Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a módszerről? Csak én érzem úgy, hogy nem tudnám végigcsinálni?

Figyelt kérdés
[link]
2015. márc. 28. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Ez egy tipikus idomító módszer. A baba semmi mást nem tanul meg ebből, csak azt, hogy a szükségleteit hiába jelzik, nem ér vele semmit, a szüleire pedig nem számíthat. Ez a véleményem.
2015. márc. 28. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Csak a 3. napig olvastam el. Szörnyű. Minek keltsem fel reggel a gyerekemet, ha egyszer jól alszik? Ezen kívül a gyerekek nem egyformák. Az én kisfiamnak pl. általában nem elég, ha 5-10 percig simogatom, miközben ő valamiért sír az ágyában. Kiveszem, beteszem magam mellé, megnyugszik, visszateszem, alszunk. Valahogy barátibbnak tűnik. :-)
2015. márc. 28. 15:13
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Nekem nem ment ez a sírni hagyom módszer, túl sokáig nem is próbálkoztam vele. Fiam egy éves koráig kézben aludt el, ha éjjel felébredt kézben nyugodott meg. Aztán egyik napról a másikra csak a leesésgátlós ágyában volt hajlandó elaludni, a saját szobájában. Pedig addig köztünk aludt. Olyan szinten megváltozott az egész altatási szertartás hogy az hihetetlen volt! Ha újra kezdeném sem tudnám máshogy csinálni, nem is akarnám. :)
2015. márc. 28. 15:54
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
ez rémes. még le is van írva,azt szokja meg,hogy nem mész ha sír. nekem ezt ugyan ne szokja meg a gyerekem. nem is biztos,hogy a baba átaludja az éjszakát,lehet,hogy úgyanúgy felkel csak már nem jelez mert úgyse jön senki.
2015. márc. 28. 15:54
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

túl van spilázva ez a módszer....én egyszer hagytam sírni amikor már 5-ször kelt éjjelente megszokásból (addig úgy aludt el hogy fogtam a kezét, és ha éjjel nem talált az ágya mellett, reklamált) szóval egyszer hagytam sírni, ez úgy nézett ki, hogy 1,5 órát volt ébren éjjel, ez alatt egy órát csak jajjogott, panaszkodott, bejárkáltam hozzá, simogattam, cumiját odaadtam stb, a végén fél órát valóban sírt.

De se akkor se azóta soha többet éjjel nem kel fel, sőt a nappali alvásai is rendbe jöttek, megtanult magától elaludni, előtte napi 6-7 órát aludt, állandóan nyűgös volt a kialvatlanságtól, én is az voltam, de amióta erre rászántam magam, azóta nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám baba.

Mondjuk ha másnap is kellett volna sírni hagyni nem biztos hogy lett volna erőm folytatni a módszert, de most így utólag megérte.

De ez a módszer szerintem túl bonyolítja, az összes ilyen módszernek egy a lényege: önnyugtatás a baba részéről, ahhoz meg nem kellenek napok, csak egy óra, amikor következetesen rászánod magad, hogy márpedig nem lihegsz be hozzá minden rezdülésre, hanem adsz neki cumit, vagy hagyod hogy az ujjával megtanulja megnyugtatni magát. Mint ilyen, szerintem hatásos, sokak szerint lelki betegek lesznek tőle meg rossz lesz az anya-gyerek kapcsolat, nem tudom, engem 3. gyerekként nem egyszer, hanem kb. százegyszer hagytak sírni, mert egyszerűen nem volt rám kapacitás (2-en voltunk egy szobába ráadásul), mégis mára nagyon jó kapcsolatom van anyukámmal, szinte egy kezemen megtudnám mondani hányszor veszekedtünk:) én magam pedig mások szerint rendkívül nyugodt habitusú, türelmes ember vagyok.

Viszont nem gondolom, hogy ezek a módszerek minden babánál működnek.

2015. márc. 28. 17:04
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

"A baba emlékezni fog rá, hogy a sírás előző este sem hozott eredményt"

Itt van a lényeg leírva. A baba át fogja aludni az éjszakát, de azért, mert megszokja, hiába kér segítséget, az nem fog érkezni. Egy 3 hónapos baba nem megszokásból, meg "szivatásból" ébreszti fel szüleit éjjel...ekkora ökörséget..

Bevallom, később én is próbálkoztam hasonló sírni hagyásos módszerrel, azonban nem tudtam végigcsinálni. És valahogy belül éreztem is, hogy nálunk nem ezen múlik a dolog (1 éves kora körül volt..) Mióta kiderült a probléma, azóta szépen alszik, egyik pillanatról a másikra. Ezt is mérlegelni kell, vajon (akár később is) mitől sírhat a gyerkőc??

2015. márc. 28. 22:35
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

Számomra ez a módszer rideg és kegyetlen. Nekem az a hitvallásom: nem azért szültem gyereket, hogy magára hagyjam. Egy kisbaba nem azért sír, mert hisztis vagy manipulál, hanem mert igénye van valamire, és azt ki kell elégíteni.

Abban azonban igaza van az előzőnek, hogy minden baba más. Nincsenek mindenkinél egyformán beváló módszerek. Ha ezt a módszert alkalmaznám a lányomnál, tuti, hogy 10 perc után sokkot kapna, mert ő sajna nagyon bele tudja magát lovalni a panaszkodásba. Ha sír, én mindig pattanok, ennek ellenére (vagy épp ezért)10 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Tény, hogy nem könnyű feladat elaltatni, mert min. fél óra- 40 perces produkció, de utána tök nyugodt egész éjjel.

2015. márc. 28. 22:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elején nekünk is nagyon sírós volt éjszaka. De kinőtte!!! És nem azért nem kel fel éjszaka sírva, mert hagytam sírni. Sőt, van mikor kinyitja a szemét, kicsit nyöszörög, odamegyek. rám mosolyog és alszik tovább. Szerintem ilyenkor megbizonyosodik róla hogy nincs egyedül. Tápszeres, szóval elvileg kibírná éjszaka kaja nélkül, de ha felébred, megyek csinálok neki enni...Nekem is az a véleményem hogy nem feleslegesen sír. Még ha csak ölben is akar lenni, szükséglete. Pont. Aki ezt a módszert csinálja annak nem gyerek való...Szerintem a szoktatás a lényeg.Megtanulja hogy este van pl: fürdés után már nem jövünk a nappaliba, megy a kiságyba. Ott már csak kislámpa világit. Megeszi a vacsit, büfi, és maradok vele mig elalszik. Ott fekszem mellete, dúdolászok neki...aztán csend és alszik. Ha éjjel ébred, csendben megetetetem és vissza az ágyba villany lekapcs. Az elején hasfájós volt, akkor mindez kivitelezhetetlen. Sétáltam vele, babakocsiztunk akár hajnal 3 ig! 3 hónapos koráig volt hasfájós, de 2 percnél tovább sosem hagytam sírni.Most 4 hónapos múlott. A nappali altatás: Kap egy cumit. megy a babakocsi mózes részébe. betakarom, ott ülök mellette míg nem csuka le a szemét. De pl van mikor nyafis akkor igen is ölben altatom:)
2015. márc. 30. 20:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnám és nem is akarnám.Egy babának az a normális hogy tudja ott van az anyja vele ez adja a biztonságérzetet. Rossz tudom 10-15x is felkelni hozzá de kinövik.1 éves lányom több átaludt éjszakával lepett már meg főleg 8 hónapos korától, nappal pedig bárhol elalszik féléves korától.
2015. márc. 30. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!