Szoktatta már le valaki a babáját az éjszakai cicizésről úgy, hogy az apja ment be hozzá mindig? Mennyi ideig tartott? Hogy viselted?
Több anyuka ismerősömnek is ez a módszer vált be az éjszakai cicizésről való leszoktatásban, ezért javasolták, állítólag 3 nap max, csak az első szörnyű.
Mi most kezdtük el, 10,5 hónapos a lányom, egyszerűen tarthatatlan a helyzet, egész éjjel kb. félóránként kel és keresi a cicit, nem is alszik vissza nélküle. Csak cumizik, nappal már nem szopik egyáltalán, ezért nincs már annyi tejem, hajnalra tök üresek a melleim, de nem is érdekli, úgy is jó, csak adjam. Úgy tudok legalább valamit aludni, ha mellettem van, ha nem hozom át, akkor semmit. De már nagyon gáz, egyikünk se alussza ki magát, apja se, mert azért néha felébred ránk ő is, a kislányom se, mert ugye folyton riad fel a ciciért, én meg végképp nem. Szóval muszáj volt lépni. A sírni hagyást sose pártoltam, így kb. ez az egy módszer jöhet szóba: nem sír egyedül, apa ott van vele, vigasztalja. Fürdés után megszoptattam, bár nem kellett neki sok mert vacsizott, aztán látványosan elköszöntem és kimentem a lakásból, mintha nem is lennék otthon, apa meg is mutatta neki, hogy nem vagyok sehol. Elaltatni el tudta, egyszer vissza is simogatta, de most már egy ideje felkelt újra, és sír. Ott van apa, dajkálja, csakhogy ugye én kellenék neki. Itt ülök, és hallgatom, hogy sír, és egy utolsó szar anyának érzem magam. Néha egy kicsit abbahagyja, gondolom ilyenkor félig elalszik, aztán vesz egy újabb lendületet, és folytatja. Küzd az alvás ellen, várja a cicit :( Rettenetes érzés, de tudom, hogy az ő érdeke is, hogy most már csináljunk valamit, mert egy órát is ritkán alszik egyben, ez meg nagyon nem egészséges.
Aki végigcsinálta ezt, leírná, hogy nála hogy volt? Tényleg beválik? Ugye nem fölöslegesen szenved?
Nálunk is ez volt nekem nem jött be úgyhogy maradt a velünk alvás. most viszont azért küzdünk, hogy külön aludjon.
Esetleg a cumit megpróbálhatnátok. Nem tudom hogy ez működik e nekem egyik se fogadta el a cumit.
Születése óta nem fogadja el a cumit, vagy 15 felet próbáltam :/
Kezdem kicsit én is elveszteni a hitemet, 8 óta alszik, már 2x felkelt, ebből fél órája küzd vele az apja, mert akarhanyszor nagy nehezen elalszik, 1 perc után felebred, letenni eselytelen. Hihetetlen, hogy ami kb mindenkinek bevalik, nekünk az se :(
Utolsó, nalatok hogy volt, mi volt a gond?
Ne add fel kerdezo. Elso vagyok. Irtam, nalunk hetekig tartott. Ha most feladjatok, tudni fogja legkozelebb, hogy csak kuzdeni kell. Apa vele van, vigasztalja, szeretgeti. Nincs egyedul. Kitartas.
Nalunk a kislegeny meg mindig ebred 1x2x.
Ha csak 1-2x ébredne, már jó lenne.
Nem adtuk fel, de max annyiban volt jobb ez az éjszaka az elsőnel, hogy nem ordított olyan nagyon. Viszont kb pontosan ugyanaz jatszodott le, 10 körül és 3 körül 1 órás kuzdelem, a többi 3-4 alkalommal hamar sikerült letenni. Ami fejlődés, hogy most apa addig harcolt vele, míg sikerült visszafektetnie 4-kor,és negyed 7-ig aludt utána, ahogy szokott. Tegnap ez nem ment, apán aludt 5-ig,aztán átjöttek. Ma már nem maradt bent vele egyébként, mikor sikerült visszaaltatni, mindig átjött a mi szobankba, hogy ne az legyen, hogy mostanában meg azt szokja meg, hogy apával alszik.
Nehéz, mert egyreszt le kell szokni a cicizesrol ejjelre, masreszt arról, hogy velünk alszik az éjszaka nagy reszeben.
Hűha dejo nektek!!
Es evett is ejjel eddig vagy csak cumizgatott? Nem felsz hogy esetleg megis ehes? En ettol felnek...
11-es vagyok. Kérdezted nálunk mi volt. Kb ugyanaz mint nálatok. Letenni lehetetlen volt és kb napi 1 órát aludtam 12 szakaszban (komolyan). Másfél évig szopizott de az utolsó fél évet már velünk aludta. Apa nem bánta, ha nem ,,engedte" volna nem tudom meddig bírtam volna.
Sírni szerintem ne hagyd én próbáltam, a gyerek az egyik szobában én meg a másikban sírtam. Soha többé nem csinálnám. Szar anyának éreztem én is magam, de hidd el nem vagy az, kiborultál és nem tudod mit csinálj. Elolvastál már minden erről szóló cikket kipróbáltál már sok mindent de egyik sem az igazi. Csak kitartást bírok kívánni.
Ne rontsd el mint mi és vigyázz, mert ha oda veszed magatok közé,nehéz lesz kitenni onnan. Mi ezzel küzdünk éppen pedig nyáron lesz már 4 éves és úton a kistesó.
A fő kérdésed apa menjen -e be hozzá szerintem gyerek függő. Nálunk ugye nem vált be, de van olyan ismerős akinél igen.
Sok-sok kitartást
17: nem evett, főleg mert kb. 11-re totál kiürítette a melleimet, nem volt bennük semmi utána. Én mindig is éreztem, hogy mennyi van bennük, tök üresek már a 4. ébredés után. Ráadásul 1 perc után visszaaludt, addig is csak nyammogás volt. Jó tartalmas vacsit is kap. Ha éhes, szerintem nem alszik vissza, vagy csak rövid időkre.
18: ohh, már velünk aludt hónapok óta. Ezt nem bírtam máshogy. Amíg még ébren voltam, addig bemászkáltam visszaaltatni, miután lefeküdtem és kelt, áthoztam, hogy én is tudjak pihenni. Nem bírom sírni hagyni, nem is akarom, ezért választottuk ezt a módszert, így nincs sírni hagyás, apa ott van. Bejön egyébként, első éjjel beleestünk mi is, hogy folyton ringatta, a kisasszony meg úgy döntött, hogy akkor neki jó lesz apa kezében, mellkasán aludni. Szóval a második éjszaka azzal telt, hogy maradjon az ágyában, apja úgy simogatta és suttogott neki. Reggelre lemeccselték :) Nem sírt, inkább csak nyafizott. A 3. napot írtam, egyszer kelt fel magától, pici simi után aludt.
Ma én altattam, kelt is fél óra múlva csekkolni, hogy akkor most mi lesz a helyzet. Bement apa, visszasimizte, nemsokára megint kelt, bementem én, nem kis félelemmel, hogy kitör a háború, de igazából szinte megkönnyebbült, hogy megvagyok még, hagyta magát simivel és suttogással elaltatni, azóta alszik. Kíváncsian várom, hogy alakul az éjszaka :) Szerintem határozottan haladunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!