Segítség! 4 éves lányom nem alszik a saját ágyában, hogyan szoktassam vissza?
Én valami műsorban láttam ezt a módszert, ilyen nagyobb gyerekeknél, hogy mindig vissza kell vinni a saját ágyába, ha egy este, éjjel 10x megy át, akkor 10x kell visszavinni.
Ha jól értem, akkor már két éve volt a betegség, szóval azt már nem tudod neki elmagyarázni, hogy már nem beteg, most már újra aludhat az ágyában.
"Egy megfázás alatt átvittem a saját ágyunkba pár napra"
Ez nagy hiba volt, ő ebből rendszert akart rögtön csinálni (mint ahogy általában ez így van, ami tetszik nekik) Legyél határozott, és ne engedd, csak a saját ágyában aludni. Lehet, hogy végig bőg két estét, de utána elmúlik. Nem véletlenül írják a pszichológusok: a gyereknek a szülők ágyában semmi keresnivalójuk nincs. A határozott tiltástól nem fog sérülni, hagyd egy kicsit hisztizni.
Mese és határozott kijelentés: MÁTÓL itt maradsz az ágyadban és elbúcsúzás. se zene, se fény nem kell, nem fél, csak attól, nem az ő akarata érvényesül. Ebben most nem. Másban - ami nem ilyen érzékeny pont- abban lesgél engedékenyebb. A szobátokat pedig zárjátok be, ha összebújtok, nem kell, hogy rátok nyisson.
Én azért észrevenném, ha valaki hozzám bújik :) De egyszerű megoldani.
Csukd be a háló ajtaját, egy ajtónyitásra csak felébredsz. Vagy tesztek rá egy kis csengőt, szélcsengőt, ami mozdításra hangot ad.
Ha óránként kell vissza vinni, akkor óránként viszed vissza.
Nekem egyébként a hozzászólásaidból úgy tűnik, hogy te nem akarod, hogy külön aludjon, csak a párod. Ezért nem is tudsz hatni a gyerekre.
Gondolj arra, hogy 4 éves, 2 év múlva suli. Nem tartanád furának, hogy egy iskolás gyerek minden éjjel egy ágyban alszik a szüleivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!