggel csinálta azt, hogy éjjel felkelt 5-6 alkalommal és sírt a kakaójáért. Így senki nem pihent. Ő pedig már majdnem hároméves volt. Eldöntöttem, hogy nincs több kakaózás. Egy nap sírt éjjel. Aztán nem kelt fel többször éjszaka. Tudom, ő nagyobb volt...
Először a nappali szopizásról kellene leszoktatni. Egyszerűen nincs nappal, és kész. Ezt neked kell eldöntened, és kitartani a döntésed mellett. Baromi nehéz, eltart pár napig. De ha nem akarod már szoptatni, akkor muszáj.
2012. aug. 7. 16:31
8/9 anonim válasza:
Egyszercsak megunja. Komolyan.
Illetve lehet fokozatosan. Illetve etess vele más dolgokat. Előbb, utóbb átszokik. Ismerős állapot, átéltük.
2012. aug. 8. 11:14
9/9 anonim válasza:
3,5 évesen sikerült a lányomat leszoktatni,ő is cicifüggő volt. Bekentem majonézzel,attól undorodik,de rafinált volt,azt mondta,hogy mossam le,de aztán sikerült átvernem,megnyomtam a cicim és mondtam neki:nézd,jön a majonéz! Azóta csak úgy tud aludni,ha szorosan átölelem. Csöbörből vödörbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!