Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Könyörgöm valaki segítsen...

Könyörgöm valaki segítsen mert összeomlunk?

Figyelt kérdés
Hetek óta nem alszunk, fiam aki eddig tökéletes alvo volt éjszakánként egyfolytában felsír, van hogy órákig kell vele mászkálni. Létezik olyan gyógynövényes vagy bármilyen altató/nyugtató ami adható egy 2 évesnek? Nem a foga fáj, mert fájdalomcsillapító sem segít..
2016. máj. 1. 23:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
65%

2 éves, pláne ha eddig jó alvó volt, okkal kel éjjel. azt kéne megtudni, hogy mi a baj. eszik valami újat mostanában? történt valami változás, pl. lecseréltétek az ágyat vagy átrendeztétek a szobát?

ugyanaz az étrendje, vagy épp mást vacsizik?

általában tök egyszerű, kézenfekvő dolog van a háttérben, csak a fáradtság miatt sokszor eszébe se jut az embernek :)

esetleg leírhatnád a napirendeteket meg hogy pontosan miket eszik, lehet nekünk szemet szúr a megoldás :)

nyugtatónak meg levendula illóolajat tehetsz a fürdővízbe és az ágya mellé is :)

2016. máj. 1. 23:33
 2/23 anonim ***** válasza:
46%
Esetleg nem fél ?
2016. máj. 1. 23:58
 3/23 anonim ***** válasza:
31%

Én biztos nem mászkálnék vele órákig. Nyitva hagynám valamennyire az ajtót, égve hagynék egy kislámpát, ha sír (és már ellenőriztem, hogy nincs-e fizikai baja), akkor csak az ajtóból mondanám neki, hogy itt vagyok a mellette lévő szobában, aludjon. Lehet, hogy rámegy 2-3 éjszaka, de nem hiszem, hogy jó üzenet az, hogy sírjál csak, és akkor majd itt játszadozunk egész éjjel.

Gyógyszert nem kéne adni, attól, hogy gyógynövényből készült, attól még az ugyanúgy kémiai anyag, és hozzá lehet szokni.

2016. máj. 2. 01:26
 4/23 anonim válasza:
9%
Szerintem kb 1% az esely, hogy erre itt valaszt kapsz. Fordulj vele szakemberhez.
2016. máj. 2. 03:32
 5/23 anonim ***** válasza:
87%
Az én 2 évesem is csinálja sokszor, hogy sír éjszaka, volt már, hogy sikerült kiszedni belőle mi baja, akkor attól félt, hogy kutya van a szobájában. Mióta ez van együtt alszunk, de így is sír sokszor álmában. Ma pl. már vagy 20-szor felsírt, engem keresett, szólongatott (itt ültem az ágy végében, a kistesót szoptattam, de hirtelen nem látott) ha rászólok és felébred, odabújik és abbahagyja. Ilyenkor tuti rosszat álmodik, utána meg fél. Majd biztos le leszek hurrogva, de szerintem ne mászkáljatok, hanem bújjatok oda és aludjatok együtt. Nem is értem azt a válaszolót, aki oda se megy ilyenkor a gyerekéhez. Megtanulja szegény, hogy egyedül van a problémájával. Én is szeretek odabújni a páromhoz, mikor rosszat álmodok, a 2 évesnek ez még létszükséglet.
2016. máj. 2. 04:02
 6/23 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem is oka van. Az okot kellene kideríteni. Kérjetek a háziorvostól, védőnőtől segítséget.
2016. máj. 2. 05:52
 7/23 anonim ***** válasza:
61%

Kisebbik lányommal jártam így, 2 évesen egyszer csak nem tudott aludni. Őnála az volt az ok, hogy félt, egymás után többször került olyan helyzetbe, amikor nagyon megijedt (konkrétan egy gyerekszínházi előadástól meg a karácsonyfánktól). Sokszor álmodott rosszat, mondogatta hogy van a szobájában egy "plusz", vagy csak egyszerűen eszébe jutottak félelmetes emlékek.

Bennem akkor fel sem merült, hogy egy 2 éves gyerekkel járkáljak. Matracot tettem az ágya mellé, volt hogy éjjel pár órára oda átköltöztem, olyan is volt hogy ő jött át hajnalban a mi ágyunkba. Kb. fél évig tartott ez az időszak, aztán magától fokozatosan elmúlt.

2 éves korban nagyot fejlődik a képzelőerő, így ebből (meg saját tapasztalatból) én is először arra gyanakodnék hogy fél. Nem ijedt meg mostanában valamitől vagy valakitől? Vagy nem szokott olyan rajzfilmet nézni, amiben van ijesztő figura?

2016. máj. 2. 06:22
 8/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem is fél. Az én fiamnál is volt ilyen időszak, ez ebben a korban elég gyakori.
2016. máj. 2. 07:10
 9/23 A kérdező kommentje:

Higgyétek el nem jo kedvünkben sétálgatunk vele, egyszerűen nem nyugszik meg mástól, már kismilliószor próbáltuk, magunk közé vettük, mi feküdtünk oda mellé, beszéltünk hozzá, beültünk vele a fotelbe stb stb, de mind az lett a vége hogy csak megháromszorozódott a hajnalban ébren töltött idő, és önkívületben sírt. Mivel mi meg összecsuklottunk már a fáradtságtól inkább sétáltunk vele csak aludjon már :-(

Az a baj hogy nem tud még beszélni. Szavakat se mond. A levendulát kipróbálom.

Ma leírom majd a napját dééután, csak most mennünk kell el itthonról.

2016. máj. 2. 07:44
 10/23 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudom, hogy ekkorának mehet-e, én 4 évesen adtam a gyereknek sedatif pc-t. kicsit enyhítette a pavoros tüneteket.

nem történt valami, mielőtt ez kezdődött?

kisfiam előtte hagyta el magától a cumit.

mondjuk előtte is pavoros volt, de utána vált mindennapossá.

2016. máj. 2. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!