Altatásos kérdés, mi a véleményetek?!
Légyszi segítsetek, voltatok e ilyen helyzetben, mit tettetek/tennétek?
Adott az én okos 3.5 éves kisfiam. Sokáig vándorlás volt a nagyágy és a kiságya között. Kb. 2 éves kora óta közöttünk alszik a franciaágyban. Ezt közösen alakítottuk így ki mindenkinek jó volt így. Elkészült a szobája, megszokta, h a délutáni alvás ott van, de este nem akarta. Sokat beszélgettünk a dologl, de igazából egyáltalán nem erőltettük a dolgot. A műlt héten a mi szobánkba áthoztuk az ágyát, és közös megegyezéssel ott aludt. A mi szobánkba, de mégis egyedül, a saját ágyában. Aztán péntektől a saját szobájában, a saját ágyában. Ismétlem, semmit nem erőltettünk drasztikusan. Mindig mindent megbeszélünk vele. Ott aludt esténként, nagyon büszke volt magára. A mi szobánkból nyílik az ő szobája, van éjjeli fénye, tehát nem korom sötétben fekszik egyedül. Két napja esténként nagyon sír, h nem akar ott aludni, meg nem jó neki. Sőt, ma éjjel már át is jött hozzánk, és egész éjjel úgy szorított, mintha félne, h elmegyek. Most mit tegyek? Mégis csak erőltessem az egyedül alvást, és akkor tuti minden éjjel megjelenik, és lehet rettegni fog, és utálni a szobáját, vagy hozzunk át megint hozzánk az ágyát?
Tanácstalan vagyok. Melyikkel tennék jobbat?
Köszönöm a válaszaitokat.
Nem erőltetni semmiképpen nem akarom, és nem a házaséletem múlik rajta. :) Csak arra gondoltam én is, ha már a különágyas buli bevállt, akkor nem kellene visszatérni az együtt alvásra (de ha visszatérünk, sincs gond)!
Köszi mindenkinek!
Kihoztuk az ágyát, boldog volt, h velünk alszik, de mégis a saját ágyában. Nagyon elégedett volt magával. Na, ez így fog menni egy darabig, később, újra próbálkozunk visszacsábítani a szobájába ágyastól együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!