Miért nem alszik el a kis ágyában? Valamit rosszul csinálunk?
Az alvás ilyen kicsi korban jobban megy félhomályban, szűk fekvőhelyen (bölcsőben vagy mózeskosárban), mivel ezek hasonlítanak a pocakból már ismerős helyzetre. Ha csak kiságyatok van, akkor egy szivacsdarabbal vagy nagypárnával beszűkítheted a teret, így jobban alszik majd a baba.
A hasonalvást is azért szeretik a babák, mert közelebb áll a magzati pózhoz, ezért ha nem tudod háton altatni a kicsit, akkor érdemes megpróbálni hason.
Az én kisfiam is ilyen volt, sajna semmit nem tudtunk vele kezdeni (sírni nem hagytam, úgyhogy azt nem is próbáltam), csak azt, hogy szopi után még egy ideig mellettem volt, aztán mikor már elég mélyen aludt, akkor tettem a kiságyba.
Aztán minden ébredésnél ugyanígy csináltam, de később mikor sokszor ébredt, akkor volt, hogy "ottfelejtődött" mellettem mikor én is elaludtam, és mikor legközelebb felébredtem éjjel, akkor tettem át.
Mindig utálta a kiságyat, hiába próbáltam én is pl. a szopipárnával szűkíteni a teret benne, betenni mellé a pólómat, hogy "anya szaga" legyen, stb, semmi nem használt, csak a cicin altatás.
Babakocsiban nekem is 3 órákat aludt kint az udvaron, de ha olyan volt az időjárás és nem tudtam kivinni, akkor csak 20-30 perceket aludt bent nap közben, azt is kínlódások árán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!