Írnátok altatásos sikersztorikat?
Az én lányomnak az átszokás a rácsosból a kiságyba nem volt egyszerű, de azért egy 2-3 hét alatt megszokta. Most 1,5 éves és egy kis énekléssel, simogatással el lehet altatni. Magától bebújik az ágyba, magára húzza a takarót, de ott kell vele lenni, amíg elalszik. Ez kb. 10-15 perc. Este előfordul, hogy magához tér, de annyira kómás, hogy vagy magától visszaalszik, vagy 1 perc éneklés kell hozzá.
A nővérem szintén 1,5 éves lánya pedig kizavar a szobából mindenkit ha aludni akar. :) Ő annyira önálló, hogy bizony betakargatás, jóéjt puszi és majd elalszik magától, nem kell neki senki a közelében.
Vele az első 3-4 hónap volt csak nehéz, mert nagyon hasfájós volt szegénykém. Kb. a 4. hónaptól kezdett helyrejönni a dolog és mindkét lányka 6 hónapos korától 1 vagy 2 részletben aludt.
Nekem vegyes storym van.
A nagy (3 eves) szornyu alvo. Nehezen alszik el es minden neszre felebred. Talan egy eves kora korul volt egy 3-4 honap mikor vegigaludta az ejszakat. Meg most is sokszor sirva ebred az ejszaka kozepen.
Viszont a pici (3 honapos) egy mintababa. En nem is tudtam h valoban letezik ilyen!!! :-)
Csak leteszem es alszik. Este 8-tol, hajnal 4-ig, aztan eszik es utana minimum 7-ig, de van h 8-ig.
Es semmire nem riad fel, pedig a nagy csinalja a fesztivalt rendesen. :-)
Meg mindig csak amulok es bamulok! Remelem sokaig vagy vegleg igy marad es nem fog "elromlani".
Nekünk sem volt semmi problémánk. 5-6 körül vacsoráztunk, utána kb egy órát a levegőre mentünk sétálni, de nem szaladgálni, csak nyugodtan. Otthon estimesét néztünk, utána finommeleg vizben fürödtünk, beszélgetve.
Aztán az ágyban meséltünk, olvastunk, elaltatuk a mackót-babát, félhomályban. Aztán megbeszéltük, hogy mit is csináltunk aznap, és mit fogunk másnap.
Akkor mentünk mi, szülők is aludni, lekapcsoétuk a villanyt, ennyi.
DE kint sem voltunk hangosan, átkapcsoltuk hangra a telefont, csengőt, halkra még egy darabig a tévét-rádiót, hogy ne hirtelen legyen teljes csend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!