Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akiknek tényleg csak a "hagyom...

Akiknek tényleg csak a "hagyom sirni" vált be éjjel, az hogyan csinálta?

Figyelt kérdés
sajnos kifogytam az ötletekből-tényleg mindent kipróbáltam.egy éves a kislányom,tegnap a férjem már azt mondta,jöjjek ki,mert hátha csak az segit.tudom,hogy nem jó-de bevált valainek?mekkora babánál?a nappalokkal nincs gond,leteszem,elalszik,de éjjel ,ha ébred-ordit,akár egy óráig is.felkelti a családot.cumit nem kér,mellettem nincs el,a karomban megnyugszik,tehát nem fájdalom-inkább szeparációs szorongás lehet.nagy ágyba nem szoktatnám.egész éjjel sem ülnék az ágya mellett,de már kmerültünk
2014. szept. 1. 12:04
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Szia kisfiam jó alvó volt mindig is, most 9 hónapos eljutottunk oda, hogy óránként kelt nem sírt, csak cicizett. Egy alakalommal fél tizenkettőkor megetettem, fél egykor kelt megint gondoltam most nem etettem meg, bementem megsimogattam, cumi vissza olyan 3-4 percig sírt, mire átakartam nézni elaludt, azóta már 1,2x kell egy éjszaka csak. 1 hónapig szenvedtem az éjszakai óránkénti kelléssel hulla voltam. Azt mondják a sírni hagyást is úgy kell csinálni 3-5-7 percenként bemész megnyugtatod, lássa,. hogy megvagy, hogy minden rendben, így tudni fogja aludni kell. Nekem egyből bejött nem üvöltött órákat és elhagyta a gyakori kellést. De ha így is sír, hogy mellette vagy , akkor próbáld ki a kimész, bemész módszert. Vagy esetleg vizet is készíthetsz neki az ágyba, hátha csak szomjas. Sok sikert és nyugodt éjszakákat kívánok.
2014. szept. 1. 12:22
 2/10 A kérdező kommentje:
nagyon kedves vagy-köszi,de most már a vizhez is hozzászokott-azt is adtam neki.dehogy ciciztetem másfél óránként-de mostanában igy is felébred.próbáltam ezt 3-5-7 perces dolgot is..biztos nem vagyok elég kitartó
2014. szept. 1. 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Nehéz helyzet. Foga nem jön? Nálunk az bezavart... 14 hós koráig hajnal 4-től mellettem aludt, csak úgy bírtuk.
2014. szept. 1. 13:02
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Ne hagyd sírni! Ez egy ilyen időszak, ki kell bírni! Elhiszem, hogy kimerült vagy, de most ez van, ezt a helyzetet kell valahogyan megoldani, de nem úgy, hogy magára hagyod a szorongó kisgyermekedet. Aludj vele! Ha nem akarod beszoktatni közétek, menj be Te hozzá aludni! A férjednek meg kell ezt értenie, a házasságotoknak sem lesz semmi baja, ha intelligensen kezelitek a helyzetet. Az én kisfiam 15 hós koráig szopizott. Vele aludtam, mert kelt éjjel is, volt, hogy 5x is. Aztán miután abbahagyta a szopit, már nem ébredt éjjel, én pedig szép apránként visszaköltöztem a férjem mellé. Most már a saját szobájában alszik, nem ébred éjjel, csak ha vmi baja van. A férjem megértette, minden jól működött, még egy hugicát is összehoztunk.
2014. szept. 1. 13:03
 5/10 anonim ***** válasza:
26%
Első gyermekemnél csináltuk a "hagyom sírni" módszert. Nálunk alapvetően az volt a probléma, hogy úgy altattam, hogy fel-alá sétáltam vele és énekeltem, ehhez szoktattam. Sajnos 10-11 hónapos korára ez odáig fajult, hogy már sehogy máshogy nem aludt. Még azt se bírta, ha leültem vele. Ha mélyen aludt, letettem a kiságyába, azonnal felébredt. Minden éjjel órákig cipeltük felváltva az apjával, és néhány hét után annyira kimerültünk, hogy rájöttünk, valamit tenni kell. Egyik hétvégén megbeszéltük, hogy megpróbáljuk a sírni hagyós módszert. Este - ugyanúgy ahogy szoktuk - megfürdettük, énekeltem, letettem a kiságyába, és kijöttem. Közben be-belestünk, úgy hogy Ő ne lásson minket. Első nap kb. egy órát sírt, aztán egyszerűen eldőlt és aludt. Második nap már kevesebbet. Kb. egy hét alatt szokott hozzá, de még néhány hétig 5 percet sírt, mielőtt elaludt. Azóta is este lefekszik, és reggelig alszik. Nagyon-nagyon ritkán kel fel éjjel, csak ha lázas vagy esetleg rosszat álmodik. Szóval mondhatom hogy nekünk bevált, mégis így utólag úgy gondolom, hogy választhattunk volna jobb megoldást is. Második gyermekemnél a kimegyek-bemegyek módszert alkalmaztam, (meg rögtön ahhoz szoktattam, hogy a kiságyában aludjon el), nála az bevált. Este leraktam az ágyába, kicsit bent maradtam nála, aztán valami ürüggyel kicsit kimentem, azt mondtam: mindjárt visszajövök csak... (elmegyek pisilni, elpakolom az edényeket, kicsit alszom, stb.) Aztán visszamentem 2-3 percenként ha nagyon sírt, ha kevésbé akkor 5 percenként, és így néhány nap, max. egy-két hét alatt mindig rendeződött a dolog.
2014. szept. 1. 13:22
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
ugyanazt csináltuk,mint az utolsó..azt hittük sosem lesz vége,de sikerült,már 2 éves,jó ideje szépen alszik,mindig voltak rosszabb alvási periódusok(fogzás,betegség..)de amúgy bevált nálunk is a leteszem kimegyek,bejövök módszer..sok sikert
2014. szept. 1. 13:41
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm-tényleg úgy érzem,hogy mindent kipróbáltunk már.a nagytesóval teljesen más volt a helyzet.most még a mi szobánkban alszik,de költözés után külön szobát kap.tényleg nem akarom magára hagyni,mert egy idő után már nem fog jelezni,ha baj van.csak éjjel nem annyira megvalósitható ez a ki-be megyek dolog,maximum az előszobában tudok várakozni
2014. szept. 1. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

16 hónapos a babám, mi is ott tartunk kb ahol Te. Az éjjeli ciciről már leszoktattam, mindenféle módszert kipróbáltunk már. Nagyon fáradt vagyok (már visszamentem dolgozni), a férjemmel kölcsönösen tartjuk egymásban az erőt, hogy bírjuk még, vége lesz egyszer, próbáljuk még ki ezt és ezt. A sírni hagyásik viszont még nem jutottunk el, bár már számtalanszor gondoltam rá, remélem nem is fogunk. El sem tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen pici babának sírni, amikor fél/egyedül érzi magát/hiányzik az anyja/esetleg fáj a foga és csak sír a szobában egyedül és senki nem válaszol neki.

Most jelentleg azt próbáljuk, hogy a férjem altatja és kel fel hozzá mert én egy baleset miatt most lesérültem egy időre. Úgy néz ki most értünk el némi változást és csak 2-3szor kel éjszaka.

2014. szept. 1. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is segített, hogy nem én, hanem apa alatta, ő ment be hozzá, úgy mérséklődtek a kelegetések.

Hogy kérdésedre válaszoljak, nálunk a sírni hagyás úgy volt, hogy azt mondtuk, hogy ha 5 percnél tovább sír, akkor bemegyünk hozzá. Hát nem sírt tovább 5 percnél, és ez is csak pár alkalom volt, aztán rászokott, hogy ölünkben ivott, puszi, letettük az ágyába félébren vagy ébren, s ott már elaludt egyedül.

De éjjel kelegetett, pont olyan 8 hónapos korától kb 13-14 hónapos koráíig, mikor nagyon fogzott. Felkelt és kiabált. Mindig odamentem hozzá, néha egy éjjel 6X is, olyan voltam, mint egy élő halott. Durva volt. Odamentem,

nem vettem ki az ágyból, csak simi, víz vagy tea beadása a kiságyba, s ettől abbahagyta az ordítást, elaludt.

Én engedtem volna, hogy köztünk aludjon, de nem akart.

Aztán egyszer magától vége lett, s másfél éves korától átaludta az éjszakát.

Aztán 2 évesen jött a kistesó, anya kétszer egy hétre eltűnt kórházba, na azóta megint keleget, este is csak velünk alszik el, ha mellé fekszünk a már nem rácsos ágyba. Éjjel is ha ébred, kiabál. (mintha rosszat álmodna) átjön, itt már nem is működhet a sírni hagyás, mert a tesót is felébreszti, muszáj vagyok újra melléfeküdni, míg el nem alszik. Remélem egyszer ennek is vége lesz, de biztos, mert vannak most is végigaludt éjszakák, néha több is egymás után. Kitartás. Egy próbát megér a sírni hagyás, míg rácsos ágyas, de azért ha kitartóan sír, szerintem ne csináljátok, hanem menjetek be hozzá.

2014. szept. 10. 14:58
 10/10 A kérdező kommentje:
kitartóan nem hagyom sirni-és nálunk is van tesó-igy nem egyszerű.hátha jobb lesz valamikor
2014. szept. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!