Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy szoktatok le az együtt...

Hogy szoktatok le az együtt alvásról?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan 2 és fél éves.

Mindig is együtt alvás ellenes voltam ,nem így terveztem, 10 hónapos kora körül kezdett velünk aludni, mert éjszaka legalább 20szor ébredt és egyszer elaludtam dajkálás közben és szó szerint ráestem a gyerekre... Azóta együtt alszunk.

Most már külön szobája van, nagy széthúzhatós ágya, és vagy én alszok vele, vagy az apja.

Most már igazán jó lenne, ha egyedül maradna éjszakára, de ha otthagyom miután elalszik tuti felébred és üvöltve jön értem. Utána ha visszaalszik már nem tudom otthagyni, mert egyből kipattan a szeme és kezdi a sírást.

Tudom, hogy elrontottuk, meg nem lesz egyszerű, de már jó lenne visszaszokni a férjem mellé.

Valaki járt hasonló cipőben? Tudtok tanácsot adni?

Az okot hogy miért alszunk együtt, csak azért írtam le, hogy ne rosszindulatú, "nem kellett volna odaszoktatni" válaszokat kapjak.

2015. jan. 20. 14:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 2,5 éves a fiam és ugyan mi nem alszunk együtt, de szerintem nem úgy kellene otthagyni, hogy már elaludt. Így nyilván megijed, hogy hová tűntél. Én próbálnám az egyedül elalvásra szoktatni inkább.
2015. jan. 20. 14:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van. Csak azt se tudom ,hogy csináljam. Kicsi korától éjjeli bagoly (sajnos), 11-től előbb nem alszik el. Fürdés után már nem mehet ki a szobából, de akármilyen álmos, ha kiteszem a lábam, már szalad utánam. Minden este harcolunk, hogy nem kelhet ki az ágyból, erélyesen rá kell parancsolni hogy alvás van, különben reggelig játszana.
2015. jan. 20. 15:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne :)

Nálunk úgy van h külön szobája van mellé fekszem és elaltatom, de én ki tudok jönni utána. És ha fel is ébred éjjel a kakaót kéri megissza ha elaludt visszamegyek a helyemre.

Én is ötleteket várnék, hogy lefektessem és egyedül aludjon el este is!

Köszönöm :)

2015. jan. 21. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!