20 hónapos gyereknek érdemes elkezdeni az esti mesét? Mindenki szokott neki olvasni este lefekvéskor?
Én 6 hetes kora óta olvasok - előbb a hangomat kellett, hogy hallja csak, ezért mindegy volt, mit, fél éves kora körül kezdte érdekelni is, akkor jöttek a Boribonok; aztán 1 éves kora után esténként inkább kép nélküli meséket olvastam (napközben rengeteg képeskönyvet néztünk együtt, akár főzés, vasalás közben is, ha másképp nem jutott rá idő). Most 2 éves, összetett mondatokban beszél, múlt-jelen-jövő időt nemcsak ért, hanem használ is, a számolás 20ig régóta megy, de a 3-as "számfogalma kialakult"; a betűk fél éve érdeklik (külön-külön nagyon sokat felismer). Nem gondolom, hogy csak ezért, mert nyilván kellett hozzá öröklött dolog is, meg természet is; de ez is segíthetett valamennyit.
Volt pár hét, amikor kimaradt - magától nem szólt, én meg örültem, hogy lefekszik; de inkább visszahoztam ezt a szokást - kistesó májusban érkezik, neki már természetes lesz...
Nyilván lehet napközben is helyettesíteni ezeket, csak a könyv-szeretetet akartam időben átadni ;)
Meg lehet próbálni, aztán vagy tetszik neki, vagy nem. Ha nem, akkor kicsit hanyagoljátok.
Mi 2 éves kora óta olvasunk a nagyobbiknak mesét, előtte is próbálkoztunk párszor, de nem érdekelte. A kicsi ebbe született bele, ő 1 éves kora táján már aktívan figyelt, mostanában viszont, hogy hamarosan ő is betölti a kettőt, nem érdekli annyira, mese közben elrohangál, mással játszik. Nem baj, ez most egy ilyen időszak.
Megpróbálni érdemes.
Amikor a 6 évesnek olvasom az esti mesét, akkor a 20 hónapos kint rohangál a nappaliban, mint az őrült, mert tudja, hogy mindjárt fekvés. :)
Nem tudom, neki mikor olvasok majd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!