Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nagyon elszúrtam, ugye?

Nagyon elszúrtam, ugye?

Figyelt kérdés
13 hónapos a kisbabám, kb.8 óra körül viszem lefektetni, és félóra, egy vagy akár több idő kell hozzá, mire le tudom tenni aludni. Szopizás közben alszik el, és utána óvatosan kell letennem, mert felébred, feláll a kiságyban és sír, és kezdhetem előről. Már ez se túl jó, de aztán ráadásul 11- éjfél felé felébred magától, és akkormeg lefekszem a szobájában lévő ágyra és magamhoz veszem, persze szopizni. Így alszunk reggelig. Hogyan tudnám ezekről leszoktatni? Hogy magától elaludjon, és én is a saját szobámban alhassak?

2015. febr. 9. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Bár én nem szoptattam, de volt idő, hogy csak rajtam volt hajlandó elaludni és mikor áttettem az ágyba felébredt. Egyszer kitartóan ültem az ágya mellett és mondogattam neki, kérleltem, hogy feküdjön le szépen, vele maradok míg elalszik és elfogadta. Nem tudom mennyire értené már meg a picid vagy mennyire együttműködő, de én így küszöböltem ki az áttevéssel járó felébredést.
2015. febr. 9. 12:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt csak te érzed, hogy ez elszúrás-e vagy nem. Ha neked megfelel így, akkor semmi gond vele szerintem, ha viszont tehernek érzed, akkor gondolom "elszúrtad" (bár nekem az a tapasztalatom, hogy eleinte mindenki úgy csinálja, ahogy a baba legkönnyebben elalszik, nekem sose dobott olyat a gép, hogy leteszem és alszik).

Én nagyon sokáig így csináltam (27 hónapig szopott a kisfiam), de én szerettem. Mióta nem szopik, azóta is megvárom vele amíg elalszik (vagy az apja mert már kistesó is van), és előtte mesélünk könyvből.

Szerintem a leszoktatás csak sírások árán fog menni, akkor azt sajna ki kell bekkelni.

2015. febr. 9. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Sztem túl korán teszed le.Ha félóra vagy több kell hogy elaludjon akkor az a gyerek nem álmos.Rakd le egy órával később s lehet nem is kel fel.
2015. febr. 9. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!