Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szoktatta már le valaki a...

Szoktatta már le valaki a babáját az éjszakai cicizésről úgy, hogy az apja ment be hozzá mindig? Mennyi ideig tartott? Hogy viselted?

Figyelt kérdés

Több anyuka ismerősömnek is ez a módszer vált be az éjszakai cicizésről való leszoktatásban, ezért javasolták, állítólag 3 nap max, csak az első szörnyű.

Mi most kezdtük el, 10,5 hónapos a lányom, egyszerűen tarthatatlan a helyzet, egész éjjel kb. félóránként kel és keresi a cicit, nem is alszik vissza nélküle. Csak cumizik, nappal már nem szopik egyáltalán, ezért nincs már annyi tejem, hajnalra tök üresek a melleim, de nem is érdekli, úgy is jó, csak adjam. Úgy tudok legalább valamit aludni, ha mellettem van, ha nem hozom át, akkor semmit. De már nagyon gáz, egyikünk se alussza ki magát, apja se, mert azért néha felébred ránk ő is, a kislányom se, mert ugye folyton riad fel a ciciért, én meg végképp nem. Szóval muszáj volt lépni. A sírni hagyást sose pártoltam, így kb. ez az egy módszer jöhet szóba: nem sír egyedül, apa ott van vele, vigasztalja. Fürdés után megszoptattam, bár nem kellett neki sok mert vacsizott, aztán látványosan elköszöntem és kimentem a lakásból, mintha nem is lennék otthon, apa meg is mutatta neki, hogy nem vagyok sehol. Elaltatni el tudta, egyszer vissza is simogatta, de most már egy ideje felkelt újra, és sír. Ott van apa, dajkálja, csakhogy ugye én kellenék neki. Itt ülök, és hallgatom, hogy sír, és egy utolsó szar anyának érzem magam. Néha egy kicsit abbahagyja, gondolom ilyenkor félig elalszik, aztán vesz egy újabb lendületet, és folytatja. Küzd az alvás ellen, várja a cicit :( Rettenetes érzés, de tudom, hogy az ő érdeke is, hogy most már csináljunk valamit, mert egy órát is ritkán alszik egyben, ez meg nagyon nem egészséges.

Aki végigcsinálta ezt, leírná, hogy nála hogy volt? Tényleg beválik? Ugye nem fölöslegesen szenved?

2016. máj. 15. 22:03
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Katasztrofa volt. Az tuti, hogy este fájt a hasa, mert sokat pukizott, néha előtte fajdalmasan felsirt. De mikor újra felkelt, 2 órát szenvedtunk vele felvaltva, mire visszaaludt. Akkor aludt kb 3 órát, ébredt, itt gyorsan visszaaludt, majd masfelet, utána megint a cirkusz kovetkezett és nem aludt vissza normálisan. Vagyis ilyenkor igazából azt csinálja, hogy elalszik, majd 1-2 percen belül felpattan. Ez megy órákig. Este gondoltam már arra, hogy éhes, azért nem tud visszaaludni, ezért lefejtem neki tejet, apa odaadta cumisuvegbol (cicit nem akartam adni, mert akkor ugye fölöslegesen strapaltuk magunkat eddig). Hát, nem volt éhes, kb 60 millit ha szívott belőle, és ugyanúgy ment a cirkusz tovább..

Én esküszöm ezt nem értem, tegnap már sokkal jobb volt, most meg kb ugyanolyan szar, mint első nap. Ennyire bezavarta volna, hogy én altattam? Az baj, mert apa heti 2 alkalommal nincs itthon este/éjjel, úgyhogy muszáj lenne, hogy nekem is működjön a dolog... Jah, közben mikor apa volt bent, olvasgattam a modszerrol, hogy hátha rosszul csinálunk valamit. Baromi jó, hogy mindenki írja, hogy 3. nap már fel se kelt a gyerek, mi meg 4. nap is kinlodunk csak. A kornyezetemben 4 anyuka is most szoktatta így át a gyereket, egy hétvége alatt. Nem értem, hogy nálunk miért nem működik, komolyan. Fogalmam sincs, hogy most mit csináljunk, férjem ma még itthon van, holnaptol 3 napig nem lesz, el kell utaznia. 3 napig nem tudok egész éjjel állni a kiságy mellett és simogatni, visszafektetni, sutyorogni neki...

2016. máj. 19. 09:16
 22/36 anonim ***** válasza:

Pedig próbáld meg. Ne hasonlítgasd a babád, máséhoz! Nekik sikerült 3 nap alatt, nektek MÉG nem. Na és?

Első vagyok. Fiunk lebetegedett, szörcsög, lázas, köhög, folyik az orra, ezért visszahoztuk az ágyba. Nem volt hiba, újra megtenném, mert nem mertük egyedül hagyni. Viszont kezd visszaszokni. Éjjel óriási tombolás volt, tépte a jaham alvás helyett. Szóval, ma újra vissza kiságyba és apa megy be hozzá.

Mondom: nálunk hetek óta tart. Volt egy jó időszak, most a betegség felülírta. Nem baj, kezdjük újra. Pedig én már dolgozni is megyek vissza 2 héten belül. Úgyhogy nektek is menni fog!

2016. máj. 19. 10:41
 23/36 A kérdező kommentje:

Beteg, ez oké, volt oka. Ha fáj valamije stb az más. Na de minden áldott éjjel nem fájhat valamije! Mert nekünk kivétel nélkül, minden nyomorult éjszaka ez a horror ment 6-7 hós kora óta, nem volt néha jobb nap, amikor csak 2x kelt, vagy akár 3-4x. MINDIG, minden nap örülünk, ha egy óra megvan egyben, ha másfél, akkor pezsgőt bontunk. És nem éhes, mert cumisüvegből nem kell a tej, egyszer már leültem vele az éjszaka közepén kanalazni, mert a tejemet már rég kiszívta, és szenvedett, gondoltam hátha éhes, nem kért belőle. Nincs melege, nem fázik, nincs semmi baja, mégsem alszik nyugodtan, mellettem sem. Engem nem érdekelne, hogy ott alszik velünk, ha aludna, de nem alszik ott sem.

Az egy dolog, hogy fáradtak vagyunk állandóan, minden kis hülyeséget elfelejtek, mert 3-4 órákat alszom 8 részletben hónapok óta. De a férjemmel a szexuális életünk egyenlő a nullával, mert bele se merünk már kezdeni, mert borítékolható, hogy felsír közben, és hagyhatjuk félbe (igen, megtörtént, 3x egymás után, azért jutottunk el idáig). Nem az, nem szól be érte, ő is tudja, mi a helyzet, aktívan részt vesz a családi életben, nem csinál úgy, mint sok apuka, hogy mossa kezeit, én meg oldjam meg, és hisztizik, ha nem sikerül. De ettől még ez nagyon rossz így. És főleg az, hogy egyszerűen nincs oka, vagy ha van, képtelenek vagyunk rájönni, hogy mi. Mert ezek szerint nem csak a cici miatt kel, 4 napja nem kap, nem is kéri már egyébként, elvan azzal is, ha ott vagyunk. Olyan, mintha egész egyszerűen nem akarna ott aludni, küzd ellene, és nem tudom, hogy ezzel mit tehetnénk.

Bocsánat, kifakadtam, de most már a totális kétségbeesés határán vagyok. Nagyon bíztam ebben a módszerben, de megint csak rosszabb, mint volt :/ Nem hagyjuk abba ettől függetlenül, csak nem tudom, hogy a férjem nélkül hogy fog ez menni a hétvégén, tök egyedül, nulla segítséggel. Már nem hiszek a sikerben, és ötletem sincs, mit csináljak.

2016. máj. 19. 12:13
 24/36 anonim ***** válasza:

Félreértettél. 1 éve ez nálunk a helyzet, mint nálatok.

Nálunk sincs se syex, se filmnézés, még csak beszélgetés sem normálisan, mert feküdtem le este 8-kor a gyerekkel, hogy legalább így aludjak egy keveset. Ő is óránként kelt. SOSE aludtam egyben 3 óránál többet 5 hós kora óta. Addig meg 2-3 óránként kelt.

Szóval TUDOM, miről beszélsz.

Hetek óta próbáljuk átszoktatni a saját szobába és ágyba. Már alakult is a dolog, mikor beteg lett. De előtte nála se volt SEMMI oka az óránkénti kelésnek.

Szóval, nem vagy egyedül a problémával, nyugodj meg.

2016. máj. 19. 15:45
 25/36 A kérdező kommentje:
Hát igen, akkor valóban totál egy cipőben járunk. Baromi idegesítő, hogy semmit nem lehet ezzel kezdeni. Viszont arra legalább valószínűleg rájöttünk, hogy tegnap miért volt horror: brutálisan fogzik. Napközben tegnap még nem volt jele, de ma már egyértelmű volt. Tiszta nyál, pedig ő sosem nyálas, egyfolytában turkál a szájában, és iszonyú nyűgös. Egész nap csak mászott rám sírva, délután rajtam aludt hordozókendőben. Most lefekvés előtt kapott nurofent. Nem szoktam ilyet, de most nagyon szenved szegény.
2016. máj. 19. 20:16
 26/36 anonim ***** válasza:
Neha mi is adunk neki fajdalomcsillaitot fogzasra. Csak, ha mar nagyon szenved. Kitartas, sorstars.
2016. máj. 19. 21:30
 27/36 A kérdező kommentje:
Több, mint 3 órája alszik!!!! Úristen, hónapok óta nem volt ilyen. Nem akarom elkiabálni még, de ígéretes... :)
2016. máj. 19. 23:14
 28/36 A kérdező kommentje:
Hát, megiscsak bevalik a modszer. Egyetlen egyszer kelt 2kor, akkor is bekentük az inyet dentinoxszal, és aludt tovább :) szegény tényleg a foga miatt volt olyan durva elozo éjjel. El se merem hinni :)
2016. máj. 20. 07:32
 29/36 anonim ***** válasza:

Látod, megy ez! Előfordulhat visszaesés, de kitartónak kell lenni.

Nálunk 1-kor sírt fel, apa visszasimogatta, aztán meg negyed 6-kor. Megszoptattam, és még aludtunk kb másfél órát egy ágyban.

2016. máj. 20. 10:57
 30/36 A kérdező kommentje:
Naa, szuper, haladunk. A férjem mától nincs vasárnap éjjelig, kíváncsi leszek. Ma még a biztonság kedvéért anyukámnál alszik a kisasszony, rögzüljön még a dolog.
2016. máj. 20. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!