Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A kisfiam álmában üvöltve sír...

A kisfiam álmában üvöltve sír de nem ébred fel. SEGÍTSETEK MEG VAGYOK RÉMÜLVE! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

A kisfiam 11 hónapos most.Soha nem volt egy jó alvó de ami mosz van maga a pokol. Éjszakànként elkezd üvöltve sírni mintha nyúznák,felkapcsoljuk a lámpát,beszélünk hozzá ,rázogatjuk de nem nyitja ki a szemét csak kétségbeesetten sír.Segítsetek mi lehet a baj..Teljesen tanàcstalan vagyok és nagyon megrémít a helyzet.

21/N

2015. máj. 4. 22:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Pavor nocturnus. A lányomnak is volt. 2 évesen kezdődött, 6 volt, amikor elmúlt. ... Nem sokat tudsz ellene tenni. Nyugodt környezet teremtése, kevés tv pláne lefekvés előtt. Gyógyszer kezelés nincs rá, magától el fog múlni. Van akinél hetekig, van akinél évekig tart.... Gyerek pszichiátriai vizsgálat nem ártana, mert ilyenkor szoktak epilepsziara is gyanakodni. Egyébként fel kell ébreszteni a gyereket amilyen gyorsan csak lehet, teljesen éberre, majd pár perc múlva vissza altatni. Kitartást kívánok hozzá
2015. máj. 5. 06:14
 12/26 A kérdező kommentje:

A fogazást egyértelműen kizárhatom,mert màr a 8. foga van kint és szinte "fel sem tűnt" senkinek,mivel nem sírt csak néha a szájába nyúlkált.

Ezzel a pànikkal lehet valamit kezdeni?Teljesen meg vagyunk rémülve hogy ez valami rendellenes dolog..Nem akarom hogy később esetleg álmàban kàrt tegyen magába.. És nem utolsó sorban a párommal mind a ketten teljesen kétségbe vagyunk esve ,mert nagyon rémítő a helyzet hogy semmire nem kel fel..:((

2015. máj. 6. 00:40
 13/26 anonim ***** válasza:
Orvoshoz elviszed, ő valószínűleg kérni fog egy pszichiátriai vizsgalatot. Ahogy írtam, idővel elmulik, nagyon nem lehet tenni ellene. Próbálj nyugodt környezetet teremteni, lefekvés előtt 2 órával már csak nyugodt, lassú játékokat játszani. Elsiklottam a kora felett - a pavor később, idősebb korban szokott jelentkezni inkább, de nem kizart ilyenkor sem.
2015. máj. 6. 05:32
 14/26 anonim ***** válasza:

10 -esnek

sajna csak annyit ír erről, hogy a "parasomnia" jelenségek, amelyek alvás közben adódnak és az alvó ember olykor fel is ébred tőlük, ezek az alvás és ébrenlét közti állapotok (alvajárás, éjszakai pánikrohamok, lidércnyomások, fogcsikorgatás, álmában beszélés, önmagát ringatás)olyan tünetek amik gyerekkorban nem szoktak súlyosak lenni, bár "el kell ismerni, hogy zavarhatják a családot"

leggyakrabban 3 és 6 éves kor között jellemző, de van számtalan példa pár hónapos babákra is.

az okokról nem sok mindent ír(általában a teendőkre tér ki, ami a gyermek biztonságát szolgálja roham közben)

alvajárás ott szokott előfordulni ahol már korábban is volt a családban

lidércnyomás (felzaklató álmok, amikből rémülten ébred)valamely külső napközi jelenséggel van kapcsolatban amik nyugtalanítják a kicsit(erre reggel emlékezik)

éjszakai pánikroham a legmélyebb alváskor fordul elő, az éjszaka első felében(reggel nem emékezik)

fogcsikorgatás: belső felgyűlt feszültségek az állkapocs tájékán összpontosulva jönnek ki

önmagát ringatás(ide tartoznak azok is pl a fejét veri a párnába v hintázó mozgást végez) valszeg tanult viselkedési forma, szélsőséges esetekben pszichológus tudja eldönteni hogy pszichopatológiai esetről van e szó

(főleg ha napközben is csinálja)

2015. máj. 6. 08:48
 15/26 anonim ***** válasza:
54%
szerintem fontos lenne nyugtató hangon beszélni körülötte v hozzá, nem pániolni és rázogatni
2015. máj. 6. 08:54
 16/26 anonim ***** válasza:
Először fel kell ébreszteni, utolsó.
2015. máj. 6. 08:55
 17/26 anonim ***** válasza:

azt írják erről ez(felébresztés) szinte lehetetlen és akkor sem rázni kéne szegényt szerintem..

az alvajárásnál halottam hogy még áros is lehet az ébresztés, nyugodt hangon, egyszerű szavakkal kell visszavezetni az ágyba

2015. máj. 6. 18:45
 18/26 anonim ***** válasza:

sőt azt írja az egyik oldal parasomnia esetén "minden egyes mesterséges ébresztés merénylet az iderendszer ellen"

de nem lehet lepontozás nélkül segíteni összedobni amit tuunk vagy hallottunk??????????

2015. máj. 6. 18:48
 19/26 anonim ***** válasza:
Nekem a pszichiáter mondta, hogy ébreszteni kell, amilyen gyorsan csak lehet, mindegy hogy. A rémálomból kell kihozni először, utána megnyugtatni. Előtte en is tutujgattam, semmire nem volt jó, volt hogy fél órán keresztül őrjöngött. Lámpa fel,tapsolas, razogatas - ez vált be. Pár percen belül felebredt, akkor kezdtem megnyugtatni
2015. máj. 6. 18:51
 20/26 anonim ***** válasza:
*és nem is csak paraszomnia, hanem inszomnia és még egy rakás egyéb alvászavar esetére is vonatkoztatva írja amit idéztem
2015. máj. 6. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!