Miert nem alszik a 6-7 hetes baba?
Babnk 3 hetes kora ota nem alszik napkozben, csak felorakat, 3-4 alkalommal. Csak kendoben, babakocsiban, autoban, rajtunk fekve alszik tobbet.
5 hetes kora ota ejjeli alvasa is sokat romlott. Addig is 3x keltem hozza, de mindig visszaaludt. Azota azonban hajnali 3 utan nem hajlando aludni, tekereg, nyoszorog, nyokog.
Osszszamoltam: nappal max 3-4 orat, ejjel kb 7 neha 8 orat alszik. Ez 10-11, holott 16 orat kellene minimum.
Emellett sokat sir, szerintem a faradtsagtol. Nem kolikas, nem csak a nap egy szakaszaban tortenik a siras, nem huzogatja a kis labait.
Nagyon ki vagyok merulve, felek, a tejtermeles rovasara megy, es persze erte is aggodom. Nem keves alvas ez?
1. vannak ilyen típusú babák sajnos, hiába minden praktika nem alszik annyit, mint kéne, de ne aggódj, ettől még rendesen fog fejlődni
2. lehet extra kötődő típus, igényli a testkontaktust, ettől nyugszik meg. Az első jópár hét arról szól, hogy kis matricák, mindig az anyukájukon akarnak lenni, ez teljesen normális, nekik ez a túlélő ösztönük, hogy az anyjukkal legyenek
3. lehet mégis hasfájás, csak ő másképp mutatja.
Elozonek : 6 hetes babat nem lehet elkenyeztetni ...
Kerdezo, nekem is 6 hetes a babam, es o meg annyit sem alszik mint a tied.
Nincs olyan, hogy 16 orat " kell " aludni. A babak nem a konyvek szerint mukodnek.
Nalunk osszesen alszik 8-10 orat.
Majd valtozik, ne aggodj.
Vagy menjetek tobbet setalni.
Pontosan...ebben a kórban nem lehet elkényeztetni. A ragaszkodás egy ösztön...a kezeit is azért tartja ökölbe, mert ösztönösen "kapaszkodik".
Az én lányom sem aludt sokat 3. Héttől a 6. Hétig hasfájós volt, és ő sem 1bizonyos időben egy nap...volt hogy napközben is. Bár ő felhúzta a lábát.
Aztán a 7.héten meg azért nem aludt, mert folyton nyűgös volt az alvatlanság miatt.
Éjjel nappal csak rajtam volt és csak kendőben aludta végig a 2-3órát.
A védőnő azt mondta hogy attól is lehet ilyen nyűgös ha nem eszik eleget. Sok a piszkos pelus? Nekem minden napra 4-5kakis volt. A pisiset nem tudtam számolni.
Ha lehet hogy hasfájós, próbáld ki az infacolt az kiürül a szervezetébő szóvalnem ártasz neki, nem lehet túladagolni és rászokni sem ez miatt. Bár 4nap míg használ kb.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!