Az ejjeli kelesrol cici helyett vizzel kinalos modszert
mikor erdemes elkezdeni?
Figyelt kérdés
Akinek ez bevalt, mennyi idos volt a baba? Miert ezt a modszert valasztotta? Mennyi ido mulva nem kelt fel? 3,5 honaposom van, 7kg, mar duplazta a sulyat, jo a tejem (csak azt kap), nem hiszem, h ehes, megis felebred, vegul megis megetetem, mert csak ugy alszik vissza...
Eszedbe ne jusson ilyen pici babát vízzel kínálni, csak a tejed fog elmenni tőle.
Ráadásul neki nem a víz, hanem a közelséged és a szopás nyugtató hatása kell.
Ne aggódj, nem marad ez így örökre.
2014. febr. 10. 11:05
2/12 anonim válasza:
Kicsi meg ahhoz h leszoktasd. Az elejen meg ilyenkor sokat hiznak, hortelen. Majd ahogy kezd a mozgasfejlodese elindulni nem fog igy gyarapodni. Olyan 6 hos babakat vagy attol idosebbeket szoktak az ejszakai cicirol leszoktatni, de sokan meg ilyenkor sem. Tok felesleges. Ha megszoptatod es alszik is nem nagy dolog. Hanyszor kel szopizni? Bnomnek a kisfia meg 8 hosan is 6x kelt minimum. Eszebe se jutott h leszoktassa rola. Orlt h szopizik.
A tied meg nagyon kicsi, ne adj neki vizet csak kesobb probald ezt a modszert. De persze ez a te dontesed vagy megfogadod vagy sem. :-)
2014. febr. 10. 11:40
3/12 anonim válasza:
Az én fiam kb. 2 hónapja alszik vissza vízen (most 16 hós). Felébred, kitapogatja a cumisüvegét, iszik és rögtön visszaalszik, ezért engem már nem kelt fel. Szóval 14 hós korában is még szopizott éjjel, és sehogy másképp nem tudtam megnyugtatni, visszaaltatni. Amióta levettem tőle a napközbeni és alvás előtt szopikat, azóta kezdte magától elhagyni az éjjeli cicit is. Mindenki maga tapasztalja ki, mit mikor érdemes és mit mikortól tud már bevezetni a babájánál, hisz mindegyik más.
2014. febr. 10. 11:57
4/12 A kérdező kommentje:
Koszonom! Nem azert gondoltam, mert faj folkelni, hanem mert tenyleg nagy lett a sulya es vsz nem kene, mint tapanyag... koszi
2014. febr. 10. 12:41
5/12 anonim válasza:
Az én kislányom 8 hónapos volt, amikor a védőnő megkérdezte, hogy éjszaka megébred-e? Mondtam, hogy persze, erre ő: de ugye nem szoptatja meg? Mire én elpirultam, megkérdeztem: khmmm, mért? nem szabad? Ezután kezdtem el az éjszakai cumisüvegből történő vízitatást....
2014. febr. 10. 12:45
6/12 anonim válasza:
A védőnő sem tévedhetetlen.
2014. febr. 10. 13:14
7/12 anonim válasza:
A legtobb vedono gyermektelen es csak azt mondogatjak ami a tankonyvben szerepel. Tapasztalatuk nincs. Ha meg egy evesen is igenyli az ejszakai szopit, az anyukanak meg nem teher akkor miert ne adhatna? Ja mert a konyvek szerint nem igy van, ,eg birom a vedono ilyeneket kepes megtiltani. Tanacsot adhat de bele nem szolhat. Nem neki szulte az ember a gyereket. Mivel ezzel nem veszelyezteted semi koze hozza h szoptatod-e ejjel vagy sem.
2014. febr. 10. 14:19
8/12 anonim válasza:
Nálam "bejött" a védőnő tanácsa, a kiscsaj hamar leszokott az éjszakai nyekergésről, mikor rájött, hogy mostantól kezdve csak vizet kap éjszaka :). Ez a védőnő mellesleg 2 gyereket felnevelt, és kb. 30 év tapasztalat beszélt belőle...
2014. febr. 10. 14:42
9/12 anonim válasza:
Az oké, hogy bejött nálatok nincs is ezzel gond. Nem erre értettem a válaszomat. Hanem az a kifejezés mód ahogy írtad is: "de ugye nem szoptatja meg?". Ezt nem szeretem mikor megmondják mit csinálj. Esetleg lehetne azt mondani h ő javasolja h ne szoptasd és adj vizet, így meg úgy megpróbálhatod leszoktatni róla. De nem így h UGYE NEM? És ez csak egy példa ami eszembe jutott a válaszod alapján. Nem bántom a védőnőket. MErt a miénk is egy tündér imádom, sőt a szomszédom is az. Nincs velük bajom csak némely kifejezéssel amit tudnak produkálni. Mindegy is eltértem a tárgytól nem ez itt a lényeg. Ja és ne értsd félre nem a szoptatás erőltetését akartam itt kampányolni, hisz nekem csak 2 hónapig szopizott a babám aztán tápszeres lett.
Régen nekünk is más védőnőnk volt akkor mint most, és mikor már éjjel nem volt elég a 2 hónapos gyerekemnek a tejem kérdeztem h milyen tápszerre álljunk át és h mennyit h adjam. Nem voltam végképp tisztában a dolgokkal. Erre azt a választ kaptam, h ne adjak neki tápszert hanem adjak neki vizet. Kérdeztem h attól jól lakik? Erre azt az értelmes választ kaptam h NEM, de legalább nem szárad ki. -.-
2014. febr. 10. 16:49
10/12 anonim válasza:
6és fél hónapos a kislányom-pont ma éjjel próbáltam ki-mert már kész voltam a sok keléstől.éhes nem volt-és kezdett gömbölyödni,nappal meg nem igazán akart enni.szokásos fél3as kelésnél pár korty vizet adtam-és láss csodát...majd kiderül-nem biztos,h ez is jó,mert ezt is megszokhatja(a védőnő szerint:-)..)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!