Mit tegyek, hogy végre normálisan aludjon éjszaka?!?!?! Nem bírom az éjszakákat, már utálom ezt a egészet.
Eddig a legtöbb, amit egyszerre aludt, talán 3 óra volt. De egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt ilyen. Nem aludtam már olyan rég óta, hogy belebetegszem már. És itt nem hónapokra gondolok. A gyerekem nem éhes, nem szomjas, nincs semmi baja. Egyszerűen csak felébred, felül, beveri a fejét az ágyba (ami le van takarva takarókkal). Egyszerűen rossz alvó. Én is az voltam mindig, ezért ébredek minden apróságra. Apuka alszik nagyokat, sosem kel fel hozzá, hétvégén sem. Aludni akarok végre egy huzamban legalább 7-8 órát... De este, amikor megyek lefeküdni, már rettegek, mert tudom, hogy amint elalszok, ő ébred. Minden egyes éjszaka azzal telik, hogy óránként kipattanok az ágyból az ordításra.
Megfelelő a hőmérséklet és a páratartalom is. Ilyen időben kétszer megyünk sétálni, lefárasztom, de semmi. Ha 8 altatom, ugyanaz van, mintha 10-kor teszem.
Egyszerűen nem bírom már, türelmetlen vagyok és fáradt.
Napközben meg nem bírok elaludni, egyszerűen nem megy. Nekünk senkink sincs, aki el tudna jönni kicsit besegíteni.
Hogyan, mivel érjem el, hogy aludjon végre????
ja a bölcsi nem rossz ötlet ...
:-)
am van rendes napirendje a gyereknek ?
esti elalvássegítő rutin ?
alvótárs ?
teljesen mindegy h mennyi idős mivel az anya még otthon van vele tehát kicsi a gyerek
4 éves kor előtt nem igen van értelme a vizsgálatnak
mint ahogy az Kérdező is írta ....
másik dolog amit írtam miért lenne jó ha gyereket megbélyegeznék már kiskorában h hiperaktív??????
mennyi előnye lenne belőle ?
szerintem meg inkább hátránya lenne ha kiderül semmi extra baja nincs
manapság amúgy is divat a kicsit élénkebb gyerekre rányomni ezt a bélyeget !!!
am meg megoldást keres és nem azt h esetlegesen meghurcolják a gyereket !
Van egy napirend, amit közösen alakítottunk ki. A délelőttjeink változatosabbak: ilyenkor megyünk a foglalkozásokra, vagy a dolgaimat intézni.
Viszont az esték minden mozdulatban megegyeznek, tudja miután mi következik, alttatás előtt kéri a maciját. El is alszik gyorsan. De 11 körül felébred és onnantól kezdődik...
Tudom, én hibám, hogy nem fekszek le én is 8-fél 9 körül, mert akkor legalább azt a két órán nyugodtan tudnám aludni. De egyszerűen akkor annyira éber vagyok, valószínűleg pont ezért. Ilyenkor tudom, hogy alszik és végre én is csinálhatok valamit EGYEDÜL.
Biztos gonosz vagyok, de egy kicsit irigykedek, mert az ismerős anyukáknál vannak nagyszülők, rokonok, barátok, akik elviszik néha a gyerekeket, vagy látogatni jönnek pár napra, hogy az anyuka nyugodtan takarítson, főzzön, pihenjen. Nálunk nincs ilyen lehetőség. Nyáron valamivel jobb volt, mert férjem levitte sétálni, akár 1-2 órára is. Most természetesen nem lehet.
*altatás
*két órát
Mennyi helyesírási hiba...bocsi.
Mennyi idős egyébként?
Az a gyanúm, hogy arra lett kondicionálva, hogy ha felébred (ami bizony minden életkorú embernél az éjszakai alvás része, csak a többség magától visszaalszik), akkor azonnal megjelenik egy szórakoztató egység. Ezt megszokta, így magától nem tud visszaaludni.
Ami nálam bevált: nyekergésre, bármilyen hangkiadásra, ami nem KIFEJEZETTEN panaszkodós, nem megyek be hozzá. Ha felsír (pl fog miatt), akkor 10-20 mp-et várok és a bébiőrön figyelem a hangsúlyt. Sokszor a felfelé ívelő felsírás 10 mp-en belül lefelé ívelő dörmögésbe vált át. Aztán elalszik.
Ha úgy tűnik, hogy nem hagyja abba és tényleg gond van, akkor bemegyek a sötét szobába, először csak simogatom NÉMÁN, de nem veszem ki az ágyból. Ha ez végképp nem segít (ilyen ritkán volt), akkor kiveszem, felveszem, még mindig szótlanul és kicsit ringatom. Ilyenkor néhány perc alatt bealszik a vállamon és óvatosan vissza lehet tenni.
De nincs fény, hang, semmi inger, ami még jobban kihozná a félálomból.
Néhány hét alatt ezzel a módszerrel sikerült elérni, hogy éjjel legalább 10 órát alszik egyhuzamban.
van még ez a suttogós könyv
bár én olvastam és nekem nem tetszett de hátha nektek beválik a dolog...
másik dolog
figyelgesd h hogyan viselkedik mikor lesz álmos mikor aktív és próbáld meg ehhez igazítani a napirendjét
Nekem is a suttogos konyv jutott eszembe, bar nekem sem tetszett, de nem muszaj mindent ugy csinalni, eleg hasznalni belole az ejszakai alvasra vonatkozo reszt ill. a napirend kialakitasat.
Kerdezo, irod, hogy napkozben sem tudod nyugodtan intezni otthon a dolgaid, arra megoldas lehet egy mei tai/hordozokendo (nem kenguru!), a hatadra rakod, es ott nem tud csinalni semmit a nezelodesen kivul (amivel el is van), te meg csinalhatod a dolgaid. Hozza kell szoknia a hatadnak, de nagyon meg tud mindent konnyiteni, es talan az ejszakai alvasokra is hatassal lesz.
16-os!
Az a helyzet, hogy pontosan azt teszem, amit leírtál! Sokszor visszaalszik magától, de amikor nekimegy az ágynak, akkor felsír. Ez minden éjszaka megtörténik. Nagyon ritka, hogy ki kell vennem az ágyból, általában elég annyi, hogy visszateszem a helyére és odaadom a cumiját ha kéri.
Inkább azzal van a bajom, hogy fölébredek akkor is, ha kicsit nyüszög. Ettől is ébren vagyok utána sokáig.
A Sedatif PC-t írta valaki, még nem próbáltam. De egyet megér :) Magne B6 meg van is itthon, azt elkezdem szedni újra.
14 hónapos egyébként, még pici nagyon. A nevelési tanácsadó is csak azért fogad minket, mert a közelben lakik és látásból ismerjük egymást.
Ami még nagyon bánt, hogy pedagógiai végzettségem van (bár egészen más korosztállyal kapcsolatos), azt gondoltam, hogy ha ilyen jól megértjük egymást a "nagy és félelmetes" kamaszokkal -ezt a tanításukra értem-, majd egy babával rózsaszín lesz a világ itthon....és nem. Csak fogom a fejem, ülök itt, mint egy zombi és tanácstalan vagyok attól függetlenül, hogy iszonyat mennyiségű gyermeklélektannal kapcsolatos könyvet olvastam. A saját gyerek, saját élet egész más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!