Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Borzasztó sokszor kel a babám...

Borzasztó sokszor kel a babám éjjelente, hónapok óta nem aludtam egyben 2 órát. Hol rontottam el, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Biztos, hogy valamit nagyon elrontottam, mert első baba, aki egy ideig átaludta az éjszakát teljesen, most mégis ott tartunk, hogy megszámolni se tudom, hányszor kelünk éjjel. Hónapok óta az van, hogy ha másfél órát tudok egyben aludni, az már ünnep.

Tehát, hogy az elején kezdjem, anyatejes baba, 2 hónapos koráig 1x kelt enni, onnantól 4 hós koráig átaludta az éjszakát este fél 7 és reggel 6 között. Aztán elkezdődött a fogzás, megtanult hasra fordulni, és elkezdett egyszer kelni. Egyértelműen éhes volt, hiába próbálkoztam bármivel, nem segített, megszoptattam, és aludt tovább. Ezzel el is voltunk egy darabig, de aztán már 2x kelt, majd 3x, és egyszercsak eljutottunk oda, nem is tudom pontosan, hogy mikor, hogy nem is számolom, mert nem tudom. Azt tudom, hogy akárhányszor ébred, nézem az órát, és látom, hogy egy óra sem telt el az előző óta. Annyi pozitívumot tudok elmondani, hogy legalább nem csinálja a fesztivált órákon át, hanem pár percet cicizik és alszik tovább. Viszont sajnos csak cicivel. Most 9 hónapos, a napokban kezdett el állni, ezzel már teljes a katasztrófa. Tegnap számoltam, letettem aludni este 7 körül (ilyenkor kell letenni, egyszerűen fáradt, követeli a fürdést és a fektetést, sír, semmivel nem lehet már lekötni), 11-ig 7x(!) ébredt fel.

Az van, hogy már mindent próbáltunk. Körülbelül 50 féle cumit vettem neki, egyik se kell. Adtam neki este tejpépet, mert gondoltam talán nem szopik eleget, vagy kevés a tejem, éhes, nem az a baj. Egyszer lemértem, 250 millit szopott lefekvés előtt, lehetetlen, hogy éhes legyen. Próbáltam kevesebb ruhával, több ruhával, hidegebb, melegebb szobával. Próbáltuk, hogy apa megy be, már amikor látja, hogy nem én vagyok, ordít, pedig amúgy imádja az apját. Próbáltuk, hogy én megyek, de nincs cici, ordít. Próbáltam a felvesz-letesz módszert, ordít, amint kilépek az ajtón. Tisztában vagyok vele, hogy a cici a cumi neki, és azért kéri, amikor felkel. De miért ennyiszer???? Amikor elkezdett kelni, egyértelműen tényleg éhes volt, most már egyértelműen nem az a hiba. értem, hogy mozgásfejlődés, meg fogzás, de hónapok óta ez megy, szünet nélkül. És egyre rosszabb. Ha nagyon kivagyok, éjjel magam mellé fektetem, akkor legalább felkelnem nem kell, csak odarakom a cicit és alszom tovább. Tudom, gáz, de elfáradtam.

Valakinek ötlet azon kívül, hogy hagyjam ordítani?

2016. ápr. 2. 20:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%
jobban mondva aludtunk egyutt de akkor is orankent megebredt valamelyikunk, es tudnod kell , hogy fuggetlenul attol hogy igy siras mentesen visszaalszik es nem kell kelni hozza, ha minden ejjel orankent felebred akkor az alvasa nem minosegi, meg sem kozeliti az egybe fuggo 8-10 ora alvast, szoval lehet hogy 30 perc sirni hagyas egyszer eleteben sokkal kevesbe artalmasabb, nem.beszelve arrol hogy sok gyereknel a sajat agyba tortenov isszaszoktatas is sirassal jar, raadasul annal nagyobb sirassal minel kozelebb vagy a.dackorszakhoz.
2016. ápr. 3. 06:41
 12/18 A kérdező kommentje:
Kijött egy fog, lehet az elmúlt 3 nap ezért volt olyan szörnyű. Most egy kicsit jobb volt, fél 4-ig az ágyában maradt, akkor áthoztam, és fél 7-ig aludtunk. Az együttalvás engem már nem zavar, tudok tőle aludni, ő velem jobban alszik. Csak pont a teljes ideszokás miatt szeretném, ha az ágyában maradna, de egyelőre ez nem túl valószínű így.
2016. ápr. 3. 09:39
 13/18 anonim ***** válasza:
47%

Kialakitottal egy rossz szokast nala, amit most egy ujabb olyan szokas bevezetesevel akarsz megoldani, ami hosszabb tavon ugyanugy problemas lesz. Szerintem ez nem jo irany de te tudod, ahogy nektek jo, ugy csinald.

En a helyedben leszoktatnam az ejjeli tobbszori cicizesrol mert nincs szuksege ra, biztos beletelik par napba es nem lesz egyszeru, de szerintem mindenkinek erdeke hogy ejjel nornalisan ki tudja pihenni magat es az esetedben mar nem egy csecsemorol beszelunk, aki szopizas nelkul ehen hal ejszaka. Szoval ha sir bemennek de nincs cici, megsimogatnam, kimennek. Majd vissza de csak hosszabb ido utan es igy tovabb.

2016. ápr. 3. 10:21
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, ez a gondom, hogy szerintem is csak megszokás. Viszont egyszerűen nem alszik vissza, amíg nincs cici, áll a kiságyban és ordít. Féltem is ettől, mikor elkezdett enni kérni éjjel, de akkor tényleg éhes volt. Már egyértelműen nem azért kel, de képes reggelig üvölteni, ha cici nélkül próbálom altatni.
2016. ápr. 3. 19:57
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet nálatok, kérdező? Én vagyok a 10 hós fiú anyukája. Mi a védőnőtől azt a tanácsot kaptuk, hogy külön szoba, kiságy, apu alszik vele egy szobában. Cici így nincs, helyette vízzel megkínálja. Első éjjel horrror volt, szegény kölök félórát sírt, ordított, teljesen begerjedt. Végül sírva aludt el. Ott bőgtem az ajtó előtt, borzalmas volt. Azóta újabb 2 éjjelen túlvagyunk. Még mindig nem alussza át az éjjelt, de apa már meg tudja nyugtatni, néha elfogadja a vizet, pár percnél tovább nemigen sír. de az 5-6 ébredés még megvan. Igaz egyszer alszik egyben már 4 órát. Most szegény apja kómázik. Nem tudom, meddig bírjuk.
2016. ápr. 27. 14:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Kitűnően fejlődünk, visszafele. Most már lerakni se tudom aludni, momentán ott tartunk, hogy apa felváltott, mert 3 órája megy a cirkusz. Mindez úgy, hogy este 7-kor annyira fáradt volt, hogy már nem tudtam semmivel lekötni, akkor volt fürdés, utána el is aludt azonnal, de 10 perc múlva felébredt és azóta megy a műsor. Amint kilépek a szobájából, bőg, ha bent vagyok, egy ideig csöndben van, aztán olyan 20-30 perc után szintén bőgés. Most felváltott apa, kíváncsi leszek ő mire meg vele. Már pár napja láttam, hogy baj lesz, mert nem akart cicin elaludni, mint eddig, csak hordozókendőben, sejtettem, hogy megszívjuk.
2016. ápr. 27. 22:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem hangzik túl jól. Kitartóak ezek a gyerekek.
2016. ápr. 28. 11:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez van,a csecsemok ilyenek!

Ha ennyire ki vagy minek vallaltad be?!

Ezzel szamolni kell,amikor valaki gyereket akar...nem kell hisztizni,rosszabb vagy mint a gyereked....tarts ki...ez van,majd leszokik rola max 2.evesen!

2016. dec. 29. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!