Akiknek tényleg csak a "hagyom sirni" vált be éjjel, az hogyan csinálta?
16 hónapos a babám, mi is ott tartunk kb ahol Te. Az éjjeli ciciről már leszoktattam, mindenféle módszert kipróbáltunk már. Nagyon fáradt vagyok (már visszamentem dolgozni), a férjemmel kölcsönösen tartjuk egymásban az erőt, hogy bírjuk még, vége lesz egyszer, próbáljuk még ki ezt és ezt. A sírni hagyásik viszont még nem jutottunk el, bár már számtalanszor gondoltam rá, remélem nem is fogunk. El sem tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen pici babának sírni, amikor fél/egyedül érzi magát/hiányzik az anyja/esetleg fáj a foga és csak sír a szobában egyedül és senki nem válaszol neki.
Most jelentleg azt próbáljuk, hogy a férjem altatja és kel fel hozzá mert én egy baleset miatt most lesérültem egy időre. Úgy néz ki most értünk el némi változást és csak 2-3szor kel éjszaka.
Nálunk is segített, hogy nem én, hanem apa alatta, ő ment be hozzá, úgy mérséklődtek a kelegetések.
Hogy kérdésedre válaszoljak, nálunk a sírni hagyás úgy volt, hogy azt mondtuk, hogy ha 5 percnél tovább sír, akkor bemegyünk hozzá. Hát nem sírt tovább 5 percnél, és ez is csak pár alkalom volt, aztán rászokott, hogy ölünkben ivott, puszi, letettük az ágyába félébren vagy ébren, s ott már elaludt egyedül.
De éjjel kelegetett, pont olyan 8 hónapos korától kb 13-14 hónapos koráíig, mikor nagyon fogzott. Felkelt és kiabált. Mindig odamentem hozzá, néha egy éjjel 6X is, olyan voltam, mint egy élő halott. Durva volt. Odamentem,
nem vettem ki az ágyból, csak simi, víz vagy tea beadása a kiságyba, s ettől abbahagyta az ordítást, elaludt.
Én engedtem volna, hogy köztünk aludjon, de nem akart.
Aztán egyszer magától vége lett, s másfél éves korától átaludta az éjszakát.
Aztán 2 évesen jött a kistesó, anya kétszer egy hétre eltűnt kórházba, na azóta megint keleget, este is csak velünk alszik el, ha mellé fekszünk a már nem rácsos ágyba. Éjjel is ha ébred, kiabál. (mintha rosszat álmodna) átjön, itt már nem is működhet a sírni hagyás, mert a tesót is felébreszti, muszáj vagyok újra melléfeküdni, míg el nem alszik. Remélem egyszer ennek is vége lesz, de biztos, mert vannak most is végigaludt éjszakák, néha több is egymás után. Kitartás. Egy próbát megér a sírni hagyás, míg rácsos ágyas, de azért ha kitartóan sír, szerintem ne csináljátok, hanem menjetek be hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!