Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Altatásos kérdés, mi a vélemén...

Altatásos kérdés, mi a véleményetek?!

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek, voltatok e ilyen helyzetben, mit tettetek/tennétek?

Adott az én okos 3.5 éves kisfiam. Sokáig vándorlás volt a nagyágy és a kiságya között. Kb. 2 éves kora óta közöttünk alszik a franciaágyban. Ezt közösen alakítottuk így ki mindenkinek jó volt így. Elkészült a szobája, megszokta, h a délutáni alvás ott van, de este nem akarta. Sokat beszélgettünk a dologl, de igazából egyáltalán nem erőltettük a dolgot. A műlt héten a mi szobánkba áthoztuk az ágyát, és közös megegyezéssel ott aludt. A mi szobánkba, de mégis egyedül, a saját ágyában. Aztán péntektől a saját szobájában, a saját ágyában. Ismétlem, semmit nem erőltettünk drasztikusan. Mindig mindent megbeszélünk vele. Ott aludt esténként, nagyon büszke volt magára. A mi szobánkból nyílik az ő szobája, van éjjeli fénye, tehát nem korom sötétben fekszik egyedül. Két napja esténként nagyon sír, h nem akar ott aludni, meg nem jó neki. Sőt, ma éjjel már át is jött hozzánk, és egész éjjel úgy szorított, mintha félne, h elmegyek. Most mit tegyek? Mégis csak erőltessem az egyedül alvást, és akkor tuti minden éjjel megjelenik, és lehet rettegni fog, és utálni a szobáját, vagy hozzunk át megint hozzánk az ágyát?

Tanácstalan vagyok. Melyikkel tennék jobbat?

2015. szept. 25. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem vigyétek át hozzátok a kiságyát megint. Később próbálkozhattok újra.
2015. szept. 25. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Türelem és nem szabad erőltetni semmit. Én az unkámmal voltam úgy, hogy a két ágy egymás mellett volt, tehát tudtuk fogni s egymás kezét, ha nehezen ment az elalvás. Reggelente mégis indig átmászott hozzám és sokszor még ott is aludtunk 1-2 órát. Néha az is volt, hogy éjjel vagy hajnalban mászott át, ha valamiért nehezebb volt az alvás. Most 1,5 éve van külön szobában (7 és fél éves), de többnyire az elalvás előtti mese idején mellette fekszem és csak akkor jövök el, ha elaludt. Így is reggelente átjön mellém. Egy házaséletnek biztosan nem teszi a legjobbat, de a gyereknek meg a biztonságérzetre mindenképpen szüksége van az egészséges fejlődéshez.
2015. szept. 25. 13:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Nem erőltetni semmiképpen nem akarom, és nem a házaséletem múlik rajta. :) Csak arra gondoltam én is, ha már a különágyas buli bevállt, akkor nem kellene visszatérni az együtt alvásra (de ha visszatérünk, sincs gond)!

2015. szept. 25. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Vigyétek a ti szobátokba az ágyat. Lassan lassan de javulni fog a helyzet. Nekem sajnos nem voltak ilyen megértő szüleim, volt hogy az ajtajuk előtt a földön aludtam, nagyon féltem egyedül a sötétben mert egyik napról a másikra tettek külön szobába. Nem szabad.. majd megérik rá a gyerek. A házaséletnek valóban nem a legjobb, de meg lehet azt is oldani. A gyerek személyiség fejlődésének nagyon nagyon fontos hogy hogyan áltok most hozzá. Szégyenlem de 30 éves létemre éjjel miután leoltom a villanyt a fejem búbjáig betakarózom, még kánikulában is. Csak annyi helyet hagyok hogy levegőt kapjak. Látod ilyen eredménye is lehet annak ha egy szülő nem megfelelő módon kezeli ezt a kérdést. A legtöbben gondolom kinövik, nekem nem sikerült..
2015. szept. 25. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Esetleg az ő szobájába bevinni átmenetileg plusz egy fekhelyet és egyikőtök ott aludna?
2015. szept. 25. 14:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem gáz, de vigyázzatok. Mostohaöcsém pl. még 8 évesen is apám meg a mostohaanyám között aludt, mert a nő képtelen volt határozottnak lenni. A kissrác - aki egyébként okos és jeles tanuló - mindig bepicsogta magát közéjük.
2015. szept. 26. 07:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Kihoztuk az ágyát, boldog volt, h velünk alszik, de mégis a saját ágyában. Nagyon elégedett volt magával. Na, ez így fog menni egy darabig, később, újra próbálkozunk visszacsábítani a szobájába ágyastól együtt.

2015. szept. 26. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!