Elég intenzív a délelőtt, kifárad rendesen ? Elképzelhető, hogy már nincs igénye aludni. De, te elég következetes vagy, hogy most alvás van és nem játék ?
2014. márc. 25. 13:26
2/12 A kérdező kommentje:
Pedig egész délelött játszik,futkározik de mégsem akar aludni! Igen mondom is neki,hogy alvásidö van! De semmi....
2014. márc. 25. 13:30
3/12 anonim válasza:
Kislányom nyáron volt 2 éves, ő is éppen akkor kezdte, hogy nem ment az elalvás , mivel akkor volt fél éves a Húga, nem is igazán volt rá energiám, hogy erőltessem, bejött velünk, és ha nem aludt, hát nem aludt ( mondjuk ugrálni-játszani nem engedtem, meséltem neki) - pár hét után ismét jókat aludt délben, majd megint kimaradoztak az alvások, 2,5 évesen teljesen elhagyta a napközbeni alvást, de nem is erőltettem, mert így is fél10-10kor alszik el este... szóval lehet lassan nem lesz rá igénye, felesleges emiatt idegeskedned, ha nem hát nem...
2014. márc. 25. 13:32
4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi lesz így, mert látom rajta, hogy hiányzik neki az alvás! Eleg hisztis délután este meg már nyolckor alszik és egész éjszaka nyöszörög meg dobálja magát! :(
2014. márc. 25. 13:40
5/12 anonim válasza:
Nehéz ügy,én is végigcsináltam az elsővel,ő olyan 1,5-2 éves kora közt kezdett el tiltakozni,ekkor született a 2.lányom,úgyhogy nekem sem volt időm sokat szórakozni az altatással,végül 2 éves korára végleg leszokott,még oviban sem aludt többé,csak ha közelgett vmi betegség..a másik lányom 7 éves koráig aludt napközben,ő egy mormota,még most is aludna,ha tehetné,de már iskolás..a kicsim most 23 hónapos,egyenlőre még alszik napközben(most is)ki tudja meddig
2014. márc. 25. 13:49
6/12 anonim válasza:
hát,ne haragudjatok,de nem létezik,hogy egy 2évesnek nem kell aludni.persze,hogy nem akar,próbálkozik,de állj a sarkadra,mert este teljesen készen lesztek mindketten.ülj mellé,simogas,tedd a kezed a szemére.vagy próbálkozz,h neki mi válik be.lehet,h az jó,ha kijössz-és ott haygod,mert felpörög,ha mellette vagy.minimax??hát,ha alvás van,nem nézünk tv-t.max meselelmez.lehet,h én egy szigorú óvónéni vagyok,de az én kisfiamnak majdnem 6éves koráig volt ebéd utáni alvás.ill 5és fél éves kortól már csak csendes pihenő.
2014. márc. 25. 13:58
7/12 anonim válasza:
Lehet hitetlenkedni, de az én fiam 2,5 évesen leszokott a délutáni alvásról. A végén már több mint egy órás küzdelem volt vele minden délben, este meg még 10-kor is kergettem a lakásban. Amióta nem alszik délben, azóta este 8-kor minden gond nélkül elalszik, és sokkal nyugodtabb a család.
Szerintem jobban jársz, ha nem kínlódsz, mert tényleg van olyan, nem is kevés, aki ilyen idős korában kinövi a déli alvás iránti igényét.
2014. márc. 25. 15:54
8/12 anonim válasza:
Hany orakor ebred reggel?
2014. márc. 25. 18:22
9/12 anonim válasza:
Sem én sem, a családomban szinte senki nem aludt 2 éves kora után délután, csak este. Pedig falun nőttünk fel, az udvarról alig lehetett minket beráncigálni egész nap eljátszottunk az unokatesóimmal, télen-nyáron. Óvodából is hazahoztak minket ebéd után, és játszottunk estig otthon. Nem minden gyereknek ugyanolyan az alvásigénye, cserébe mi este 7-8 körül feküdtünk és reggelig mint a bunda aludtunk. Amíg nem voltunk ovisok, addig 8 körül keltünk és indult a banzáj, amikor ovisok lettünk, akkor 7-kor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!