Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egész nap nem alszik, mit tegyek?

Egész nap nem alszik, mit tegyek?

Figyelt kérdés
5 hetes babám nem akar elaludni, éjjel 2re alszik csak el sok ringatás, cipelés, sírás után.6kor már kel, napközbe elbólint a kezembe 20 percekre de amint letenném felkel, nem tudok tőle semmit csinálni.Nyűgös is egész nap gondolom már a fáradtságtól.

2015. febr. 12. 11:40
1 2
 1/12 megadeth18 válasza:
üdv az anyukák körében :)
2015. febr. 12. 11:52
 2/12 megadeth18 válasza:
mindenkinél ez van, ilyen mamának lenni
2015. febr. 12. 11:53
 3/12 megadeth18 válasza:
rendesen szopik? lehet amiatt nem tud olykor aludni, mert szop eleget
2015. febr. 12. 11:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Pocakfájós talán. Nekem a lányom volt ilyen, éjfél volt, mire elaludt, de aztán 6 hetes kora körül mintha elvágták volna. Kitartás!
2015. febr. 12. 11:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Dehogy ez van mindenkinél. Az újszülötteknél az a normális, ha szinte egész nap alszanak. Sajnos ebbe belezavarhatnak dolgok. Mondjuk a hasfájás vagy az, hogy az átlagnál érzékenyebb baba. És még sok minden. Első körben megvizsgálnám a hasfájást, mert arra vannak szerek.
2015. febr. 12. 12:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Tapszeres, vagy szoptatod? Van kialakult napirendeteket, altatasi ritualetok? Esti furdes- alvas hogy nez ki? Bocs, de csak ezek ismereteben lehet kielegito valaszt adni. Hasfajos?

Sztem nem igaz, hogy az anyasag errol szol. Kisfiam 8 honapos, de meg soha nem voltam annyira kinyulva, hogy az gondot jelentsen. Problema csak akkor volt vele, mikor beteg volt.

2015. febr. 12. 12:19
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnos az én babám is ilyen volt, 6 hónapos korára javult a helyzet. mi már voltunk kivizsgáláson is, a végén ott is annyit tudott mondani a doki, hogy kitartás!!!

eleinte engem is zavart, hogy nem tudok csinálni semmit, aztán egy ismerősöm azt mondta "te most azért vagy itthon hogy a babával legyél" ez a mondat lebegett mindig a szemem előtt. a napi mosást a nyüglődő baba mellett is be tudtam dobni. és ciki vagy sem, én kb két hónapig házhoz rendeltem a kaját. így nem idegeskedés, kapkodás és a babával tudtam foglalkozni.

2015. febr. 12. 13:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Szoptatom 3-4 óránként. Szoptatás után büfi, peluscsere és próbálom lefoglalni, ha látom már rajta hogy nyűgös felveszem és próbálom altatni ami általában nem megy, csak sír. Fürdés 6-7 körül van ekkor, fürdés után szoptatás utána már nem játszunk, próbálom altatni de nem alszik, 10 körül megint eszik és éjjel 1-2re alszik el :(
2015. febr. 12. 14:17
 9/12 anonim ***** válasza:

6os vagyok. Mennyi ido utan probalod altatni? Ennyi idos korban mar 1-1.5 orat is ebren tudnak maradni, ugyh ebredestol szamitott kb masfel oraig ne probald meg letenni.

Van cumija? En nem vagyok hive, de altatasnal jol johet, sztem egy probat megerne.

Jot tehet meg a "feher zaj", ami vmilyen monoton, bugo hang, kellemes. Ilyen pl. A porszivo, hajszarito, ventillator.

En azt tudnam tanacsolni, h ebredestol szamitott masfel ora utan vedd olbe, vidd a szobajaba, kapcsolj vmilyen monoton bugo hangot, adj neki cumit, es igy probald meg teljesen nyugodtan elringatni.

2015. febr. 12. 15:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Valoszinu O nagyon igenyli a testkozelseget. Vannak igenyes es kevesbe igenyes babak. Alapvetoen mindegyik igenyli de vagy jelzik vagy nem. A tied igenyli. Valoszinu faradt o de csak kezben alszik. Enyem is ilyen volt. Egy darabigbprobalkoztam letenni de 20 perc utan felkelt. Visszaaltattam. Vagy ha dolgom volt magamra kotottem. Probald meg ki az adamo hintat vagy babkocsi. Figyeld ha ebred es ringasd vissza. Nalam igy volt mara kinotte. Kitartas!
2015. febr. 17. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!