Mi változhatott az alvásában?
Nagyjából hat hetes kora óta ugyanúgy alszik, este 8-f9 körül kerül ágyba és reggel f8-8-ig alszik. Tehát legalább 11 órát, kisebb eltérések inkább fronthoz kapcsolódóan szoktak lenni (fél órával többet vagy kevesebbet alszik).
Két-három fog miatti ébredés volt már, de akkor egyértelmű volt, hogy a fogzás fáj neki.
Tegnap éjjel felkelt fél hatkor. Nagyszülők éppen látogatóban voltak, ők megetették.
Ma ismét felkelt fél hatkor, viszont nekem nem tűnt a sírása éhesnek. Ágyból kivéve máris vigyorog. Biztos, hogy nem a foga, olyankor nem hagyja abba a sírást. Ahogy visszatettem, dühösen, acsarkodva sírt.
Férjemmel összevitatkoztunk, szerinte éhes, etessük meg. Mondtam, hogy szerintem nem éhes, de így pikk-pakk rászoktatjuk, hogy hajnalban az legyen.
Letettem, kicsit simogattam, továbbra is acsarkodva sírt. Közben annyira kellett pisilni, hogy ott hagytam arra az időre. A mosdóban töltött egy-két perc alatt abbamaradt a sírás és elaludt.
Szeparációs szorongást is kizárnám, mert pont a napokban, a nagyszülők ittlétét kihasználva néhány órára elmentünk. Nem sírt utánunk, amikor megjöttünk, akkor se volt nagyobb hűhó, mint eddig bármikor. Ránk mosolygott, aztán folytatta a játékot.
Számára idegenekkel is elvan, nem fél tőlük, nem kéredzkedik vissza hozzám/hozzánk.
Pont 9 hónapos. Még arra gyanakszom, hogy most kezd el mászni, nagyon enyhe próbálkozásokat láttam a felállásra is, de még túl koordinálatlan hozzá a mozgása (kapaszkodás, talpra állás összehangolása). Esetleg a mozgásfejlődés miatt lehet most nyugtalanabb az éjszaka?
Tényleg meg kellene etetni ilyenkor?
Vizet kapott, bár szerintem szomjas se volt, de úgy voltam vele, hogy a víz nem oszt, nem szoroz, túlhidratálni úgyse tudjuk.
nem lehet, hogy hamarabb fektetted le aludni?
én babám olyan, ha 8-hor ágyban van akkor fél7 kor kel
ha 9 kor teszem le este, akkor fél 8-kor
és soha nem evéssel kezdi a napot, játszik, elvan
Nem, 8 előtt nem tesszük le. Ha nem tűnik álmosnak, akkor szokott f9-ig kitolódni.
Egyébként végül nyolcig aludt, miután visszaraktam hajnalban. Fogalmam sincs, mi lehetett az a hajnali kelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!