Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Irigyek ram, mert jo alvo a...

Irigyek ram, mert jo alvo a babam?

Figyelt kérdés
Fel eves babam 6 hetes kora ota atalussza az ejszakat,10-12 orat egyhuzamban. Altatni is nagyon konnyu. Nappal csak berakom az agyaba ha almos,kicsit helyezkedik es alszik. Este furdes-tapszer es be is alszik,teszem az agyba. Mikor ezt mas anyukaknak meselem,rogton kerdezik hogy csinalom h ilyen konnyen elalszik. Mikor megmondom h az elso idokben kovetkezetes voltam es bizony neha hagytam sirni (persze ha letudtam az ehes-szomjas-kakis stb csekkolast), rogton megy a hozonges h milyen szemet vagyok a gyerekemmel,meg erzeketlen h hagyom sirni neha...sztem meg csak irigykednek mert az 1-2 eves gyerekuket meg mindig horror altatni es egy ejszakat sem aludtak vegig. Persze ok a szuperanyak mert nem hagyjak sirni.inkabb szenvednek. Ekkora baj h en nem akarok szenvedni??
2016. márc. 5. 21:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%
Akik.hagyják sírni a gyereket mint pl te is kérdező, miért kerestek önigazolást? Miért láttok mindenkiben ellenséget, aki azt mondja, hogy nem jó, amit tesztek? Ők csak.irigyek lehetnek, ugye? Hát hatos nem tudom elképzelni, hogy valaki nem ismeri fel, ha sír egy baba. Más a nyöszörgés és más a sírás. Ha ehhez neked anyósod kellett...
2016. márc. 5. 23:02
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
#9-es, ezt kérlek fejtsd ki bővebben, mert ennek a félmondatnak nincs túl sok információtartalma.
2016. márc. 5. 23:49
 13/23 anonim ***** válasza:
76%

"Hát hatos nem tudom elképzelni, hogy valaki nem ismeri fel, ha sír egy baba."

Pedig első gyereknél, két hetes korban még nem voltam túl gyakorlott. Előtte max képen láttam gyereket. Nekem segített a jótanács egy tapasztaltabb embertől.

2016. márc. 5. 23:50
 14/23 anonim ***** válasza:
45%

Kb első perctől tudtam,hogy miért sìrt a fiam és amikor olyan volt én is hagytam sìrni. A legnagyobb hü.lyeség minden neszre kikapkodni az àgyból. Persze bementem simi simi,popsi paskolàs,hogy tudja,hogy ott vagyok vele ha baj van,de azért nem veszem ki,mert unatkozik. Megtanulta. Nagyon hamar àtaludta az éjszakàt este 19-7ig kb. Nem nem ébresztettem enni sem. Minek? Azért mert pici baba? Na akinek ez az indok attól megkérdezném,hogy ne haragudj az igény szerinti szoptatàs amiért mindenki pattog az ilyenkor nem szàmìt??? Minden baba jelzi ha éhes (most hagyjuk a koraszülött,nagyon sàrga stb ellenpéldàkat).

Mindenki úgyis a sajàt igazàt fogja szajkózni,csak van akinek nem lesz visszaigazolàsa,hogy jól csinàlta. Nekem erre ott volt a fiam. Annak ellenére,hogy kb 18óràkat aludt egy nap és az elején kb 5-6X evett egy nap 20-30ml/alkalom anyatejet(még hat hetesen is), a rosszmàjú beszólogatós anyukàk kedvét elrontva szépen gyarapodott,sokkal gyorsabban fejlődött a mozgàsa is stb...

Aztàn le lehet pontozni,de nem érzem normàlisnak ha pl 2 éves gyerek még éjjel kel "cicizni". Mert ha anyahiànya van,az ennyi idősen éjjel màr nagy baj, pl nem érzi magàt biztonsàgban, nem kiegyensúlyozott.

2016. márc. 6. 03:11
 15/23 anonim ***** válasza:
61%
Irigyek egy fraszt. En ugy "ertem el" ugyanezt (4 honapos korara), hogy egyszer sem hagytam (egyedul) sirni. Hasfajos volt, uvoltott sokaig, de kezben. Raztuk a popojat, ringattuk, massziroztuk, kapta a cseppeket, probaltuk enyhiteni es egyszer se dobtuk be a kisagyba, hogy eleg volt.
2016. márc. 6. 06:58
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Ugye ugye fàj az igazsàg 😁
2016. márc. 6. 07:16
 17/23 anonim ***** válasza:

Mindenki legjobb képességei szerint neveli a gyerekét. A te gyerekednek ez jutott.

Az enyém is átaludta az éjszakát három hónapos koráig, de egyszer sem hagytam sírni. Ringattuk, addig kísérleteztem, míg meg nem találtuk a hasfájás ellenszerét, meg mázlink volt. Aztán elkezdett fogzani és 8 hónapos koráig egy normális éjszakánk se volt. Mikor már ott tartottunk, hogy 20szor kelt egy éjjel, akkor megvettem a Békés álom könyvet, és azóta csak enni kel fel, 8-tól hatig alszik, éjfélkor és háromkor kel enni, 10 hónapos, szerintem ez az életkorának megfelelő. Egyedül alszik el egy üveg tápszerrel. De: a mai napig nem hagyjuk sírni. Ha kell, magamra kötöm és úgy altatom el (kb kéthetente egyszer előfordul).

Bevallom, megfordult a fejemben a sírni hagyás, amikor már ezerszer keltünk és nem bírtam. De azt még annyira sem bírtam volna, hogy magára hagyom. Ugyanakkor azt sem akartam, hogy magamhoz láncoljam, és csak velem tudjon aludni. Így akadtam rá a Békés álom könnyek nélkülre.

2016. márc. 6. 09:46
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

6-os, Ranschburg évek óta halott...

Kérdező, még változhat az álomalvás, szóval ne vágj fel annyira egy féléves gyerekkel.

2016. márc. 6. 14:08
 19/23 anonim ***** válasza:

Én 1x hagytam sírni.

Életem leghosszabb 7 perce volt :( aztán feladtam.

2016. márc. 6. 21:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Én nem értem azokat, akik hagyják sírni a babájukat. Nektek hogy esne, ha a ferjetek rendszeresen elutasítana titeket, amikor szeretnétek megölelni, hozzá bújni, amikor szeretetre vágytok? Mert ugyanezt érzi az a kicsi baba, amikor sír, és ti elfordultok tőle. Ő még nem érti, hogy mi zajlik körülötte, megijedhet attól, hogy egyre jobban lát, hogy a kis végtagjai egyre ügyesebbek, egy-egy zajtól, ami nektek már természetes, az emésztés is jobban megviseli őket, vagy szeretnék "ellenőrizni", hogy anyu megvan-e még, hiszen ok ebben sem biztosak, vagy csak szeretnék, ha valaki megölelné őket és akkor ti nyugodt szívvel ott hagyjátok őket?
2016. márc. 6. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!