Hogyan tanítsam meg elaludni?
Van egy lassan 6 hónapos kislányom, aki egyszerűen képtelen aludni nappal. Akármit csinálok vele, nem alszik se az ő ágyában, se a miénkben. Olyan fáradt már, hogy csukott szemmel sír, vele vagyunk, simogatjuk, adunk cumit, a szundikendőjét, paskolgatjuk a popsit, énekelünk, altató plüssel próbálkozunk, és egyszerűen semmi nem használ (nyilván ezeket nem egyszerre vetjük be).
Ahol elalszik, az a babakocsi, az autó, illetve hordozókendőben rajtam, de ezekben is legalább 20 perc, mire elalszik, és fél óránál többet nem tud. Egyedül a babakocsiban tudjuk elérni, hogy aludjon másfél órát, de úgy, hogy vagy 5-6x biztos ébred, és visszaringatjuk, van, hogy többször is. Kézben ringatva esélytelen, hogy elalszik, cicin igen, de ha csak megmoccanok, vége.
Igazából azt látom rajta, hogy nem tudja, hogyan aludjon el. Sír csukott szemmel, és nem megy az alvás, csak a babakocsi segít, de sokszor abban sem alszik vissza, ha ébred. Ezzel az a baj, hogy fél óra alvással, max egy óra múlva már megint borzasztó fáradt és nyűgös, tehát láthatóan kevés neki. Ráadásul a babakocsiban nem maradhat, ha fel tud ülni, illetve állni, mert ugye veszélyes (nem lehet beleszíjazni, ez egy ezeréves, hatalmas babakocsi, amit csak alvásra használunk, a rendesben nem alszik, ráadásul kizárólag hason hajlandó valamit is aludni).
Mindemellett este érdekes módon fürdés után megszoptatom, leteszem a kiságyba, és alszik. Tehát este el tud aludni. De akkor nappal miért nem? És akkor nem is ébred 47x.
Nagyon szenvedünk ezzel hónapok óta, és egyre sürgetőbbé válik, hogy találjunk megoldást, mert a babakocsi nem sokáig maradhat már.
Van ötlet esetleg, hogy mit tehetnénk, mot csinálunk rosszul? Egy dologra nem vagyok hajlandó, nem hagyom sírni. Ezen kívül bármi jöhet.
Hát először is tedd össze a két kezed, hogy éjjel alszik, és nem éjjel csinál ilyesmit.
Másrészt egy 6 hónaposnak teljesen oké, ha egyszer alszik másfél órát nappal és plusz még 2-3x fél órákat.
Én őszintén szólva nem látom a problémát.
Amit még próbálhatsz, az Adamo hinta. Harmadik gyerekemmel én is használtam és egész jó volt, bár újszülött kortól kezdtük, így fél évesen nem tudom mit szólna már hozzá.
De ez normális, hogy egyedül nem tud elaludni/aludni, Rád van szüksége.
első
Esetleg ha elaltatod a babakocsiban es kiveszed az agyra,melle felszel,nem megoldas? Valami nyugtato babadal,ami radion szol? Esetleg mesefilm betetdala...Az agy fole szerelheto zenelo nem valik be? (Mondjuk az nalunk se jott be). Esetleg tenyleg elaltatod ulve,majd lefekteted mas pozban? Oldalt..hason..haton,mindegy csak mashogy mint szoktad. Vagy az a (nemtudom a nevet mert nekunk nem volt) aaa ami alacsony es zenel,bele lehet tenni es ide -oda mozog. Esetleg nem ehes mielott lefekszik? Igen gondolom hogy tudod,mikor ehes:) csak arra gondoltam,hogy esetleg nem eszik eleget mert tul faradt.
Nalunk is volt ilyen de csak par napig tartott,de nalunk az volt a megoldas,hogy delelott aludt 1 orat,majd 1kor is majd 3-kor is 1,5-et. Es ha kimaradt a delelotti alvas akkor nyugosen nem aludt el. De mondjuk nalatok masmilyen a helyzet,sajnos nincs tobb otletem. Vagy meg eszembe jutott az a gyerekalom tea. Nah annak sem tudom a nevet :(
Ha elaltatom a babakocsiban, és hozzányúlok, hogy kivegyem, azonnal felébred, nagyon felületesen alszik. Zenével is próbálkoztam már, csak felpörög tőle, bármilyen nyugtató. Az apja meg én már majd’ elalszunk rá, ő felpörög :D Ez van zenélő forgónál, a Fischer Price altató plüssnél, telefonról altató játszásnál, szóval mindennemű zene csak ront a helyzeten.
Ülve sem tudom elaltatni, max. cicin, de amint megmoccanok, hogy letegyem, felébred. Ugyanez a gondom a hordozókendővel is, elalszik rajtam, de ha letenném, ébred, ahogy arra is, ha megállok, szóval ilyenkor róhatom a köröket a lakásban.
Éhes biztos nem lehet, gondoltam erre én is, ezért megszoptattam még közvetlen altatás előtt is, ugyanaz az eredmény.
A séta kisebb korában bejött, most már nem, séta közben is, ha alszik, legfeljebb 20-30 percet. Még 1-2 hónapja nálunk is az ment, hogy két óra séta=két óra alvás, de már nem, nézelődik. Ha nem hagyjuk, akkor meg visít, mintha nyúznánk, és nem hagyja abba.
A babakocsi azért nem maradhat, mert az nem a mai értelemben vett, utcára használós babakocsi. Ez egy 30 éves, nagy dög mélykocsi, mindenféle biztonsági cucc nélkül, és úgy van kialakítva, hogy minden mozdulatnál ringatózik. Bele se akarok gondolni, mekkorát esne belőle, ha esetleg úgy gondolja, hogy ő felül, ne adj isten feláll, és megpróbál kimászni. Nincs dönthető támla, ez tényleg csak egy mélykocsi, azért lett előszedve, hogy amíg pici, nyáron aludhat benne a teraszon (csak itthon van bevetve, utcára van rendes babakocsink – abban nem alszik, csak az említett 20-30 percet, séta közben). Hát, akkor nem használtuk, mert túl meleg volt, de 6 hetes korától nem volt hajlandó megmaradni nappal a kiságyban, se máshol, és ez lett az egyetlen megoldás.
Ötletem sincs már, mit csináljak :( Egy cuki, mosolygós kislány, ha kialussza magát, de ha nem, akkor csak nyűglődik egész nap, és semmi se jó :( Sajnálom őt nagyon, és nem találok megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!