Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy ne rontsam el?

Hogy ne rontsam el?

Figyelt kérdés

Ha megszuletik a babam egybol ugy szeretnem altatni, h aztan ne kelljen leszoktatni arrol h pl cicin alszik el babakocsiban vagy ilyesmi.

Hasznos tippek erdekelnek, elebe mennek a problemanak. Latom h baratnom szenved mert raszoktatta a kicsire h egy szobaban alszanak.es babakocsiban altatta sokaig nehez errol leszoktatnia.

2016. aug. 24. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Első perctől a saját ágyába teszed aludni. Ha befejezte a szopást, akkor elveszed tőle a melled és leteszed aludni. Ha egy picit nyöszörög, akkor se vedd ki. Legfeljebb simogasd meg.

Nem régen olvastam egy orvos-pszichológusnő tanácsát, amit szerinte minden anyukának már a kórházban el kellene mondani: Csak azt tedd meg és engedd meg a babádnak, amit később is megakarsz tenni vagy engedni.

Tökéletesen igaza van. Ha ezt betartod, nem lesz elkényeztetett a babád.

2016. aug. 24. 22:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Szuper!! Nagyon szepen köszönöm!:)
2016. aug. 24. 22:28
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

1#

Tökéletesen igazat adok.

Én úgy csinàltam,hogy hazamentünk a kórhàzból és első naptól fix volt az esti rutin. Olajozàs,masszìrozàs,cici és alvàs. Bàrmi történt, ez mindig fix időben,sorrendben minimum 6 hónapos korig. Addigra megtanulja hogy mi jön ilyenkor és altatni sem kell igazàn.

A fiam sokàig cicin aludt be. Elvettem a cicit beraktam az àgyba,simogatàs puszi és ennyi.5 napos kora óta mindig àtaludta az éjszakàt, reggelig. (19-8ig) A lànyom sosem aludt be cicin csak mosolygott, őt is be az àgyba puszi simogatàs és otthagytam. 2-3 perc és aludt. 1 hónapos koràtól alussza àt az éjszaka nagyjàt (19-5ig). Előtte kelt 1kor is. De csak evett és vissza is aludt a kisàgyban seperc alatt mindig.

2016. aug. 25. 01:07
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
És mit fogsz csinálni, ha rendszeresen bealszik a ciciden vagy a babakocsiban? Felébreszted? Senki sem úgy indul neki a babázásnak, hogy márpedig ő cicin vagy babakocsiban fog altatni.
2016. aug. 25. 11:22
 5/7 A kérdező kommentje:

Miert altatnam babakocsiban? Miert kellene leszolnod a kerdesem? Miben hasznos a valaszod? Minek irtal?

Termeszetesen nem ebresztem fel h b.meg hogy mertel elaludnI a cicimen...

Minek nezel? De, ha egyszer az ember kitud alakitani egy kis rendszert, ami a babanak sem Rossz, mert eleve hozza szokik vmihez es nem lesz szornyu leszoktatni vmirol ami nekunk kenyelmetlen.

Miert ne csinaljam jol az elejetol? Szabaly vagy torveny h a gyerekkel Marpedig szenvedj szoktasd le meg ra dolgokra ..

Nem!

Ha tehetem elejetol kezdve jol csinalom, h MINDENKINEK jo legyen. Az irigyek , mint Te, azokat megsem sajnálom..

2016. aug. 25. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

Amikor a Kisfiam megszületett, màr első naptól kisàgyban aludt. Volt bent ilyen kis gurulós ágyacska, azt hasznàltam. Sajnos azt nem tudod elkerülni bizonyos esetekben, hogy cicin aludjon el, én mindig megpróbàltam addig is ébresztgetni, hogy jóllakottan aludjon, aztán betettem az àgyba. Vagy a màsik verzió,hogy beteszem a kisàgyba, simogatàs, puszi, cumi és màr alszik is.

Nem hurcolom nap közben sem, így nagyon jól elvan jàtszószőnyegen és mellette tudom csinálni a dolgom is. Mindezek mellett nagyon sokat jàtszunk, nevetünk, bújunk.

Én is fontosnak tartottam, hogy ezeket bevezessem, mert így mindenki sokkal jobban pihen. A másik nagyon fontos, hogy egy percet sem sír és nem is fog azért, mert àt akarom szoktatni a kisàgyba vagy le a kezemből. Egyébként sem tartom nagy ötletnek az egész család egy àgyban alvást ...

2016. aug. 26. 07:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Ennyi. Pontosan ! Mindent amit gondoltam, h szeretnem. Azt leirtad. Foleg h nemkell hurcibalnod, mert elvan magában is.:) koszonom
2016. aug. 26. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!