Együtt (el) alvásról szeretném kérni a véleményetek, ellenvéleményetek!?
Az elméletem mindig is az volt, hogy egyedül aludjon a gyerek, ne a szüleivel (nekik is kell pihenni és bőven elég egész nap együtt lenni) DE!
Mindkét gyerekemmel fel kellett adni az elméletemet, mert ugyanezt játszották mint a Te fiad.
Az én fiam is 1 éves korától minden éjjel 2-3 körül felébredt, nem aludt vissza, jött át hozzánk, ahol szintén nem aludt vissza, csak kóricált kettőnk között, aztán 1-1,5 óra után meguntam és visszatettem, és akkor persze elaludt egyedül. De ha nem csináltuk végig ezt a műsort, akkor csak ordított. Többször próbáltuk leszoktatni, hagytuk hisztizni, végül csak leszokott róla (nemtom az erőszak vagy az idő segített-e)
Lányom most 20 hónapos, és hónapok óta játsszuk azt, hogy éjjel álmában sír, én átrohanok, megitatom, alszik tovább. Ezt vagy 5x egy éjszaka :( Rosszabb esetben nem elég az itatás, akkor ő is jön hozzánk, mert nem akarom, hogy a bátyját is felébressze. Viszont ő simán elalszik nálunk, nem úgy mint régen a tesója. Mivel vele nem tudom eljátszani azt, hogy hagyom sírni, ezért csak reménykedem, hogy kinövi. Elvégre a fiam is kinőtte...
Szóval amíg neked nem teher, addig nyugodtan aludjatok együtt! Persze az esti elalvásnál praktikus, ha nincs Rád szüksége, de éjjel sztem a szeparációs szorongás működik.
...jaja, elméleteim azok nekem is voltak (köztük az önálló alvás is) de a gyakorlati anyaság már sokat felülírta :)
Egyébként szerintem is szeparációs szorongás lehet mögötte, mert tényleg egyből megnyugszik amikor mellém kerül és szundizik mint a kisangyal, max. felemeli még egyszer a buksiját, hogy biztos ott vagyok-e és már durmol is...
Én 7 éves koráig együtt aludtam a lányommal. Nem éreztem gondnak, a kapcsolatunk is nagyon jó és csak azért költözött ki mellőlem, mert jött a kistesó, aki viszont éjszakázást kíván és így nem tudná kialudni magát.
Viszont a fiaim nem igényelték a velem alvást. Tehát gyerekfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!