Szoktatta már le valaki a babáját az éjszakai cicizésről úgy, hogy az apja ment be hozzá mindig? Mennyi ideig tartott? Hogy viselted?
Több anyuka ismerősömnek is ez a módszer vált be az éjszakai cicizésről való leszoktatásban, ezért javasolták, állítólag 3 nap max, csak az első szörnyű.
Mi most kezdtük el, 10,5 hónapos a lányom, egyszerűen tarthatatlan a helyzet, egész éjjel kb. félóránként kel és keresi a cicit, nem is alszik vissza nélküle. Csak cumizik, nappal már nem szopik egyáltalán, ezért nincs már annyi tejem, hajnalra tök üresek a melleim, de nem is érdekli, úgy is jó, csak adjam. Úgy tudok legalább valamit aludni, ha mellettem van, ha nem hozom át, akkor semmit. De már nagyon gáz, egyikünk se alussza ki magát, apja se, mert azért néha felébred ránk ő is, a kislányom se, mert ugye folyton riad fel a ciciért, én meg végképp nem. Szóval muszáj volt lépni. A sírni hagyást sose pártoltam, így kb. ez az egy módszer jöhet szóba: nem sír egyedül, apa ott van vele, vigasztalja. Fürdés után megszoptattam, bár nem kellett neki sok mert vacsizott, aztán látványosan elköszöntem és kimentem a lakásból, mintha nem is lennék otthon, apa meg is mutatta neki, hogy nem vagyok sehol. Elaltatni el tudta, egyszer vissza is simogatta, de most már egy ideje felkelt újra, és sír. Ott van apa, dajkálja, csakhogy ugye én kellenék neki. Itt ülök, és hallgatom, hogy sír, és egy utolsó szar anyának érzem magam. Néha egy kicsit abbahagyja, gondolom ilyenkor félig elalszik, aztán vesz egy újabb lendületet, és folytatja. Küzd az alvás ellen, várja a cicit :( Rettenetes érzés, de tudom, hogy az ő érdeke is, hogy most már csináljunk valamit, mert egy órát is ritkán alszik egyben, ez meg nagyon nem egészséges.
Aki végigcsinálta ezt, leírná, hogy nála hogy volt? Tényleg beválik? Ugye nem fölöslegesen szenved?
Most már egyedül voltam vele. Simán elaltattam este simogatassal. Ejfelkor kelt, valószínűleg a foga miatt mert sirt nagyon, bekentem az inyet, megitattam. Hát, elvoltunk haromnegyed órát, mire visszaaludt, mindig felsirt mikor ki akartam menni. De aztán aludt reggelig.
Ja, mellekhatas: király, hogy alszik éjjel, de reggel fél 5kor felkelt. Azt hittem elajulok... Látja h vilagos van, és az istennek sem fekszik vissza.
De mindemellett éjjel ugye alszik, még így is h én megyek be, szóval szuper.
Nalatok?
Az előző kommentelő más volt, de én is érdeklődni akartam. 😄
Fél 9-től fél 3-ig aludt. Majd 1 órás tombolás, fogzás miatt, illetve még bedugul az orra. Végül kapott fájdalomcsillapítót és köztünk aludt még 2.5 órát. Nem volt az igazi...
Hogy álltok? Nem akarok minden nap faggatózni, szóval azt esetleg nem lehetne hogy akkor írsz ha nagyobb változások vannak? Mondjuk egy-egy visszaesés vagy beállt éjszakai nyugalom.
Köszi!
2-3 napja úgy néz ki, hogy éjfél körül megébred, de akkor pár perc simivel visszaalszik, szerintem csekkolja, hogy megvagyok-e (eléggé szeparációs szorongós időszak van). Aztán fél 3 fele, azzal nem nagyon tudok mit kezdeni, nem nagyon akar visszafeküdni. Arra gondoltam, hogy addigra talán megéhezik, úgyhogy megszoptattam, de csak kb. 2 órát alszik már utána sajnos. Mindenesetre visszaalszik, miután szopott, úgyhogy nem tudom. Utána lehet már az van, hogy felébred egy pillanatra, látja, hogy világos van, és azért kel föl, akkor már az istennek nem fekszik vissza, át kell hoznom. Tehát lényegében 2x kel, éjfélkor meg fél 3kor, és rohadt korán van a reggel. Mondjuk határozottan fejlődünk a kb 10 ébredés után, szóval nem panaszkodom. Na de most 4 éjszaka egyedül voltam vele, mától van megint apa, úgyhogy ő megy, hátha akkor eltűnik még egy ébredés :D
Nálatok mi újság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!