Olyan kisbabák aki ölben szokták meg az elalvást, mennyi idősen szoktak le erről?
Kisfiam 1,5 éves volt.
1 éves koráig ölben, sétálgatva altattam. Akkor már elég nehéz volt, így mondtam neki, hogy ezentúl leülök vele és úgy altatom el. Az első pár nap, még ficergett, nem tetszett neki, hogy ülünk, de aztán megszokta. Vagy egy IKeas pihenőszékünk, abban ültünk és hintáztattam magunkat. Az hozzátartozik, hogy a fiam nagyon gyorsan elaludt, sosem kellett órákat ringatnom, a max is 10 perc volt.
Aztán 1,5 éves volt, megbeszéltem vele, hogy most már nagyfiú, aludjon az ágyában és amíg el nem alszik, ottmaradok vele. Ekkor már rég leesésgátlós ágya volt, befeküdtem mellé. Ezt is megszokta pár este alatt.
Két éves volt, amikor karácsony előtt egy este még rengeteg dolgom volt és neki nehezen ment az elalvás. Mondtam neki, hogy anyának még sok a dolga, kimegyek és megcsinálom, de ha kellek csak szóljon és jövök. Beleegyezett, minden gond nélkül elaludt egyedül. Azóta az a rutin, hogy meseolvasás, puszi és kijövök. 3 éves múlt.
6honapig aludt a kezembe ,ugy h setalgattam vele.
Aztàn bele tettem a kisàgyba ès simogattam, ràzogattam a seggèt ugy ott a kisàgyba amig el nem aludt.nem hagytam sose sirni,de nem vettem ki a kisàgybol. Kb 9 honapos koràra màr csak ott kellett ülnöm az agya mellett meg el nem aludt itt ott megsimogatni.
Nagyon hasonlóan alakult nálunk mint elsőnél!
Csak az utolsó lépés kb 2,5 évesen volt,ekkor aludt el magától,azóta is szépen elalszik,most 3 éves.
Minden fázisban volt olyan,hogy "oké,elég,hagyom sírni" de soha nem jött be.Mikor én is lazán vettem a dolgot,akkor valahogy sikerült előrelépni e téren.
Azt hittem soha nem fog magától elaludni és minden probléma nélkül sikerült neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!