Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 1 hónapos babám miért alszik...

1 hónapos babám miért alszik mostanában csak maximum fél órákat napközben?

Figyelt kérdés
Eddig simán aludt 2 órákat napközben, többször is. van, hogy ringatva alszik el, van, hogy cicin. Mindkétszer mindig megvárom míg belesüllyed a mély alvásba és akkor rakom le. Pár napja hiába várom, a a mély alvást egyszerűen addig mocorog, míg felébred. Így alszik többször napközben max 20-30 percet.
2014. jan. 23. 10:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az időjárás miatt. Ők még nagyon érzékenyek a frontokra.
2014. jan. 23. 10:13
 2/4 anonim ***** válasza:

a babák "alvókája" a kezdeti két héthez képest elromlik, meg aztán csak a nagykönyv szerint van az, hogy 3 órákat alszik, a gyakorlatban ez egyáltalán nem így van - de mindig vannak szerencsések, ők vannak kevesebben :)

a babáknak két három hetes korában kinyílik a csipája - itt van amúgy is egy növekedési ugrás, így az éhség folyton ébren tartja, ha el is alszik, egy kis légyzümmögés is felkelti, és máris követeli a cicit (itt rontják el sokan, aztán lesz tápszeres a baba, mert nem tudják, hogy ilyenkor délutántól éjszakáig tartó CICIMARATON van) :)

aztán ezek után váltakoznak a jó, meg a rossz napok. nekem ebben az időszakban csinálta azt a babám, hogy 3 napig napi 1x2x aludt kb. 40 percet, aztán ez a pörgés a negyedik napra kiütötte, akkor átaludta az egész napot, csak enni ébredt fel :)

kb. 2,5-3 hónapos korban van még egy növekedési ugrás, itt is sokat akar enni, de ha ezzel végzett, akkor kezdi el kialakítani az igazi alvás/evés idejét... maximum 4 hónapos korára már minden baba kialakít egy ritmust, akkor lesz az, hogy eleinte napjában négyszer alszik órát-félórát, aztán 4-5 hós kora körül már csak három időpontban dől ki :)

amúgy meg ne félj, nem merül ki a gyerek - sajnos te egy kicsit azért kész leszel.... - de a cicizés közben is sokszor alszik, nem nyel, csak jár a szája (ha megmozdítod, rögtön enni kezd a kis huncut!) a gyerek akkor van ébren csak, ha nyitva van a szeme, a többi mind pihenés neki...

erre az időszakra jó, ha van valaki melletted, aki meg tudja fogni a babát (nagyik, párod) hogy legyen magadra egy kis időd. ez az egyetlen megoldás - legalábbis nekem ez volt.

kitartás :)

2014. jan. 23. 10:52
 3/4 A kérdező kommentje:

Azt hittem a növekedési ugrás csak az evésben mutatkozik meg, mert azt észrevettem, hogy többet eszik (meg érzem is, reggelre olyan mintha 2 lufit tolnék magam előtt...). Azt látom rajta egyébként, h hulla álmos, folyton ásít csak egyszerűen nem tud elaludni. Egy ideig elnézelődik, aztán üvölt ha nincs cici...bukik is jó sokat.

Mondjuk kiegyezek azzal, hogy pár napig ilyen, aztán jön egy alvós napi mikor utol tudom érni magam. Ma már konkrétan beköltöztünk a kanapéra, fekve eszik, utána alszik meg se mozdítom mert akkor ébred:-P

2014. jan. 23. 11:30
 4/4 anonim ***** válasza:
a fiam 4 hós. 1 hós kora óta borzalmas az alvási szokása. napközben először még volt hogy tudott 1 órát aludni de ez a mai napra lecsökkent 15-20 percekre, de van hogy csak 5 percet alszik és felébred. este persze fürdésnél jön a hiszti hogy álmos dörzsöli az arcát nyüszörög, evés közben pedig elalszik. éjjel viszont tud aludni kétszer 4 órát mindenképpen de pár napja már alszik 9-et is, de utána nem alszik vissza könnyen.
2014. febr. 7. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!