Miert nem tud a kicsi fiam magatol elaludni? Hogyan tanithanam meg?
15 honapos. Szuletese ota nagyon igenyli a kozelseget. Atalusszuk az ejszakat, olykor-olykor ebredunk akkor atviszem az agyunkba, kulonben nem alszik vissza.
De az estek...na azok kegyetlenek. Nappal rajottunk, hogy a babakocsiban alszik jol beletorodtem. De este a kis rutinja utan: vacsi, furdes, kencefice, pelus, oltozes, tejecske es ....alvas. Ma este egesz jo volt olyan 35 perc....ort kell felette alljak, Nem kepes elaludni a sajat kis vackan sokszor a mi agyunkban alszik el vegre. Probaltam azt, hogy csak a kisagyban, olelem, leteszem taktikat. Mukodott egy darabig aztan ugy dontott neki igy nem jo es csak sirt es sirt. Aztan inkabb magamhoz oleltem es elaludt. Probalok egy bekes megoldast talalni. Anyosom kerte probaljuk ki a bucsu es otthagyom modszert. Baba benn en kinn bogtem. Masfel oran keresztul nyomta es csak azert aludt el, mert kifaradt szegeny. Akkor egyet ertettunk, hogy ez sem jo megoldas szamunkra. Tenyleg probaltam elalvos rutint kialakitani de nem megy. Velem kell lennie vagy az apjaval, hogy biztonsagban erezhesse magat. Szeretve van a csalad szeme-fenye.
Koszonom.
Szia! Nekem 5-6 hónapig voltak problémák,akkor feltettem itt egy kérdést,mert már nagyon ki voltunk merülve,és akkor kaptam egy kedves anyukától a következő tanácsot,amit kipróbáltam és azóta gyönyörűen alszik napközben is és este is.
A tanács a következő:
"Szívesen elmondom neked, mit tanított nekem egy orvos, az alváscentrumban, amikor én is így jártam a kislányommal. Figyelj, és ha betartod 3 nap múlva aludni fog, igazság szerint már máma is, de a 3. nap az fantasztikus lesz.
1 nap:
- esti programnál mindig legyen ugyanaz a sorrend (pl: evés, fürdés, szoptatás)
- az utolsó mozzanat után (pl szoptatás) rakd be őt a kiságyába és mondj neki valamit, ami innentől az alvást fogja jelenten (pl: Jó éjt Kicsim, álmodj szépeket! Anya is megy lefeküdni)
- és menj ki
- hagyd 5 percet sírni (baromi nehéz) és nyugodtan menj vissza, ne nyúlj hozzá, csak hajolj oda és mond azt: Kicsim most este van aludni kell, anya is fáradt és a befejezőmondatot(pl: Jó éjt Kicsim, álmodj szépeket! Anya is megy lefeküdni) és menj ki. Nem baj, hogy végigsírja a mondataidat és úgy mész ki hogy még mindig sír, menj ki
- 5 perc múlva ismétlés
- amíg el nem alszik
Amikor elalszik már végig fogja aludni az estét.
Nálunk az első nap 21 perc, második 6 perc és harmadik 1 perc volt. A legrosszabb, amiről halottam, az első nap 1:38 perc, második nap 40 perc, harmadik nap 8 perc volt. A legjobb eredmény, már az első nap 8 perc volt.
De fontos. Bármilyen kiborító is az, hogy sír, ne sajnáld, hanem az lebegjen a szemed előtt, hogy most meg kell tanulnia aludni, mert ez így neki sem jó. Nem bánod meg."
Szerintem nincs mit vesztened,nekünk bevált azóta fiam végig alussza az éjszakát,szeret is aludni,mindannyian kipihentek vagyunk,az esti rutin: fürdés,vacsi,ölelgetés puszi után beteszem az ágyba elköszönök és már alszik is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!