Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyire kell csend és nyugalo...

Mennyire kell csend és nyugalom, hogy a baba aludni tudjon?

Figyelt kérdés

Első babánknál nem volt ilyen probléma, egyrészt mert első gyerek és nem zajongtak tesók, de úgy vettem észre, hogy ő kèpes volt mindenféle zajban is aludni kb 1 éves koráig.

Most a második babánk elég nehezen altatható, 10 hetes, és férjem szerint azért is, mert felébresztik a zajok, a kisebbek is. Lehetséges ez? Vannak babák aki érzékenyebbek erre? De akkor mit csinálnak a többgyerekes szülők? Mégsem lehet mondani a nagyobbaknak egész nap, hogy jajj csönd legyen mert alszik a baba?!

2015. jan. 2. 23:30
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
én nem tudok zajban aludni, akkor sem ha csukva van az ajtó, világosban sem. a babámtól sem várom, ha leteszem, besotetitek es csendesen elvagyok a masik szobaban, tvzek, zoldseget pucolok stb. amiota igy csinalom nyugodtabb, probaltunk eleinte direkt alapzajban altatni, nem tudott aludni es igaza is volt. sokan ugy mondjak labujjhegyen jarunk, lehet, amikor en alszom, en is elvarom hogy mas csondben legyen. kutatasok is vannak ra h a tv/hajszarito stb mellett altatott babak alvasa nem pihenteto annyira mint ha egy baba magatol elalszik. igaz is lehet, az enyem egy ora zajbam elaltatas utan ingerultrbb mint 20 perc csendben alvas utan...
2015. jan. 3. 00:05
 2/6 kloetta ***** válasza:

nekem csak egy babám van, 9 hós.

Ő bármilyen zajban képes még elaludni, ha már fáradt és ott vagyunk vele.

Szerintem csak "más" a kicsi alvási szokása. Próbáld meg a kicsit külön szobába letenni mint a hol a nagyobb játszik, vagy még egy kicsit fárasztani, hogy jobbat aludjon.

2015. jan. 3. 09:00
 3/6 anonim ***** válasza:
hát az én fiam 5hós. szinte elejétől kezdve külön szobába alszik. a szobájában csend van, napközben félhomály. behajtom az ajtót azt van egy folyosó és a másik ajtót is behajtom. mi kint tv-zünk, én mosogatog, csörgök zörgök...stb. tehát nincs nagy csak, mert némi zaj behallatszik. de nem vészes.
2015. jan. 3. 09:14
 4/6 anonim ***** válasza:

off: a hasznos gombot miert keverik ossze egyesek a like gombbal? a funkciója az, hogy értékeld a választ, mi szerint a kérdésre válasz e, a kérdezőnek segítség e.

nem pedig arra való, hogy kifejezd, tetszik e a másik véleménye, egyetértesz e vele. csak szólok.

2015. jan. 3. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
kedves 1. és 4. válaszoló. ne foglalkozz vele. szerintem teljesen normális és érthető volt a válaszod. :)
2015. jan. 3. 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:
ja, tudom de mindig irok valamit erre, hátha egyszer valakinek lesz mersze megindokolni a lepontozast, de még soha senkitől se kaptam ész szerű indokot :) vajon miert...
2015. jan. 3. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!