Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy a csodába bírjátok...

Hogy a csodába bírjátok elaltatni 5 éveseteket 20-21h-kor? Elegem van!

Figyelt kérdés

Este 11h ig mindig fent van! Simogatom, énekelek neki, amit csak akar, de soha nem alszik el normális emberi időben én meg már teljesen kivagyok ettől! Hullafáradtan megyek dolgozni, szeretném mar magam egyszer normálisan kipihenni.

Oké, nem rólam van szó, de akkor is...ki...va....gyok!!

Mit tegyek, hogy elaludjon időben??

2015. dec. 15. 22:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
5%

Kérdésem az lenne,hogy ez mindig ìgy volt vagy mostanàban kezdődött?

Ha mindig igy volt akkor miért vàrsz csodàt? Ezt szokta meg.

Ha eddig aludt 8kor,akkor lelki oka lehet vagy túlpörög vagy szimplàn hiànyzol neki és veled akar lenni. Ezt ki kell derìteni és orvosolni.

2015. dec. 16. 08:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 3 évesemmel vannak ilyen gondok, bár nem 11-ig van fent csak fél 10-ig, de addigra már én is kivagyok, mivel 5,30-kor kelek minden reggel.

Én úgy oldottam meg, hogy 8-kor már ágyban vannak, mese után csendben kell lenniük. A nagylány elalszik max. negyed óra alatt, ő háromszor egy héten úszik, így estére elfárad, én meg legkésőbb fél 9-kor kijövök a szobájukból akár alszik a pici, akár nem. Ez bevált, egy ideig nézelődik, énekelget magának aztán elalszik. Nálunk mindig ég éjszaka a kislámpa, mert fél a sötétben, így látom mikorra alszik el, általában már 9-kor durmol így. Viszont amíg bent maradtam nála és arra vártam, hogy elaludjon, addig fél 10-10-ig is elnézelődött, csekkolta állandóan, hogy bent vagyok-e még.

Egy 5 évesnek már mese után nyugodtan mondhatod, hogy alvás szívem, anya is fáradt, megyek aludni és szépen kijössz tőle. Ha szórakoztatod, akkor biztos nem fog aludni.

2015. dec. 16. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az vált be, hogy nem vagyunk ott amíg elalszik. Megvan az esti rituálé: lefekteti a plüsseit, meseolvasás, éneklés, aztán kijövök a szobájából. Még hallom, hogy egy ideig énekel, mesél a plüsseinek, de aztán elalszik.

Kell egy kis idő, amíg megtanulja hogy tényleg ez az új rend. Nálunk kb 1 hét volt.

A játszmázásokba tényleg nem jó belemenni. Ha pl minden este kér inni, akkor lefekvés előtt adj neki.

De jókat írtak előttem is, megpróbálhatsz beszélni az ovónővel a délutáni alvás miatt (nálunk pl van rá lehetőség) és a délutáni sport is jó ötlet.

2015. dec. 16. 08:57
 14/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Nálunk még annyi, hogy volt olyan nap, amikor én ébresztettem az oviban a 3 évesemet fél 5-kor, amikor mentem érte, mert csesztek felkelteni az óvónők. Eggyel kevesebb gyerekkel kell foglalkozniuk azt meg pont letojják, hogy én este így rohadt későn tudom csak lefektetni és elaltatni.
2015. dec. 16. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!