Honnan fogom tudni, hogy a babám 2 alvásról 1 alvásra szeretne átállni? Ti honnan tudtátok, hogy átállás következik?
leraktam és nem aludt el, hanem csak gügyögött az alvásidőben
másnap nem raktam le, egy fél órával többet aludt délután néhány napig, majd beállt stabilan az egy alvásra
A fiam hamar, 9 hós korától már csak 1x aludt.
Nálunk is ez volt, hogy leraktam délelőtt, és 50 percig játszott, nézelődött, de nem aludt el.
1 hét alatt átállt, igaz eleinte nehezen bírt fent maradni ebédig, volt hogy csak ivott egy kis tejet és már durmolt is.
Ez elég egyszerű.
Délelőtt a "szokott időben" nem bírod már elaltatni. Csak nyűglődik, de nem alszik. Ilyenkor meg lehet próbálni az ebédet kicsit előbbre hozni, és "ébren tartani" addig, majd utána lefektetni.
Van olyan gyerek, aki hamar átáll, nekem egyik lányom viszont vagy egy hónapig szenvedett ezzel. Egyik verzió sem volt igazán jó még, aztán hol így, hol úgy sikerült...
És hogy mikor, az is eltérő, 9-10 hónapostól a 14-15 hónapig. A baba alvásigényétől függ.
Értem, köszönöm.
És azért kérdeztem, mert a fiam eddig így aludt:
6-kor ébresztő
8-10 ig alvás
13-15 ig alvás
este pedig 20-kor alvás
Tegnap óta pedig ébred reggel 5-kor kér tápszert és vissza alszik, aztán délelőtt csak nyűglődik nyűglődik de elalszik végül, így kitolódik az egész alvása, és a délelőtti rövidült is. Ma elgondolkoztam azon, hogy ha nem az időjárás miatt zavarodott meg,akkor lehet, hogy át szeretné alakítani az alvási szokását. Csak azt nem tudom, hogy eltolni szeretné, pl 11-12 és 15-17 -re vagy egy alvást ki szeretne hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!