Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Megéri egy órán át sírni...

Megéri egy órán át sírni hagyni, csak hogy ne legyen elkényeztetve?

Figyelt kérdés
15 hónapos, a szokásos esti hiszti esete, álmos, de nem akar aludni, ki akar jönni a kiságyból. Ha kiveszem semmi baja, mászkál, pakol, játszik órákon át, majd nagy nehezen elalszik. Ma nem vettem ki, hagytam sírni, de ott voltam mellette. Egy órányi üvöltés után elaludt, de most hatalmas bűntudatom van. Talán mégsem ez a megoldás?
2014. jan. 24. 22:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az nem lehet hogy nem az a baj hogy nem álmos, hanem éppen az, hogy már nagyon is az és túlpörög? Mi lenne ha nem hagynád ennyire álmosnak lenni és hamarabb próbálnád meg elaltatni?

Sosem hagytam sírni, most 2,5 éves, egy hónapja maga alszik el mese után. Szóval nem kényezteted el azzal, ha vele vagy amíg igényli. Mesélsz neki, énekelsz, simogatod, de teljesen sötétben, minden zavaró külső hatás nélkül. Hónapokig egy óra is volt, míg elaludt a lányom, ez szerint igazítottam a napomat. Nem bántam meg. Nagyon nyugodt kislány.

2014. jan. 25. 01:06
 12/21 anonim ***** válasza:
A kiságyban soha nem játszok vele, az alvásra való, ha ott játszol vele egy órát, aztán elveszed tőle, akkor persze hogy hiszti van.
2014. jan. 25. 06:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Próbáltam máskor altatni, 7-10ig mindenféle időben próbáltam már, de nem ment. A kiságyban játszást is csak 2 napja találtam ki, mert már akkor is elkezdett üvölteni, kilökni magát a kezemből, amikor az ágy felé közelítettünk. Nem akarom elrontani, de amikor megenyhül rajta a szívem, kiveszem, és egyből önelégülten vigyorog, és már szalad is.
2014. jan. 25. 07:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Ja, és nem én veszem el a kiságyban a játékait, hanem ő kezdi el kidobálni onnan dühből.
2014. jan. 25. 07:55
 15/21 anonim ***** válasza:
Én a legnagyobb lányomat hagytam 11 hónaposan sírni. Ő sehogy nem aludt, csak ha egész éjjel föl-alá mászkáltunk vele. Első nap egy óra alatt aludt el, aztán egy hét alatt megszokta. Mégis most már úgy gondolom, nem ez volt a legjobb megoldás. Én nem hagynám alvás helyett játszani és pakolni. Ha ölbe veszed, nem nyugszik meg? Ha lekapcsolod a fényt, akkor fél, sír? Az enyémek sötétben sokkal könnyebben alszanak el,és éjjel is sokkal jobban alszanak.
2014. jan. 25. 09:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Se sötétben, se világosban, se félhomályban nincs el. Ölben nem tudom tartani, mert kifeszíti magát a kezeim közül. Annyira el vagyok keseredve. Már piros szalagot is kötöttem a kiságyra, mert az állítólag elűzi a rossz dolgokat, pedig én soha nem hittem ilyenekben... persze nem vált be. :)
2014. jan. 25. 09:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Én azt csinálnám, hogy lekapcsolnám a villanyt, hogy ne lássa a játékokat. Kivenném a kiságyból,megpróbálnám megdajkálni. Ha nem hagyja, akkor visszatenném a kiságyba, számolnék 10-ig, aztán megint megpróbálnám ölben megnyugtatni, hogy tudja, ilyenkor már nincs játék, csak alvás vagy dajkálás.
2014. jan. 25. 10:01
 18/21 gigi089 válasza:

Valamilyen kúpott probáltál már?

Vagy ha magad mellett..elaludna és utána tennéd a kiságyba pvatosan..mikor már jol elaludt.És hagynál neki kis éjjeli fényt..nekünk kék szìnű igy nem világos..de ha megébred akkor nem ijjed meg.

Mert rajottunk,mivel.ugyaan igy kinlodtunk sokszor hajnali 2ig..aludt 1orat aztan kezdte elorol..h fél a sotetben.

És mivel a te gyerekednek külön szobája van..lehet h az egyedül léttől fél.

Ezért probáld meg nyugodtan elaltatni melletted...mond el neki akár nappal is többször .h ez a te ágyad..te itt alszol..és én vigyázok rád...csak a másik szobában alszok...stb.

Nekübk ezek váltak be :) éjjeli fény..beszélgetés.Most 18,5hos.

2014. jan. 25. 12:01
 19/21 anonim ***** válasza:

20 hónapos a lányom, de mi is küzdöttünk sok sok mindennel...

Ami bejött nekünk és aztán válogassatok. :D

NEM vesszük ki sz ágyból, csak ott simi, puszi, nyugi, halk beszéd, de inkább az sem, hogy ne érezze szórakoztatónak a lefektetés utáni találkozást egyikőtökkel sem.

Halk dúdolás, arc simi, de csak kb egy percig és kijössz, majd mondod, h nemsokára visszanézel. Pár perc után, visszamész és újra ugyanez, vagy annyi ideig húzd, hogy nem mész vissza, amíg nem sír, h ne érezze azt, a hisztire egyből rohansz, DE amit ígértél, h pl visszamész, tartsd is meg, még ha nem hív, vagy sír, akkor is.

Teknősös fényjáték a plafonra, amit csillagokat és holdat vetít, ha kell zenél és váltogatja a színeket, na azt imádja a lányom , kéri is és simán elbambulja, elalszik miközben nézi.

Ha nagyon nem tud elaludni néha betettem Neki laptopon minimális fényerő mellett a mózart nyugis babazenéket, ahol babaarcok váltakoznak és olyan megnyugtató a dallam is, persze halkan és azt is nézte, majd bealudt.

Még bejött az is, mióta értelmesebb, hogy kéri, picit vegyem ki (mutatja is a kis ujjacskáival, h csak kicsit :)) És mondom, h oké, picit, és néha maga szól, h visszamenne. Tehát ha majd meg lehet Vele beszélni, akkor csináljátok, h együtt lefektetitek az állatait, vagy megkapja a kedvenc plüsst, és azt CSAK a kiságyban foghatja, mert akkor ha szereti, nem is akar este nélküle kijönni onnan. Az CSAK kiságyban élő plüss lehet és csak ott játszhat vele.

Ilyen lehet még pár ártalmatlan villogós plüssel csinálni és akár sötétben maga is nyomhatja párszor. :)

Bejött az is, hogy kimegyünk, de még nyitva hagyom az ajtót, paklászunk, jövünk megyünk, még néha beszélgetünk is Vele kintről, így érzi, nincs egyedül és elalszik. Ez anno engem is megnyugtatott. :)

Szuper az is, ha este a fürdés, vacsi, mese után még sötétben iszik egy adag tejet és közben a karodban tartod, és elmeséled suttogva, mik történtek Veletek aznap. Mi volt jó, rossz, mi az ami Neki is tetszett, stb: :)

Ezek persze nem mindenkinél válnak be, de mi ezeket váltogatjuk ha Rátör a nem szeretnék aludni téma. :D

Persze nekem is van ismerősöm, akik hagyják éjjelig tornádózni a gyereket, aztán kidől, ahol kidől, hát szerintem ez senkinek sem egészséges és rettentő fárasztó is lehet.

Igenis délután nem szabad 3 óránál többet aludnia, és az legkésőbb 12-3 ig legyen és 8 kor fekvés. Nálunk ez van és működik. Tuti, h addig egy ekkora gyereknek el kell álmosodnia!!

Persze nyugi, jön a jó idő (bár most nem úgy néz ki, de nemsokára) és akkor sokat jártok Ti is gondolom játszótérre, sétálni, kirándulni, stb. Jól kifáradnak majd és beesnek az ágyba! :)

Sok sikert és bocsi ha hosszú lettem!

2014. jan. 25. 12:24
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Pedig hagyni kell sírni igaz nem órákat nálunk az első este fél óra sírás volt utána aludt, most beteszem az ágyába kimegyek, hallom hogy mocorog még 10 percig de nem sír és utána csönd van. Most 18 hónapos a fiam.
2014. jan. 25. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!