Mennyit alszik 2-3 hónapos babátok? Napközben felkeltitek ha túl sokat aludna?
Én is úgy csinálom ahogy te, szerintem jól csinálod.
Én napközben mondjuk hagyom 3 órát is aludni mivel a férjem későn ér haza. Így mi később is fekszünk.
Férjemmel fürdetjük és tudja jól hogy a fürdetés után alvás jön , utána el is alszik.
:)
ha nem nyűgös, mert "ébren tartod" akkor nincs semmi gond a módszereddel :) de ha sír, mert aludna, akkor inkább te alkalmazkodj a kicsihez :)
az anya és a baba együtt kell eldöntse hogy nekik mi a jó. ha neked ez így jó, és működik, akkor jól csinálod :)
másra ne hallgass, csak az ösztöneidre, és akkor tuti jó :) :)
viszont ne időre etesd, hanem igényre, a babák a táplálás terén ösztönösebbek, mint bármely szülő (pláne hülyeségeket tanácsoló egészségügyisek és a régiiskolás módszereket fújó szakértők) :)
Jövőhéten lesz 3 hónapos babám.Mi napunk kb így néz ki:
reggel 7-8körül kelünk, aztán vagy elalszik vissza vagy fent van 1 órát, aztán alszik kb 1 órát (jobb esetben). 3 óránként eszik,de van,hogy hamarabb vagy később (függ a mennyiségtől is). Minden etetés között fent van 1-2 órát, de ezek között van egy kevés alvás vagy egy hosszab. Este 7-8 körül fürdés, aztán evés és ha minden jól megy akkor 9-fél 10 körül elalszik.
Volt,hogy nagyon sokat aludt nappal is,de nem keltettem, nem a fő,hogy ő pihenjen,aludjon. De ha sokáig fent van az eddig a maximum 2 volt. akkor is a hasa fájt.
Ha úgy érzed,hogy keltened kell akkor keltsd, de az időre való etetést és sosem díjaztam.
Eleinte nekünk is ugyan ezt csinálta, hajnal 3-ig volt fent fürdés után úgy, hogy ne mis aludt. Tök éber volt, ki volt pattanva a szeme, figyelt mindent apja meg én mellette meg mint a zombik :) Nekem is azt javasolták, hogy keltegessem, de valahogy nem jött össze, nem akartam bolygatni mert utána meg nyűgös volt, de magától átállt szinte egyik napról a másikra.
4. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!