Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Van olyan, akinek a babája...

Van olyan, akinek a babája magától tanult meg elaludni?

Figyelt kérdés
Nem akarom trenírozni, sírni hagyni, de már tanácstalan vagyok. Lesz valaha olyan, hogy képes lesz elaludni? 11 hónapos, cicin és autóban, babakocsiban alszik, de kiságyban nem képes, nagyon izgága, pörgős baba.
2014. dec. 14. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem altattam, az első naptól kezdve megvoltak a kis rituálék, fürdés, vacsi, közben énekeltem (ezt más szopi közben sosem, csak este) neki, függöny behúz, villany lekapcsol.
2014. dec. 14. 20:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Ugyan ezt tudnám írni, mint az első. Az elején fix rutinunk volt estére és éjjel, ha felkelt, nem kapott cicit, csak tejet inni üvegből és alvás vissza. Evett picit és aludt tovább, 6 hetes korától 10 órát éjjel :/

Nem altattam pici korában, mert evett és utána álmos lett, de nem mellen aludt el, hanem evést ha abbahagyta, ment az ágyba. Nem is sírt és később sem kellett altatni, amikro már nagyobb lett. Sajnos nem tudok tanácsot adni, hogy ennyi idősen hogyan lehet ezt megváltoztatni, szerintem a cicin altatást kellen elhagynod és cumira cserélni. Azt gondolom, hogy úgy alszik most a babád, amihez szoktatva lett, ha ezt meg akarod változtatni most, az kemény dió, vagy vársz még pár hónapot.

2014. dec. 14. 20:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Amióta ujjszopis lett a lányunk azóta egyedül alszik el kb 4 hónapos kora óta. Elfárad akkor lefektetem kap eszik egy kicsit be az ujja és alszik. Elején cicin aludt de aztán 3 hónapos kora körül nem volt hajlandó szopizni és akkor úgy alakult h evett és magam mellett altattam mikor fáradt volt.
2014. dec. 14. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Az első lányom kénytelen volt 6 hónaposan rászokni arra, hogy lerakom, megsimogatom és elalszik magától. A férjem sokáig dolgozott én pedig egy friss műtéten voltam túl. Nagy nehezen (néha már erőmön felül) elláttam a lányomat. Igaz, közben rettentően fájtak a varrataim,stb.

Első nap sírt, de nem tudtam behajolni hozzá, mert ordítani tudtam volna a fájdalomról. Kb. 5 perc nyöszörgésről, sírásról beszélünk..

Második nap 1-2 percig hallottam a hangját, harmadik nap pedig már egyből el is aludt.

Az hozzá tartozik, hogy én próbáltam a lehető legjobban kifárasztani, hogy szinte még le se érjen az ágyba, de már aludjon.

A második lányom pedig nagyon hamar felvette a ritmust és konkrétan 3-4 hónapos kora óta egyedül alszik el.

2014. dec. 14. 20:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Az én babám soha nem tudott elaludni, mindig is rettentően aludt, sokat ébred a mai napig, nagyon hasfájós volt az elején. Baromi fáradt, mégsem alszik, nincs olyan, hogy hadd sírjon, mert nem hagyja abba, csinálhatok bármit vele a kiságyban, nem hatja meg a simi, ének, susogás, relax zene, semmi...várok még hasznos válaszokat.
2014. dec. 14. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne álmosan tedd be a kiságyba, hanem egy kicsit hamarabb. Lehet még itt is kicsit játszani a plüssökkel, könyvet nézegetni, mesélhetsz, énekelhetsz neki világosban, aztán félhomályban. Ne akard egyből, hogy elaludjon, mert nem fog. Csak legyen nyugi, érezze jól magát. Ha nyöszörög, vedd ki és altasd úgy ahogy szoktad. Én egy hét után értem el azt, hogy letette magától a fejét. Kb egy hónap múlva sikerült a kiságyban elaludnia, de voltak időszakos visszaesések. Meg vannak is sajnos... Fentebb írtam ki egy kérdést, de azért eg próbát megér ez a módszer is.
2014. dec. 15. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekunk szinte az elejetol kezdve. Asszem 2 olyan ejszaka volt, amig nem talalta a ritmust, de aztan nagyon ugyesen megszokta. Nalunk ugy alakult ki, hogy ha nyugos, akkor beteszem az agyaba, berakom neki a cumit, megsimogatom parszor a kis fejet, lekapcsolom a villanyt es alszik is.
2014. dec. 16. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
16 hos fiam babakocsiban cicin autoban hordozoban kezben alszik el :))) en nem banom. Brutal energiabomba napkozben! Imadom a porgos kis burajat :))) este meg napkizben egyszer meg segitek neki kikapcsolni....ez van :)
2014. dec. 17. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!