Hogyan tehetném könnyebbé számára az elalvást?
Sziasztok! Van egy lassan 14 hónapos fiam, aki sajnos elég nehezen alszik el délután és este is. Napközben már csak egyszer alszik, 11-12 körül, jobb esetben 3 órát is képes szundítani, rosszabb esetben egy óra után felkel, akkor viszont elég nehéz délután elé nézünk. Este hétkor fürdik, utána még játszunk, olvasunk egy órát. Nyockor önként jelentkezik nálam a kegytárgyaival, megkapja az esti tápszert, beteszem az ágyba. Na, ekkor kezdődik egy jó 30-40 perces "küzdelem". A gyerek ugrál, pattog, dől jobbra-balra, tépi a rácsvédőt, szaggatja a takarót, erre mostanában délután is rászokott. Egyébként én ezt annyira nem találnám tragikusnak, játszon az ágyban, ha még úgy gondolja, lehet mesét hallgatni, értelemszerűen nagyobb korában olvasni, ráhangolódni a lefekvésre. A problémám ezzel az, hogy eléggé balesetveszélyes, mikor vadul, félek, h egyszer nagyon megüti a fejét ugrándozás címszó alatt, szóval szeretném valahogy rávezetni, hogy kicsit kevésbé drasztikusan kerüljön alfába. Mert amúgy mikor elfárad, gond nélkül befordul az oldalára és elalszik akkor is, ha nem állok szigorúan vigyázzban mellette.
Más "baj" (persze, ez sem olyan nagy baj) nincs vele, jóétvággyal, sokmindent megeszik, barátkozós típus, igyekszem sokat levegőre vinni, ahol biztonságosan közlekedhet, ott hagyom rohangálni. Még annyi, hogy az apjával nem élünk együtt, ő külföldön dolgozik, amikor hetente-kéthetente hazajön, akkor elviszi magához egy-egy estére. Most mielőtt a vészharangok megszólalnálak, egyrészt tudom, h az apja nem bántja, molesztálja, stb. másrészt folyamatosan egyeztetünk, h mindent megközelítőleg ugyanúgy csináljunk vele ilyen rituálékban, hogy ne legyen szegény gyerek megzavarodva. Szóval, szerintetek hogyan tudnám lenyugtatni a kis gumilabdát?
Uhh, hat az tenyleg kemeny lehet, nekem egy szavam se lehet. Az én fiam egyebkent tapszeres volt a kezdetektől, nem volt tejem, csak egy minimális, par hétig. En az első par het utan elkezdtem az ágyába szoktatni, nem drasztikusan (nem hagytam órákig üvölteni) de határozottan es következetesen, mert ugy voltam vele, h legalabb ez megkönnyíti a dolgomat.
Elnezest az ekezethianyert de telefonról vagyok es szemiveg nelkul :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!