Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ha így szoktatom le az éjszaka...

Ha így szoktatom le az éjszakai ciciről, az kegyetlenség? Van más tanácsotok?

Figyelt kérdés

Már nagyon kínszenvedés az éjszaka, vannak jobb napok, de átlagban 6-8-szor ébred és cicit követel. 15 hónapos. Nekem már kifejezetten fájdalmas és van, hogy fél órát nyüstöli, addig nem tudok aludni, utána is jó idő, mire visszaalszom és szinte kezdődik is újra. 10-20 perceket alszom, teljesen kimerült vagyok, emiatt nappal sem vagyok türelmes. Plusz 3 hónapos terhes vagyok.

Nem szeretnék kegyetlen módszerekhez folyamodni, de bármit próbáltam nem válik be és nekem az most nem opció, hogy előbb utóbb magától leszokik.

Szóval, ha egyszerűen megmondom, hogy nincs cici éjszaka, de ott fekszem mellette és simogatom meg dúdolok neki, amíg el nem alszik, persze mindeközben torka szakadtából üvölt, de nem hagyom magára, akkor az kegyetlenség?

A délutáni ciciről így szokott le egyébként, de az olyan könnyen ment, első nap 20 percet sírt (ezt úgy gondoltam még belefér, végig mellette feküdtem és vigasztaltam), második nap 8-at, harmadik nap már csak nyöszörgött picit, azóta pedig tudja, hogy könyvet nézegetünk és közben elalszik, soha többet nem volt gond belőle.

Viszont az éjszakaira ahányszor próbát tettem, hatalmas hiszti, rángatózva üvöltés, fuldoklóroham meg minden ilyesmi lett és mivel olyankor itt van a férjem is, aki nagyon sajnálja a gyereket, én is hamarabb beadtam a derekam. Meg nem is szerettem volna, ha 20 percnél tovább üvölt.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok, már teljesen kikészültem, folyamatosan fogyok, pedig vékony vagyok, egész nap stresszes vagyok, végkimerültséget érzek. Közben meg ott a kisbaba a hasamban, akiért szintén felelősséggel tartozom és nem szeretném, ha bármi baja lenne emiatt a periódus miatt.

Ti mit tennétek?

2015. aug. 6. 13:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
4. válaszoló vagyok. Vacsira mindenképp vmi tartalmasat adj neki. Jók azok amiket írtál! Elég mennyiséget eszik szerinted vacsira? Nekem egy 3 éves és egy 6 hónapos csemetém van. Én a nagynak (ő nem szopizott csak fél éves koráig) olyanokat adtam este amiket említettél,elalváshoz megy megivott még 2 deci tejitalt. Reggelig aludt. Most is 10-11 órát alszik egy nyekk nélkül. A kicsi 1× vagy 2× még ébred. Ha kellemetlennek érzed az éjszakai szopikat,akkor ne hagyd neki.
2015. aug. 6. 14:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt a 2 hete amíg a párod szabin lesz,szánjátok rá a dologra. Biztos sikerülni fog,csak támogassátok egymást! A gyerekorvos,védőnő mit tanácsol? 4.
2015. aug. 6. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Nálunk hasonló volt a helyzet: éjszaka rengeteget ébredt a fiam. Elhatároztuk, hogy leszoktatjuk róla. Muszáj volt határozottan fellépni. Fürdetés után megszoptattam, elaludt és a férjem feküdt mellé. Én kint aludtam. Amikor fölébredt, akármennyire is fájt, nem mentem be hozzá. Ordított, cici kellett neki, férjem fölvette vigasztalta, ringatta, énekelt neki. 15-20 perc után elaludt. Később szintén felébredt, de 5 perc után már szundizott is tovább. Másnap még kint aludtam, 5 perc alatt visszaaludt férjemmel. 3. nap már bent aludtam velük, de még a férjem kelt hozzá. Következő éjjeltől végigaludta az éjszakákat és még a cumiról is leszokott. :) Persze éjjel férjem próbálta vízzel kínálni, hátha szomjas volt, de nem kellett neki. Cumija is repült a szájából.

Sok sikert a leszoktatáshoz és boldog babavárást :)

2015. aug. 6. 14:12
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
13-as, ezzel nem megtanulta, hanem beletörődött. Végül is a cél ugyanaz, de én nem bírnám 20 percig a sírását hallgatni.
2015. aug. 6. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Aki lepontozta a válaszomat, az olvasson utána. Szoptatás alatt oxytocin termelődik a szervezetben, ami méhösszehúzódásokat okoz.
2015. aug. 6. 16:44
 16/17 anonim ***** válasza:
5%
15-ös, ne írj már bromságokat, NEM OKOZ vetélést, mellesleg bízd már a nőgyógyászra, hogy engdeélyezi-e a dolgot, ne oszd az észt feleslegesen.
2015. aug. 9. 17:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Mellesleg szülésznő vagyok. Nem baromság amit írok. De te biztos sokkal jobban tudod...
2015. aug. 9. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!