Mi a véleményetek erről a módszerről? Csak én érzem úgy, hogy nem tudnám végigcsinálni?
túl van spilázva ez a módszer....én egyszer hagytam sírni amikor már 5-ször kelt éjjelente megszokásból (addig úgy aludt el hogy fogtam a kezét, és ha éjjel nem talált az ágya mellett, reklamált) szóval egyszer hagytam sírni, ez úgy nézett ki, hogy 1,5 órát volt ébren éjjel, ez alatt egy órát csak jajjogott, panaszkodott, bejárkáltam hozzá, simogattam, cumiját odaadtam stb, a végén fél órát valóban sírt.
De se akkor se azóta soha többet éjjel nem kel fel, sőt a nappali alvásai is rendbe jöttek, megtanult magától elaludni, előtte napi 6-7 órát aludt, állandóan nyűgös volt a kialvatlanságtól, én is az voltam, de amióta erre rászántam magam, azóta nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám baba.
Mondjuk ha másnap is kellett volna sírni hagyni nem biztos hogy lett volna erőm folytatni a módszert, de most így utólag megérte.
De ez a módszer szerintem túl bonyolítja, az összes ilyen módszernek egy a lényege: önnyugtatás a baba részéről, ahhoz meg nem kellenek napok, csak egy óra, amikor következetesen rászánod magad, hogy márpedig nem lihegsz be hozzá minden rezdülésre, hanem adsz neki cumit, vagy hagyod hogy az ujjával megtanulja megnyugtatni magát. Mint ilyen, szerintem hatásos, sokak szerint lelki betegek lesznek tőle meg rossz lesz az anya-gyerek kapcsolat, nem tudom, engem 3. gyerekként nem egyszer, hanem kb. százegyszer hagytak sírni, mert egyszerűen nem volt rám kapacitás (2-en voltunk egy szobába ráadásul), mégis mára nagyon jó kapcsolatom van anyukámmal, szinte egy kezemen megtudnám mondani hányszor veszekedtünk:) én magam pedig mások szerint rendkívül nyugodt habitusú, türelmes ember vagyok.
Viszont nem gondolom, hogy ezek a módszerek minden babánál működnek.
"A baba emlékezni fog rá, hogy a sírás előző este sem hozott eredményt"
Itt van a lényeg leírva. A baba át fogja aludni az éjszakát, de azért, mert megszokja, hiába kér segítséget, az nem fog érkezni. Egy 3 hónapos baba nem megszokásból, meg "szivatásból" ébreszti fel szüleit éjjel...ekkora ökörséget..
Bevallom, később én is próbálkoztam hasonló sírni hagyásos módszerrel, azonban nem tudtam végigcsinálni. És valahogy belül éreztem is, hogy nálunk nem ezen múlik a dolog (1 éves kora körül volt..) Mióta kiderült a probléma, azóta szépen alszik, egyik pillanatról a másikra. Ezt is mérlegelni kell, vajon (akár később is) mitől sírhat a gyerkőc??
Számomra ez a módszer rideg és kegyetlen. Nekem az a hitvallásom: nem azért szültem gyereket, hogy magára hagyjam. Egy kisbaba nem azért sír, mert hisztis vagy manipulál, hanem mert igénye van valamire, és azt ki kell elégíteni.
Abban azonban igaza van az előzőnek, hogy minden baba más. Nincsenek mindenkinél egyformán beváló módszerek. Ha ezt a módszert alkalmaznám a lányomnál, tuti, hogy 10 perc után sokkot kapna, mert ő sajna nagyon bele tudja magát lovalni a panaszkodásba. Ha sír, én mindig pattanok, ennek ellenére (vagy épp ezért)10 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Tény, hogy nem könnyű feladat elaltatni, mert min. fél óra- 40 perces produkció, de utána tök nyugodt egész éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!