Hogyan tehetném könnyebbé az esti altatást?
Babám 7 hónapos. Napközben kb. 3-szor alszik 1 órát.
Ilyenkor viszonylag könnyen elalszik, hintában, bár egy kis sírás megelőzi.
Az esti altatás viszont egy horror. Ilyenkor ölben ringatom, ő pedig ordít, mint akit ölnek. Játszani már fáradt, nyűgös, semmi nem jó, de elaludni az istennek sem akar. Próbáltam már Viburcol kúpot, végső elkeseredésben Germicid C-t, de nem mondanám, hogy javított a helyzeten. 1-2 óra ordítás után alszik csak el.
Mi lehet a gond ? Mit csinálok rosszul ?
Én a helyedben elkezdeném napközben már hinta nélkül altatni. Magától alszik napközben? Úgy értve, hogy látod, hogy álmosodik és hintába teszed; vagy te gondolod úgy, hogy itt az idő az alvásra?
A ringatáshoz, hintázáshoz nem tudok hozzászólni, mert nálunk nincs hinta, illetve ringatni is csak az első 2-3 hónapban ringattam a kislányunkat. 7,5 hónapos, magától alszik mindig a kiságyában. Nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy túlpörög, akkor persze 2-3 perc alatt elringatom.
A lényeg, hogy ha láttam rajta, hogy már álmos, bevittem a kiságyába. Ha az esti alvásnál nem tudott elaludni, akkor inkább kihoztam közénk félhomályban a nagyszobába, de nem volt játszás. Max. ölben lehetett, vagy a pihenőszékében. Fél-1 óra alatt elszenderült ilyenkor. Az alvást soha nem erőltettem, rábíztam a ritmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!