Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Együtt (el) alvásról szeretném...

Haramia kérdése:

Együtt (el) alvásról szeretném kérni a véleményetek, ellenvéleményetek!?

Figyelt kérdés
Kisfiam majdnem egy éves. Vannak jó éjszakáink, amiket átalszik, mindössze egyszer kel fel 2 körül még szopizni. De akadnak olyanok is, amikor fektetés után másfél órával visszasír, vagy egyszerűen nem hajlandó elaludni sem magától, hanem feláll a kiságyban és sír. próbáltam visszafektetni, simogatni, énekelni stb... de nem működik, nem alszik vissza, akár órákon át bírja ezt a feláll-lefektetem játékot, ha pedig nem reagálok semmit, akkor egyre jobban akár fuldoklásig sír, ordít. Ezt elég volt kétszer megtapasztalni, úgyhogy nem is erőltetem többet mert sem érzelmileg sem fizikailag nem bírnám az órákon át tartó hadakozást, mivel egyedül nevelem és muszáj pihennem este, hogy bírjuk a napot. Úgyhogy amikor visszaébred éjjel (egy próba visszafektetés után) ki szoktam venni magam mellé, ahol szinte azonnal visszaalszik és amikor már látom hogy jó mélyen alszik, beteszem az ágyába...jelenleg ez a módszer működik a leginkább, ami mindkettőnk számára kényelmes. Ettől függetlenül kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ki hogy oldotta meg ha hasonló helyzetbe került?!
2012. jún. 18. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Az elméletem mindig is az volt, hogy egyedül aludjon a gyerek, ne a szüleivel (nekik is kell pihenni és bőven elég egész nap együtt lenni) DE!

Mindkét gyerekemmel fel kellett adni az elméletemet, mert ugyanezt játszották mint a Te fiad.

Az én fiam is 1 éves korától minden éjjel 2-3 körül felébredt, nem aludt vissza, jött át hozzánk, ahol szintén nem aludt vissza, csak kóricált kettőnk között, aztán 1-1,5 óra után meguntam és visszatettem, és akkor persze elaludt egyedül. De ha nem csináltuk végig ezt a műsort, akkor csak ordított. Többször próbáltuk leszoktatni, hagytuk hisztizni, végül csak leszokott róla (nemtom az erőszak vagy az idő segített-e)

Lányom most 20 hónapos, és hónapok óta játsszuk azt, hogy éjjel álmában sír, én átrohanok, megitatom, alszik tovább. Ezt vagy 5x egy éjszaka :( Rosszabb esetben nem elég az itatás, akkor ő is jön hozzánk, mert nem akarom, hogy a bátyját is felébressze. Viszont ő simán elalszik nálunk, nem úgy mint régen a tesója. Mivel vele nem tudom eljátszani azt, hogy hagyom sírni, ezért csak reménykedem, hogy kinövi. Elvégre a fiam is kinőtte...

Szóval amíg neked nem teher, addig nyugodtan aludjatok együtt! Persze az esti elalvásnál praktikus, ha nincs Rád szüksége, de éjjel sztem a szeparációs szorongás működik.

2012. jún. 18. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nektek így kényelmes, akkor legyen így. Nekem voltak az alvással kapcsolatban (is) elveim: a mi ágyunk a miénk, gyerek a saját ágyában aludjon. Fiam 2 éves koráig rácsos ágyban aludt, éjjel minimum kétszer ébredt, és csak úgy aludt vissza, ha mi is ott voltunk. Amikor pedig "nagy" ágya lett, onnantól megindult az átjárkálás hozzánk. Átjön, befekszik közénk, és alszik. Én meg rájöttem, hogy mindenkinek így a legjobb. Miatta is kellett kelnem éjjel, nem bírtam a végén, hogy hol az egyikhez, hol a másikhoz kelek. Most 3 és fél éves a fiam, továbbra is átjön éjjel, de most már mondja is, hogy nem szeret egyedül aludni. Hülye elveket el kell dobni, és figyelembe kell venni a gyereket is. Készülj fel rá, hogy esetleg ti is hasonló helyzetbe kerültök. Valószínűleg a fiadnak szüksége van a közelségedre. Élvezd ki. :o)
2012. jún. 18. 13:19
 3/6 A kérdező kommentje:

...jaja, elméleteim azok nekem is voltak (köztük az önálló alvás is) de a gyakorlati anyaság már sokat felülírta :)

Egyébként szerintem is szeparációs szorongás lehet mögötte, mert tényleg egyből megnyugszik amikor mellém kerül és szundizik mint a kisangyal, max. felemeli még egyszer a buksiját, hogy biztos ott vagyok-e és már durmol is...

2012. jún. 18. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Elég hasonlóan (én ha áthoztam, már nem viszem vissza - ennyi a különbség csak) és úgy veszem észre, hogy egyáltalán nem szokik rá, sőt, fokozatosan javul a helyzet. Én bízom benne, hogy idővel ki fogja teljesen nőni.
2012. jún. 18. 14:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 1éves és kb. 5hónapos kora óta velem alszik!Elötte hetekig kínlódtam éjjel!el aludt,fel kelt,már ki voltam teljesen,uh.én is feladtam a külön alvásos elvemet!:)a fr.ágyunkhoz húztuk a kiságyát,levettük az egyik rácsát és a matracát a miénkhez szinteztük!azóta jól alszunk!vannak időszakok(fogzás...)amikor felébred akkor magamhoz húzom,megnyugszik és alszunk tovább!most így jó,de hogy később mi lesz azt nem tudom...!
2012. jún. 18. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Én 7 éves koráig együtt aludtam a lányommal. Nem éreztem gondnak, a kapcsolatunk is nagyon jó és csak azért költözött ki mellőlem, mert jött a kistesó, aki viszont éjszakázást kíván és így nem tudná kialudni magát.

Viszont a fiaim nem igényelték a velem alvást. Tehát gyerekfüggő.

2012. jún. 18. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!